Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Tipy na skvělý dárek? Zde jsou TOP3 hodinky Garmin

Tipy na skvělý dárek? Zde jsou TOP3 hodinky Garmin
foto: Garmin Brno

Garmin Brno | 01.10.2024 | přečteno: 891×

Nejelegantnější, nejběžečtější, nejnadupanější. Vybíráme tři top modely z široké nabídky značky Garmin, které jsou nejlepší volbou, pokud zvažujete jako dárek nákup chytrých hodinek na sport. Hledáte kombinaci elegance-kvality-ceny? Nebo ideál pro ryzí běžce? Anebo multisportovní a funkcemi neskutečně nabitý přístroj? Naše doporučení jsou následující: Venu 3, Forerunner 965 a Fénix 8.

Venu 3 – elegantní a cenově dostupné chytré hodinky

Ideální volba pro všechny, kteří chtějí mít kvalitní chytré hodinky od Garminu a zároveň nemají příliš specifické požadavky na funkce nebo vysoké nároky na použité materiály. Díky tomu nepotřebujete rozpočet mezi 20 až 40 tisíc Kč, ale dostanete se na částku okolo 12 tisíc Kč. Přitom Venu 3 nejsou žádná “ořezávátka”. Poskytují velice solidní základ všech zdravotních i sportovních funkcí, konkrétně jich je víc jak 30, a k tomu si navíc z hodinek odbavíte telefonní hovory, pustíte hudbu nebo s nimi zaplatíte v obchodě. Navíc jsou hodinky osazeny nejlepším snímačem srdeční tepu od Garminu, konkrétně Elevate GEN 5.

Hodinky pořídíte ve dvou rozměrech pouzdra. 41 mm s 1,2palcovým displejem určeným pro ženy a 45 mm s 1,4palcovým displejem, který volí spíše muži. V menším rozměru je pak k dispozici pět barevných kombinací, v rozměru větším Garmin připravil dvě barevné kombinace. Velice oblíbená je v rozměru 41 mm kombinace Cream Gold a French Grey. V rozměru 45 mm dominuje barevná kombinace Slate/Black.

Venu 3 určitě spadají do kategorie elegantních hodinek, což ocení především ženy, které je mohou bez problému vynosit prakticky kamkoliv. Plastové pouzdro nepůsobí lacině a v kombinaci s ocelovou lunetou, velmi dobrým AMOLED displejem a silikonovým řemínkem, nešlápnete s těmito hodinkami vedle.

Výdrž baterie? Posuďte sami: režim chytrých hodinek: až 14 dní, režim chytrých hodinek s úsporou baterie: až 26 dní, režim GNSS pouze s GPS: až 26 hodin, režim GNSS se všemi systémy: až 20 hodin, režim GNSS se všemi systémy a přehráváním hudby: až 11 hodin.

Plusy:

* elegantní hodinky poskytující všechny důležité zdravotní i sportovní funkce
* telefonování včetně SMS zadávaných hlasem
* cena kolem 12 tisíc Kč
* snímač srdečního tepu Elevate 5
* slušná výdrž baterie

Minusy:

* na výběr pouze dva rozměry pouzdra 41 mm a 45 mm
* absence safírového sklíčka, pouze Gorilla Glass


Forerunner 965 – dobrý nákup pro milovníky běhání

Nyní se budeme věnovat primárně běhání. Pokud to s během myslíte opravdu vážně, potřebujete Forerunner 965 od Garminu. Hned po ránu vás informují o připravenosti k tréninku, díky čemuž jste schopni zvolit správnou tréninkovou zátěž. Funkce Doporučené denní tréninky zase dodá individuální tréninková doporučení, které se navíc přizpůsobují po každém tréninku tak, aby odpovídaly vašemu výkonu a regeneraci, a zohledňují nadcházející závody zadané v tréninkovém deníku Garmin Connect™.

