Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V příbramských Kovohutích dominovali Churaňová s Dražanem

Josef Rendl | 09.09.2012 | přečteno: 2626×

42. ročník oblíbeného silničního závodu na 12 kilometrů a tři sta metrů Běh kovohutěmi ovládli suverénním způsobem loňští vítězové. Od brzkého rána se závodilo v kategoriích od běžeckých benjamínků až po ostřílené veterány. Bohatý doprovodný program, slunečné počasí a skvělá atmosféra.

Průběh hlavního závodu narýsovala již první vrchařská prémie na kopec nad Lhotou. Na vršku na žádné oddechnutí nemyslel favorit Jarda Dražan a jeho vražedné tempo při seběhu stihli akceptovat jen rožmitálský Milan Hochmut a trio Minařík, Rektor a Kupidlovský. Takticky běželi také zkušení Petr Havelka a stále se lepšící Luboš Mikyska. Kupidlovský ztrácel dech zejména v několika náročných stoupáních, kde ho v polovině trati odsunul příbramský ironman Petr Švarc až na deváté místo. Trochu překvapivě se do první desítky nevešli rychlíci veteránských kategorií Beshir a Petronyuk. „Jdu to dneska z plného tréninku a dal jsem si ještě předzávod na pět kilometrů,“ vyprávěl Erwin Beshir na startovní čáře. Dražan měl již v polovině závodu minutový komfortní náskok, že se hrálo „jen“ o další medailové posty. Po strhující podívané v závěrečném finiši se o trochu víc radoval výborný maratonec z Rokycan Petr Minařík těsně před Milanem Hochmutem.

Mezi ženami si po mílařském triumfu vychutnala své „double“ Radka Churaňová, která v hlavním závodě nadělila celé čtyři minuty druhé Markétě Hospodarzové. „Před týdnem jsem běžela NRP (2.místo,pozn.red). Hlavně ještě cítím nedávné horské závody v Itálii, kde jsem běžela seběhovou část v rámci štafety a pěkně mi to dalo zabrat. Příští týden jedu na půlmaraton do Ústí a pak bych si konečně ráda trochu odpočinula,“ říkala po závodě sympatická běžkyně z Prahy. Ceny v podobě mixérů, grilů a dalších domácích pomůcek předával sám ředitel Kovohutí. „Tady vždycky dostanu něco na vánoce,“ říkala s úsměvěm Radka.

Během celého běžeckého programu se na travnaté ploše místního fotbalového stadionu točil bohatý doprovodný program. Exhibiční žákovská utkání, cvičení psi, mažoretky, odlévání olověných artefaktů a další zajímavé aktivity. K tomu perfektní zázemí se sprchami, dvacetikorunové startovné a párek s pivem. “Vyrazili jsme sem dneska poprvé s rodinou a moc si to užili. Náročná trať mě sice trošku „kousla“, ale bavilo mě to,“ říkal výborný lezec, běžkař a známá postava z nedávné titulní stránky našeho časopisu Standa Bican.

Mráčkem na blankytné obloze příbramského běžeckého happeningu byly malé zmatky při vyhlašování, které znamenaly časovou prodlevu a odjezd většiny účastníků domů. Vždy je co zlepšovat, takže za rok s potěšením na shledanou.

VÝSLEDKY

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

jrendl 09.09.2012 12:53:04

42. ročník oblíbeného silničního závodu na 12 kilometrů a tři sta metrů Běh kovohutěmi ovládli suverénním způsobem loňští vítězové. Od brzkého rána se závodilo od běžeckých benjamínků až po ostřílené veterány. Bohatý doprovodný program, slunečné počasí a skvělá atmosféra.
Odkaz na článek

avatar

Hořovice

Celkem 2611 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:38 (2013)
půlmaraton: 1:27:15 (2011)
maraton: 3:30:59 (2011)

pítros muž 09.09.2012 22:37:44

Byl to fajn závod, jeden z mých nejoblíbenějších v roce. Pořadatelé vše zmákli na jedničku, že vyhlášení trochu trvalo? Já osobně nikam nespěchal, zábavy okolo bylo dost klidně na celý den ;-)

Motto: běhám prostě rád.. http://endorfinzavislak.blog.cz/
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.