běhání se závažím?? ano nebo ne
reegis 17.08.2008 17:58:20
zdravím…uvažuju o koupi zavaží na kotníky…je to dobrá věc nebo to je zbytečné nápor na klouby a je to k ničemu??..
Abina1 18.08.2008 20:08:51
[quote=reegis]zdravím…uvažuju o koupi zavaží na kotníky…je to dobrá věc nebo to je zbytečné nápor na klouby a je to k ničemu??..[/quote] zda je to nápor na klouby nebo ne to ti nepovím ale já mám 2kg závaží/nohu a vyběhávám sním schody parádička…
Eviku 18.08.2008 20:51:00
Ahoj a koľko asi myslím schodov,alebo metrov?
Kopřivnice
Darebak 18.08.2008 21:20:13
Z fyziologickeho hlediska se zavazi na kotniky moc nedoporucuje, protoze to do urcite miry omezuje prirozeny pohyb kotniku. Mnohem lepsi je to zavazi pridelat na ruce, na zapesti. Kolikrat se vam stane, ze pri rychlejsim behu nohy zvladaji, ale mate pocit, ze vase ruce tahate za sebou? ;) Na ruce bychom nemeli zapominat, jejich posilovani mozna pri behu pomuze vic nez zavazi na nohy..
majkl 19.08.2008 08:16:23
dobrej nápad běhání se závažím, jen by mě zajímalo, co se stane, když ho po tréninku sundáš =) Docela se musíš vznášet, ne? =)
Abina1 19.08.2008 19:49:40
[quote=majkl]dobrej nápad běhání se závažím, jen by mě zajímalo, co se stane, když ho po tréninku sundáš =) Docela se musíš vznášet, ne? =)[/quote] jj přesně tak jde se mi tak lehce…a fdo toho mi ještě při zastavení nožičky trošku vybrujou z těch schodů…ale díky nim jsem minulé léto měla výborně vyrýsované stehna…
Praha 4
jirka.strang 20.08.2008 12:15:32
to Albina: ahoj, jak to běháš? určitý počet schodů? kolikrát? na jakou ff?
dík
JI
Abina1 21.08.2008 19:55:36
[quote=jirka.strang]to Albina: ahoj, jak to běháš? určitý počet schodů? kolikrát? na jakou ff?
dík
JI[/quote] teď už to neběhám bohužel nejsou vhodné schody …odstěhovala jsem se…ale ty co jsem běhala…bylo jich okolo 55 myslím…běhala jsem je systémem dva nahoru jeden zpět dva nahoru jeden zpět a tak pořád dokola na maximálku…dolu pohodička jak to šlo…schody byly dost strmé…dala jsem to okolo 30–40× podle počasí a energie…
Kopřivnice
Darebak 22.08.2008 10:38:23
Navazu na svuj predchozi prispevek, kdy jsem napsal, ze z fyziologickeho hlediska zavazi na nohach neni nejlepsi napad. V jednom ze starsich cisel casopisu Runner´s World je o tom kratky prispevek jednoho britskeho trenera (snad je muj preklad srozumitelny):
"Noseni zavazi na kotnicich s sebou nese velke riziko zraneni. Vase telo je uz tak zatezovano 3.5nasobkem sve hmotnosti pri kazdem kroku, takze zvysovani tohoto naporu zvyzi riziko zraneni. Ackoli napor je jen nastinenou casti: poskozeni zpusobene pojivove tkani, svalum drzeni tela a stabilizacnim svalum muze byt mnohem horsi.
Noseni zavazi na kotnicich zvysi pracovni zatizeni dolnich koncetin, ohybacu kycli, podkolennich slach, ctyrhlavych svalu stehennich, hyzdovych svalu a svalu, ktere se podili na drzeni tela, kdyz bezite. Take vase tepova frekvence vysplha vys kvuli zvysene zatezi. Mohli byste se stat silnejsim bezcem, ale existuji bezpecnejsi zpusoby treninku, ktere mohou byt provazany s tim, ceho chcete dosahnout.
Jste-li slabi v kopcich, delejte vice treninku v kopcich. Jste-li pozdeji v behu unaveni, zvazte delku vasich dlouhych behu a behu na hranici maxima. Kdyz v zavode nebo pri delsim behu trpi drzeni tela, zkuste Pilates. Zvazte pravidelne cviceni s prekazkami a cviceni na dynamickou pruznost, aby se zvysila svalova sila a odolnost, pruznost a ekonomie behu. Rovnez je vhodne zkusit cross-country. Odpor blata z vas udela silnejsiho bezce, bez rizik spojenych s pridavanim zateze."