Mezi řadou funkcí můžete sledovat i Stav tréninku. Ten díky ukazatelům, jako je stav variability srdečního tepu (VST) nebo tréninkové historii a výkonnosti, poskytuje získání lepšího přehledu o efektivně tréninku, skladbě tréninku a míře tréninkové zátěže. Hodinky nabízí celou řadu funkcí zaměřené na trénink i závod, namátkou Aktuální tréninková zátěž, Poměr zátěže, Efekt tréninku, Doba regenerace, Výpočet okružní trasy, doplněk Závod a mnoho dalších.

Forerunner 965 umí přehrát hudbu bez nutnosti mít u sebe telefon. Dále podporují platby GARMIN PAY™, můžete přijímat e-maily i textové zprávy, a navíc disponuje i bezpečnostní funkcí, která v případě nehody automaticky pošle zprávu s aktuální polohou na předem určený kontakt. Když k tomu všemu přidáte nízkou váhu (53 g), 1,4palcový AMOLED displej orámovaný titanovou lunetu, výdrž baterie až 23 dnů v režimu chytrých hodinek a dalších až 30 sportovních profilů jako cyklistika, plavání či lyžování, máme zde přesnou definici pro prémiové, multisportovní, chytré hodinky.

Plusy:

* nespočet funkcí, které vám vylepší vaše běžecké schopnosti
* jedny z nejlepších chytrých hodinek pro běžce, které zvládají i řadu dalších funkcí jako placení, přehrávání hudby nebo příjem zpráv
* cena 16 tisíc Kč
* dotykové i tlačítkové ovládání

Minusy

* pouze jedna velikost pouzdra (47 mm) a tři barevné kombinace (černá, bílá a žlutá)
* nemají verzi se solárním dobíjením


Fenix 8 – nejlepší multifunkční chytré hodinky na trhu

Žhavá novinka tohoto roku nemůže na našem seznamu chybět. Dlouho jsme na ně čekali a na přelomu srpna a září jsme se konečně dočkali. Nebudeme přehánět, když Fenix 8 označíme za nejlepší chytré hodinky na trhu. Proč tomu tak je?

V první řadě se jedná o opravdové univerzály, které jsou špičkové zpracované, designově vydařené a poskytují jak prémiový AMOLED displej, tak i transflektivní displej se solárním dobíjením. K tomu přidejte všechny podstatné zdravotní/outdo­or/sportovní funkce, možnost telefonování a hlasového ovládání, nejnovější snímač tepové frekvence Elevate GEN 5, safírové sklíčko (pouze u verzí Sapphire), lepší výdrž baterie, možnost hloubkového potápění nebo nové funkce (Garmin Share, dynamické plánování tras, silový trénink, atd). Výsledkem jsou hodinky, na kterých budete slabé místo hledat obtížně. Ostatně přečtete ti o nich naši recenzi. Fenix 8 pořídíte v různých velikostech (43/47/51 mm), s AMOLED nebo MIP displejem, se safírovým nebo tvrzeným sklíčkem a v mnoha různých barevných kombinací. Vybere si každý.

Plusy:

* skvělé multifunkční hodinky s parádním AMOLED displejem
* modelová řada Fenix 8 nabízí pestrou paletu velikostí, barev, typů displejů a sklíček
* u modelů SOLAR výborná výdrž baterie

Minusy:

* vyšší cena (od 25 do 32 tisíc Kč)
* pokud již máte EPIX 2 nebo Fenix 7 a nepotřebujete nutně telefonování či jiné nové funkce, výměna za Fenix 8 je ke zvážení.

NAVŠTIVTE NÁS VE ZNAČKOVÉ PRODEJNĚ GARMIN BRNO V OLYMPII

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

GarminBrno muž 02.10.2024 10:08:40

Nejelegantnější, nejběžečtější, nejnadupanější. Vybíráme pro snadný výběr tři top modely z široké nabídky značky Garmin, které jsou nejlepší volbou, pokud zvažujete jako dárek nákup chytrých hodinek na sport. Hledáte kombinaci elegance-kvality-ceny? Nebo ideál pro ryzí běžce? Anebo multisportovní a funkcemi neskutečně nabitý přístroj? Naše doporučení jsou následující: Venu 3, Forerunner 965 a Fénix 8.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.