Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kvalitní sportovní sluchátka odolají potu i vodě

Kvalitní sportovní sluchátka odolají potu i vodě
foto: Sennheiser

komerční prezentace | 02.04.2016 | přečteno: 10009×

Sluchátka k poslechu při sportu mají kromě kvalitního dynamického zvuku jedno společné – odolnost. Dokonce mnohonásobnou, nejen mechanickou! Musí přežít i další nepříznivé faktory: vlhkost, vodu, mráz i extrémní horko. To vše za pohybu, který se nesmí projevit na umístění sluchátka v uchu, protože tato změna by měla vliv na kvalitu poslechu.

Odolnost proti vlhku, potu a vodě je důležitá nejen jako obrana proti zničení potem či deštěm při výkonu sportovních výkonů, ale současně vám dává jistotu, že sluchátka je možné opakovaně omýt a dodržet tak veškerá hygienická pravidla zdravého životního stylu. Výhodou je i samotný materiál SteriTouch adaptérů, který zamezuje množení bakterií.

Sluchátka Sennheiser je možné umývat pod tekoucí vodou a to zcela beze strachu o jejich další osud. To, že jsou vyrobena z odolného plastu je samozřejmostí, ale schopnost akustického propojení mezi reproduktorem a bubínkem ucha za dodržení současné dokonalé voděodolnosti, je unikátní. Elektromagnetický systém reproduktoru je dokonale utěsněný před vlhkostí a vodou, protože jinak by zde mohlo dojít ke zkratu elektrických součástí a jejich zničení. V lepším případě pouze ke korozivnímu působení vlhka. Sluchátka Sennheiser jsou proti tomu dokonale chráněna.

Pro plnou mechanickou odolnost jsou kabely sportovních sluchátek Sennheiser vyztuženy a zesíleny para-aramidovými vlákny, a proto jsou mimořádně odolné i extrémnímu napnutí a elektrické vodiče se nepoškodí při zatížení tahem či škubnutí, podobně jsou zpracovány přechody mezi kabelem a konektorem a v místech upevnění sluchátek.

Para-aramidová vlákna jsou původně materiálem pro výrobu neprůstřelných vest. Oválný průřez kablíků pak zamezuje jejich nepříjemnému zamotávání, díky čemuž ušetříte nejen čas ale zamezíte opotřebení nervů.

Pokud plánujete požívat sluchátka i při zimních radovánkách může být pro vaše pohodlí určující i fakt, zda kablíky v mrazu ztuhnou a stanou se neohebnými, nebo zda, jako v případě sluchátek Sennheiser, zůstanou plastické a snadno se i v chladu přizpůsobí vašemu pohybu na sjezdovce či kluzišti.

Samostatnou kapitolou je i systém uchycení miniaturních sluchátek v uchu. Sennheiser tento problém řeší například speciálně navrženými úchyty Slide-To-Fit, které přesně zapadají do členité struktury ušních boltců a snižují tak riziko, že si neopatrným pohybem sluchátka strhneme nebo posuneme na hlavě. V nabídce jsou čtyři odlišně konstruované modely pro různé využití. Pro běh se hodí v podstatě všechny čtyři – CX 686, MX 686, OCX 686 a PMX 686. Všechny zaručují poslech ve vynikající kvalitě zvuku a umožňují také telefonování. Celá řada byla oceněna „reddot award“.