Abina1 22.08.2008 18:17:20
[quote=Darebak]Navazu na svuj predchozi prispevek, kdy jsem napsal, ze z fyziologickeho hlediska zavazi na nohach neni nejlepsi napad. V jednom ze starsich cisel casopisu Runner´s World je o tom kratky prispevek jednoho britskeho trenera (snad je muj preklad srozumitelny):
"Noseni zavazi na kotnicich s sebou nese velke riziko zraneni. Vase telo je uz tak zatezovano 3.5nasobkem sve hmotnosti pri kazdem kroku, takze zvysovani tohoto naporu zvyzi riziko zraneni. Ackoli napor je jen nastinenou casti: poskozeni zpusobene pojivove tkani, svalum drzeni tela a stabilizacnim svalum muze byt mnohem horsi.
Noseni zavazi na kotnicich zvysi pracovni zatizeni dolnich koncetin, ohybacu kycli, podkolennich slach, ctyrhlavych svalu stehennich, hyzdovych svalu a svalu, ktere se podili na drzeni tela, kdyz bezite. Take vase tepova frekvence vysplha vys kvuli zvysene zatezi. Mohli byste se stat silnejsim bezcem, ale existuji bezpecnejsi zpusoby treninku, ktere mohou byt provazany s tim, ceho chcete dosahnout.
Jste-li slabi v kopcich, delejte vice treninku v kopcich. Jste-li pozdeji v behu unaveni, zvazte delku vasich dlouhych behu a behu na hranici maxima. Kdyz v zavode nebo pri delsim behu trpi drzeni tela, zkuste Pilates. Zvazte pravidelne cviceni s prekazkami a cviceni na dynamickou pruznost, aby se zvysila svalova sila a odolnost, pruznost a ekonomie behu. Rovnez je vhodne zkusit cross-country. Odpor blata z vas udela silnejsiho bezce, bez rizik spojenych s pridavanim zateze."[/quote] velice zajímavý článek… v době kdy jsem se závažím běhala mě ani nenapadlo že bych se nějakým způsobem mohla zranit…a ani nezranila…zase vím o něco víc.....
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík 22.08.2008 22:36:09
taky myslím, že je to jen způsob jak se snáz zranit… pro běžce myslím že kotníkové závaží nemá moc smysl, stačí těžké běžecké boty. :)
Kopřivnice
Darebak 23.08.2008 09:00:32
[quote=Abina1]velice zajímavý článek… v době kdy jsem se závažím běhala mě ani nenapadlo že bych se nějakým způsobem mohla zranit…a ani nezranila…zase vím o něco víc.....[/quote] Nedavno jsem taky mel myslenky na beh se zavazim, ale kdyz jsem se o tom dozvedel vice, tak jsem to vynechal. Pokud zavazi, tak ho pouzivam pri rychlostnich trenincich na zapesti (200ky, 400ky, 600ky). Na posileni nohou jsou urcite lepsi a bezpecnejsi kopce nebo schody!
aar0n 21.03.2009 20:18:16
nemáte někdo zkušenosti s používáním závaží na ruce při běhu? rozumím že ruce jsou při běhu velmi důležité ale dají se tímto posilovat? vim ze posilovna by byla lepsi ale i tak..
Andrew22 21.03.2009 21:07:17
Janda ze Slávie prý běhával se závažím. Je to sice rychlík, ale věčně zraněný:)
Dude 22.03.2009 01:50:20
kdyz jsem byl mladsi tak jsem behal se zavazim na kotnicich a dokonce i skakal schody.. ted uz bych to nedelal taky si myslim, ze je to zbytecny risk. Vim ze bezne se pouzivaji zatezove vesty (okolo 10kg). Vzhledem vypadaji jako neprustrelna vesta a jsou prekvapive docela pohodlny. Cetl jsem studii o treninku se zavazim a vysledky byly takovy, ze urcite trenink s vestou ma velky vliv na vykon (predevsim silovy) ALE pro maximalni efekt je potreba zavazi nosit co nejvice tj. pokud mozno permanentne krome spanku. To samozrejme moc nejde a navic narust vykonu po ukonceni serie treninku se zavazim se zase po par dnech vrati tam kde byl. Proto je asi nejvhodnejsi toto cviceni zvolit k doladění finální formy, ale dlouhodobý trénink asi neude pro bezce zadnou spasou..
