Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SOUTĚŽ: Máte na běhání opravdu vše, co tělo potřebuje?

SOUTĚŽ: Máte na běhání opravdu vše, co tělo potřebuje?
foto: Royal Bay

komerční prezentace | 28.06.2024 | přečteno: 854×

Kvalitní oblečení pro odvod potu. Správné boty pro efektivní odraz. Vhodná sportovní výživa pro dostatek dostupné energie. To všechno řešíte a máte. Ale čím zrychlit cirkulaci krve, a tedy i rychlejší přísun energie ke svalům? Českým kompresním oblečením ROYAL BAY. Tahle kvalitní komprese má pro běžce a běžkyně řadu benefitů, které byste měli znát. VYHRAJTE POUKAZ V HODNOTĚ 1000 KČ NA NÁKUP KOMPRESNÍCH PRODUKTŮ ROYAL BAY

1. přínos: Fyziologický

Když stlačíte zahradní hadici, voda v ní proudí rychleji. Podobně to funguje i v případě cév a tepen – když je pomocí kompresního oblečení stáhnete, krev v těle proudí rychleji. A s ní vše, co transportuje – energii, kyslík a minerální látky směrem ke svalům, odpadní metabolity zase ze svalů.

V případě ROYAL BAY si můžete vybírat ze dvou typů kompresí – odstupňované a cílené. Pro zlepšení krevního oběhu je vhodnější odstupňovaná komprese (kam typově spadá i komprese zdravotní pro sportovce s cévními problémy typu křečových žil), kde tlak je nejvyšší nejdále od srdce a směrem k srdci se komprese snižuje. Takto nastavené rozložení tlaků má pozitivní vliv na zlepšení cirkulace krve.


VYHRAJTE POUKAZ NA 1000 KČ PŘI NÁKUPU KOMPRESNÍCH PRODUKTŮ ROYAL BAY

JAKÉ VELIKOSTI A ÚDAJE MUSÍTE ZNÁT PŘI VÝBĚRU NEJPRODÁVANĚJŠÍCH KOMPRESNÍCH PODKOLENEK ROYAL BAY ENERGY, ABY BYLA ZARUČENA SPRÁVNÁ FUNKCE ODSTUPŇOVANÉ KOMPRESE?

ODPOVĚDI ZASÍLEJTE NA SOUTEZ@BEHEJ.COM, NEBO SE ZAPOJTE NA NAŠÍ FACEBOOKOVÉ STRÁNCE. NA KONCI ČERVENCE VYLOSUJEME TŘI VÝHERCE.


Jak uvádí studie (Bochmann et al., 2005), komprese zvýšila průtok krve o více než 200 % ve srovnání s kontrolní skupinou (bez komprese) a zvyšování trvalo po dobu trvání aplikované komprese (10 minut až 3 hodiny). Z této studie vyplývá, že již krátké působení kompresního návleku či podkolenky ROYAL BAY okamžitě mění podmínky pro svalovou práci.

Podstatou fyziologického účinku kompresního oblečení je zvýšený průtok krve. Jak ale uvádí další studie (MacRae, Cotter & Laing, 2011), děje se tak nejen v oblastech pokrytých kompresním oblečením. Díky tomu rovněž dochází k podpoře eliminace svalových metabolitů, které vznikají během intenzivního zatížení.

Je potřeba zdůraznit, že aby kompresní oblečení fungovalo, musí být ve vhodné velikosti, tedy sportovci na míru. Když je totiž kompresní oblečení příliš velké, pak na těle spíše plandá a komprese tak není žádná. Naopak příliš úzké kompresní oblečení (malá velikost) přináší spíše zaškrcení než kompresi (a hrozí tedy vlastně utlumení cirkulace krve). Rozhodně tedy nelze spoléhat na univerzální velikosti, které padnou jen malému procentu sportovců. V případě ROYAL BAY můžete vybírat často i z 5 různých velikostí a svou roli při výběru může hrát i obvod nebo délka daného svalu.

2. přínos: Pomáhá předejít zranění

Stažením svalů nejen že se zlepší cirkulace krve, ale zároveň se svaly stabilizují. Můžeme říci, že dojde k tomu, co podvědomě všichni uděláme v momentě, kdy nás postihne náhlá bolest svalů – vždy se snažíme danou oblast rukama stlačit. No a tady nám rozhodně lépe a i preventivně pomůže po celou dobu sportovního výkonu kompresní oblečení ROYAL BAY, které zpevní svalstvo rovnoměrně a současně ne příliš (aby nezaškrtilo).

Studie uvádějí, že s používáním kompresního oblečení se zvyšuje subjektivní komfort při fyzické zátěži (Ali et al. 2007) a zabraňuje nadměrným otřesům při dopadech. Tím komprese chrání svalovinu před mikrotraumatickým poškozením, které může vést ke zranění (Trenell et al. 2006). Novější studie pak uvádí i snížení tzv. „svalové horečky“ (Beliard et al. 2015).

Výše jsme zmínili dva typy komprese – odstupňovanou a cílenou. Zatímco odstupňovaná je vhodná pro lepší cirkulaci krve, cílená komprese má nejvyšší tlak uprostřed, tedy na svalu, který má maximálně ochránit, zpevnit a stabilizovat.

Mnoho sportovců řeší tento problém nebo i bolestivé svaly pomocí obinadel, což není vhodný postup ze dvou důvodů:

* obinadlo se jednak překrývá, takže na zdvojeném místě je určitě větší tlak než tam, kde je obinadlo v jedné vrstvě,
* a druhý problém je s tím, že obinadlo stahujeme ručně, takže někde utáhneme více, jinde povolíme – tlak tím pádem není rovnoměrný, někde může dokonce i škrtit a zhoršit tak průtok krve.

3. přínos: Estetický

Ruku na srdce – kdo z běžců a běžkyň nikdy neřešil svůj outfit. Z pohledu estetiky a designu nelze kompresním návlekům a podkolenkám ROYAL BAY nic vytknout – na těle vypadají výborně a na výběr je u mnoha variant spousta barev. Třeba nejžádanější kompresní podkolenky řady Energy s odstupňovanou kompresí nabízí 10 různých barev včetně designových dvojkombinací, kompresní lýtkové návleky ROYAL BAY Extreme s cílenou kompresí osmi barev.

Vybere si tak úplně každý a sladit kompresi s ostatním vybavením nebude problém. V tuhle chvíli navíc bude vaše vybavení pro běh kompletní, protože i úvodní otázka, co pomůže zrychlit cirkulaci krve a přispěje tak i k rychlejšímu přísunu energie ke svalům, bude zodpovězena. Tak ať se vám běhá lépe!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

komerce 28.06.2024 12:31:44

Kvalitní oblečení pro odvod potu. Správné boty pro efektivní odraz. Vhodná sportovní výživa pro dostatek dostupné energie. To všechno řešíte a máte. Ale čím zrychlit cirkulaci krve, a tedy i rychlejší přísun energie ke svalům? Českým kompresním oblečením ROYAL BAY. Tahle kvalitní komprese má pro běžce a běžkyně řadu benefitů, které byste měli znát. VYHRAJ POUKAZ V HODNOTĚ 1000 KČ NA NÁKUP KOMPRESNÍCH PRODUKTŮ ROYAL BAY
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.