Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V Ústí poběží vítězové z Mattoni GP i nejrychlejší Češi Homoláč s Kamínkovou

V Ústí poběží vítězové z Mattoni GP i nejrychlejší Češi Homoláč s Kamínkovou
foto: Martin Symon (z Ústeckého 1/2Maratonu 2011)

Daniela Havránková | 13.09.2012 | přečteno: 2585×

Organizátoři nedělního Volkswagen Ústeckého 1/2Maratonu odkryli sestavu nejlepších běžců a pomýšlejí na čas pod 60 minut. S novou tratí závodu se poměří nejrychlejší závodník z nedávné Mattoni Grand Prix Keňan Henry Kiplagat a nejlepší na ženské pětce ze stejného závodu Tedelech Bekeleová z Etiopie. Závod také potvrzuje smysl konání regionálních běžeckých akcí – více než třetina účastníků je totiž z Ústeckého kraje.

Z domácích vytrvalců budou v elitním poli také oba čeští zástupci, kterým „mattonka“ vyšla nejlépe, tedy Jiří Homoláč a Petra Kamínková. Doplní je například maratonská olympionička Ivana Sekyrová, v Čechách delší dobu nezávodící Eva Vail (roz. Tománková) a Linda Vítová z programu Czech Marathon Hopes.

Pozměněná trať opět povede ústeckou chemičkou, tentokrát je v ní však zařazeno více dlouhých rovných pasáží, což by mělo nahrát lepším časům.

„Naší ambicí je, aby se vítěz závodu v Ústí co nejvíce přiblížil času jedné hodiny, možná ji i překonal. Loni běžel Limo velkou část jako sólo závod, letos by se dvojice největších favoritů, Henry Kiplagat a John Kiprotich, měla držet co nejdéle společně. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby byl loňský rekord závodu 1:00:57 překonán,“ oznámila na tiskové konferenci manažerka elitních běžců Jana Moberly. Se stejnou nadějí vzhlížejí pořadatelé i kzávodu žen s největší favoritkou Etiopankou Bekeleovou.

Závod však netáhne jen elitu. Dokázal, že lze rozběhat celý region. Z 2300 běžců, kteří se registrovali na soutěžní desítku a půlmaraton, jich totiž 37 procent pochází z Ústeckého kraje.

„Vkládáme do organizace závodů RunCzech.com celé své srdce a takový přístup vidíme i na straně města a kraje. Odměnou je nám v tomto případě rozběhaný Ústecký kraj, ale stejné to bylo i v Olomouci a Českých Budějovicích,“ nechal nahlédnout do tajemství úspěchu závodů RunCzech.com prezident organizačního výboru Carlo Capalbo.

A ještě jednou srdce, tentokrát trochu jinak. Na start se v Ústí postaví také muž s transplantovaným srdcem Aleš Tvrdý. Na půlmaratonskou distanci vyrazí i kandidát na prezidenta republiky Vladimír Dlouhý či boxer Lukáš Konečný. Ten stejně jako loni na desítce. Na tiskové konferenci jej zastoupila jeho manželka. „Lukáš je soutěžní typ a určitě bude chtít vylepšit svůj čas z loňska, kdy desítku zvládl o šest sekund pod 40 minut,“ poznamenala paní Konečná k ambicím svého manžela. Sama poběží s dcerami Rodinný běh na 3 km, a tak bude rodina Konečných jednou z nejpočetnějších na startu.

Závodu se zúčastní také běžci z několika exotických zemí jako Guatemala, Austrálie či Kolumbie. Nejstaršímu přihlášenému účastníkovi je 81 let a přijel až z Japonska.

Na článku spolupracoval Petr Kostovič.


WEB ZÁVODU

Komentáře (Celkem 1)

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 13.09.2012 15:08:45

Organizátoři nedělního Volkswagen Ústeckého 1/2Maratonu odkryli sestavu nejlepších běžců a pomýšlejí na čas pod 60 minut. S novou tratí závodu se poměří nejrychlejší závodník z nedávné Mattoni Grand Prix Keňan Henry Kiplagat a nejlepší na ženské pětce stejného závodu Tedelech Bekeleová z Etiopie. Závod také potvrzuje smysl konání regionálních běžeckých akcí – více než třetina účastníků je totiž z Ústeckého kraje.
Odkaz na článek

avatar

Praha 9

Celkem 4501,4 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:35 (2012)
půlmaraton: 1:38:42 (2012)
maraton: 3:24:11 (2012)

Kipam muž 14.09.2012 13:16:29

Do Ústí se letos opět moc těším. Už loni byla atmosfréra super, bylo vidět že obyvatelé Ústí a Ústeckého kraje závodem opravdu žijí.

Motto: Tolik kolik je mi teď, už mi nikdy nebude.
Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.