Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kolem Mohyly míru se nejrychleji prohnal Lukáš Kučera

Luděk Durďák | 05.06.2016 | přečteno: 2371×

Naprosto suverénně, stylem start cíl, opanoval brněnský vytrvalec Lukáš Kučera Běh kolem Mohyly míru. První červnovou neděli čekala v Šaraticích na Vyškovsku na rovné dvě stovky startujících náročná třináctikilometrová trať s dvěma těžkými kopci. Kučera ji zdolal v čase 46:05. Běžcům nic neusnadnilo ani počasí. Příjemné podmračené dopoledne se krátce před startem změnilo v dusnou saunu.

První pořádná prověrka fyzických sil čekala na pestrobarevného běžeckého hada na pátém kilometru ve Zbýšově. „Dlouho jsem zvažoval, zda vůbec poběžím. Mám v nohách náročnou kvalifikaci na mistrovství Evropy v běhu do vrhu. Zbýšovský kopec jsem ale zvládl poměrně dobře, navíc jsem už pod ním zjistil, že další soupeři jsou pořádně daleko a tak jsem se soustředil jen na sebe,“ popisoval průběh závodu Lukáš Kučeru. Zhruba kilometrové stoupání výrazně roztrhalo i do té doby poměrně početnou skupinku pronásledovatelů. Z přibližně desítky borců pokračovalo nad Zbýšovem pospolu už pouze kvarteto.

Hlavní lahůdka ale měla teprve přijít. V obci Prace na devátém kilometru se běžci museli vyškrábat na Pracký kopec zdobící dominanta zdejší krajiny Mohyla míru, památník bitvy tří císařů. Asi sedmdesátimetrové převýšení na necelém kilometru znovu prověřilo kondici závodníků. „Nahoru to dnes šlo, ale dolů od mohyly jsem běžel skoro stejně rychle jako do kopce, totálně mi zatuhla lýtka,“ postěžoval si v cíli vítězný Kučera. Jeho náskok už byl v tu chvíli ale obrovský. Prudký seběh polní cestou od památníku sedl nejlépe Rostislavu Puklovi. Kučerův oddílový kolega si v klesání vytvořil asi padesátimetrový náskok, který udržel až do cíle. Souboj o třetí místo pak pro sebe na závěrečném kilometru rozhodl nejrychlejší veterán Dušan Tomčal z Lipova.

Kategorie žen měla favoritky v drnovické Ireně Pospíšilové a slovenské běžkyni Patrícii Puklové. Prvně jmenovaná rozhodla o svém triumfu poměrně záhy. „Běžely jsme spolu pod první kopec, tak jsem Patrícii nastoupila a rychle si vytvořila náskok. Cítila jsem se velice dobře, do konce závodu už jsem si pak svoji pozici v pohodě pohlídala,“ nastínila rozhodující moment drnovická běžkyně.

Těžký závod, který je druhým dílem čtyřdílného Cyrilometodějského maratonu zvládl s grácií i nestor běhání na jižní Moravě devětasedmdesá­tiletý Květoslav Hána. Do cíle dorazil s úsměvem na rtech v čase 1:25:30. Běžecká tour bude pokračovat v první polovině září ve slovenském Holíči.

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Dusty77 muž 05.06.2016 18:45:44

Naprosto suverénně, stylem start cíl, opanoval brněnský vytrvalec Lukáš Kučera Běh kolem Mohyly míru. První červnovou neděli čekala v Šaraticích na Vyškovsku na rovné dvě stovky startujících náročná třináctikilometrová trať s dvěma těžkými kopci. Kučera ji zdolal v čase 46:05. Běžcům nic neusnadnilo ani počasí. Příjemné podmračené dopoledne se krátce před startem změnilo v dusnou saunu.
Odkaz na článek

avatar

Celkem 27228,99 km
Minulý měsíc 0 km

jm1 muž 07.06.2016 12:47:28

Jedna technicka: pri prebirani CSV vysledku z WWW atletikauni.cz je dobre prekodovat to z puvodniho „UTF-8“ do „Unicode“.

Pokud se tento krok vynecha, mohou byt jmena v behej.com tabulkovem souboru ponekud necitelna …

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.