Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běhejte pro dobrou věc. Koho můžete letos podpořit?

Běhejte pro dobrou věc. Koho můžete letos podpořit?
foto: Unsplash.com

komerční prezentace | 07.03.2022 | přečteno: 1099×

Nový rok přináší nové výzvy. Mezi novoročními předsevzetími každoročně dominuje zejména jedno – více sportovat. Aby vám letos vydrželo, zkuste se zapojit do nejrůznějších výzev. Co takhle běhat pro dobrou věc? Podívejte se, které sbírky můžete během roku 2022 podpořit.

Běh je jedním z nejméně náročných sportů. Nic speciálního k němu totiž nepotřebujete a provozovat ho můžete opravdu téměř kdekoliv a kdykoliv. Stačí vám k tomu pár dobrých tenisek. Pravda, nákup obuvi v dnešní době může trošku ubrat z rodinného rozpočtu, ale váš běžný účet kvůli tomu určitě strádat nebude. Navíc, pocit po doběhnutí a z toho, že obyčejným během můžete někomu pomoct, je k nezaplacení.

RunCzech 2022

Jedním z nejznámějších charitativních běhů je RunCzech, který se koná každý rok (pokud to situace dovoluje). Skvělé je, že závody probíhají v mnoha regionech a jsou tu kategorie pro všechny běžce. Ať už s během teprve začínáte, nebo za sebou máte stovky naběhaných kilometrů, jste vítáni.

První závod bude už 27. února v Neapoli, kde se proběhnete historickými částmi města. Pokud se tedy budete v dané době nacházet v Itálii, odskočte si na neapolský půlmaraton. Ale pozor, jde o rychlý závod, který otestuje vaše limity. U nás se pak poběží pražský půlmaraton na začátku dubna, v květnu a červnu si zaběháte i v Karlových Varech, Českých Budějovicích nebo Olomouci.

ČEZ RunTour 2022

ČEZ RunTour je skvělou akcí, kterou podpoříte nejen své zdraví, ale i někoho dalšího – 50 korun z každého startovného totiž putuje na dobrou věc. Konkrétní charitativní subjekty najdete na webu závodů. První závod letos proběhne už 2. dubna v Českých Budějovicích.

Skvělé je, že se může zapojit celá rodina, děti, rodiče i prarodiče. Dětský Rákosníčkův běh je ideální pro děti do 6 let, které si mohou zaběhnout trasu dlouhou 500 metrů, nebo pro starší děti do 15 let, pro které je připravena trasa dlouhá jeden kilometr. Nebo vezměte celou rodinu na tzv. Rodinný běh s délkou 3 kilometrů. Na své si ale přijdou i zkušení běžci. Tak neváhejte a zapojte se.

Hýbejte se s Teribearem 2022

Teribear je tradiční charitativní akce Nadace Terezy Maxové dětem, která si klade za cíl nejen pomáhat druhým, ale také užít si pohyb, ať už jste kdekoliv. Tento závod vlastně není tak úplně závodem. Nekoná se totiž na konkrétním místě (kvůli pandemickým opatřením), nýbrž všude, kde se právě nacházíte. Stačí mít v telefonu staženou partnerskou aplikaci Strava a na stránkách nadace se registrovat. Pak už jen obout tenisky a vyběhnout. Nebo třeba i vyjet na kole. Zkrátka jakýkoliv pohyb se počítá.

Registrujte se na webu Hýbejte se s Teribearem, v aplikaci Strava jednoduše zaznamenejte typ aktivity a uložte ji jako veřejnou. Za každý uběhnutý kilometr, případně každých 5 kilometrů zdolaných na kole, putuje 20 korun na pomoc dětem.