chico 22.03.2009 16:12:44
Co vím, tak běh se závažím na nohou bylo šlápnutí vedle. A dlouho jsem už nikoho neviděl používat. Alternativně lze tahat závaží za sebou ( Jarmila kratochvílová tahala pneumatiku) ale to je max na pár úseků ( Nike dělá alternativně padák
Dobrá alternatíva jsou ve fitku odrazy z kotníků z osou a lehkou zátěží – na sobě mám potvrzeno že potom běhám rychleji
chico 22.03.2009 16:15:59
[quote=aar0n]nemáte někdo zkušenosti s používáním závaží na ruce při běhu? rozumím že ruce jsou při běhu velmi důležité ale dají se tímto posilovat? vim ze posilovna by byla lepsi ale i tak..[/quote] Myslím že spíš ne, asi by jsi si tím zničil koordinaci ruce – nohy. A otázka je jak dlouho by jsi dokázal vydržet ten správnej pohxb rukou. Raději to fitko
zmatloj 23.03.2009 01:12:39
[quote=chico]Co vím, tak běh se závažím na nohou bylo šlápnutí vedle. A dlouho jsem už nikoho neviděl používat. Alternativně lze tahat závaží za sebou ( Jarmila kratochvílová tahala pneumatiku) ale to je max na pár úseků ( Nike dělá alternativně padák
Dobrá alternatíva jsou ve fitku odrazy z kotníků z osou a lehkou zátěží – na sobě mám potvrzeno že potom běhám rychleji[/quote] Co jsou to konkrétně ty odrazy z kotníků? Neměl bys nějaký link na ukázkové video nebo fotografie?
Hankaso 27.04.2014 23:09:23
No CR7 taky běhával ze závažím, tak to asi tak špatný nebude :) :D
rudo 27.04.2014 23:39:34
za 5 rokov vsetci zmizli, uz tu nikoho z diskutujich nevidno, asi ich to zavazie odrovnalo
Praha - Velká Ohrada
34Regulus 01.05.2014 13:22:42
>> rudo, 27. 04. 2014 23:39:34
Já jsem se závažími CHODIL po schodech. Ale poté, co jsem ťapání po schodech vyměnil za běh, tak ta závaží používám jenom pro posilování: Při zvedání napjatých nohou z lehu na zádech , při „metronomu“ ,sklapovačkách , šlapadle i dřepech . Zádný rychlý pohyby, o běhání se závažími nemluvě! ( ps- nedávno jsem si ublížil při výskoku a bez závaží- zřejmě jsem poněkud zpuchřelý věkem a předchozím gaučigem!)
Roudnice n.L.
Baca42 01.05.2014 16:28:26
Já běhám se závažím pořád a nějak se ho nemůžu zbavit.:-?
Deadcross 16.05.2014 00:32:15
Emil Zátopek, taky běhal v kanadách…a se závažím a nezabilo ho to. Podle mě se dneska všechno moc řeší…Někdo něco řekne, všichni se podle toho řídí a pak, během pár let, to tvrzení zase někdo vyvrátí…
FrantaA 16.05.2014 05:20:47
Poříď si kočárek a pěkně stavěné dítě. Běhám s takovým 25 kg nákladem a výkonostně jsem se dostala na nejlepší úroveň za celých 15 let.
Baruš 10.09.2014 21:07:29
Ahoj, podzim se nám pomalu blíží a s ním i začátek objemové a silové přípravy na další sezónu… a kromě toho i na tradiční krosy – Velkou Kunratickou apod. Proto znovu otevírám toto téma a prosím o Vaše názory a zkušenosti Volný klus, kratší, delší, rovinky…?? Párkrát jsem s 0,5kg závažím na nohách vyběhla a myslím, že to na škodu nebylo. Horší jsou ruce, na kterých zrovna moc svalů nemám a tak byla ke konci 6km klusu už poněkud těžší koordinace pohybu ruce-nohy.
rudo 11.09.2014 05:18:19
zrovna dneska jsem na slevu v obchodaku koupil 16kg KB za 16$ no nevemete to kdy je 1kg za 1$
ale behat s tim asi nebudu
jo a Kunratickou mam na haku
Cvéťa 11.09.2014 08:40:37
Na dlouhodobou dynamickou zátěž (běh) atleti zátěž nepoužívají. Závaží na kotníkách jsem za poslední dobu viděl jen při překážkářských cvičeních. Síla pro běžce je samozřejmě nutnost ale pro její rozvoj se používají jiné metody.
Ondřej S. (aka
poohDA)
10.02.2016 11:38:46
sorry za bulvár, ale nedá mi to: http://www.novinky.cz/…nystrem.html
runtachykard72 10.02.2016 12:46:02
..nejaky vymlety nafičeny smrad..za také peniaze normalny clovek nevstane z postele
runtachykard72 10.02.2016 12:50:26
>> Cvéťa, 11. 09. 2014 08:40:37
.95% hobikov ma bezecku nadvahu.takze to nedava zmysel.Snad sporadicky vhodne pre vyprofil bezcov
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.