Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kreisinger a Sekanová ovládli deštivou RunTour v Českých Budějovicích

Kreisinger a Sekanová ovládli deštivou RunTour v Českých Budějovicích
foto: pořadatel závodu

behej.com | 07.10.2012 | přečteno: 3986×

Poslední bodovaný závod seriálu RunTour České pojišťovny na 10 kilometrů ovládli v Českých Budějovicích olympijský maratonec Jan Kreisinger (AK Kroměříž) a česká vicemistryně v běhu na deset kilometrů Lucie Sekanová (USK Praha). Skončila tak vítězná série Květy Peckové, která na jihu Čech doběhla druhá. Na poloviční distanci byl nejrychlejší Milan Kocourek, mezi ženami Valerie Soukupová. Obou závodů se navzdory deštivému počasí zúčastnilo 419 běžců.

Druhé místo Peckovou ale nijak zásadně mrzet nemusí. Díky předchozím triumfům totiž bylo jasno o jejím prvenství v celkovém pořadí seriálu. Třetím místem si pak celkové vítězství mezi muži a prémii ve výši 10 000 korun zajistil Lukáš Olejníček.

Na závodě v Českých Budějovicích k více než čtyřem stovkám běžců nebylo nejpřívětivější počasí. Od rána se střídavě dávalo do deště a se startovním výstřelem ještě déšť zesílil. I favorité si museli dávat pozor na kluzkých kostkách, stejně tak jako v parku Stromovka.

„Vyhrál jsem hlavně díky Milanu Kocourkovi, který se rozhodl desítku neběžet a uvolnil mi tak místo," řekl Jan Kreisinger vítězný časem 30:48. „Navíc jsme spolu rozběhli začátek závodu, takže jsem utekl maďarskému běžci Barnabási Beneovi a vyhrál. Hodně pršelo, ale při běhu to naštěstí vůbec nevnímám. I proto se mi běželo dobře.“

Závod v Českých Budějovicích byl posledním v seriálu RunTour České pojišťovny, kdy závodníci na 5 a 10 kilometrů startovali společně. Za týden v Praze na Ladronce a od ročníku 2013 budou obě distance oddělené.

„Chtěl jsem si dneska trošku odpočinout, proto jsem běžel jen pětku. Jsem rád, že jsem pomohl Honzovi Kreisingerovi k vítězství na desítce, když jsme ho spolu rozběhli," uvedl v cíli Milan Kocourek. „Trať mi vyhovovala, byla to celkem rovinka. Náročnější byly jen výběhy u mostu a lávky přes řeku.“

Na druhé místo a formu v mistrovské desítce v závodě Praha-Běchovice navázala Lucie Sekanová výkonem 35:38. „Byla mi pořádná zima na nohy, ale zase mě to nakoplo k dobrému výkonu. Mrzí mě, že jsem Květě Peckové přerušila její sérii, ale byl to fajn závod," zhodnotila.

„Tušila jsem, že si dneska poprvé na RunTour nedoběhnu pro vítězství,“ přiznala poražená Květa Pecková. „Cítím únavu, už jsem asi měla sezonu ukončit dřív. Neměla jsem síly bojovat o první místo. S Luckou jsem běžela do čtvrtého kilometru, pak se mi začala vzdalovat a já tušila, že na ni nemám.“

RunTour České pojišťovny vyvrcholí už v neděli 14. října bonusovým závodem v Praze na Ladronce, který se vzhledem k dodatečnému zařazení do kalendáře nebude započítávat do celkového hodnocení seriálu. Online registrace je otevřena do středy.

VÝSLEDKY ZÁVODU

FOTOGALERIE

CELKOVÉ VÝSLEDKY RUNTOUR ČESKÉ POJIŠŤOVNY 2012

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 07.10.2012 17:55:44

Poslední bodovaný závod seriálu RunTour České pojišťovny na 10 kilometrů ovládli v Českých Budějovicích olympijský maratonec Jan Kreisinger (AK Kroměříž) a česká vicemistryně v běhu na deset kilometrů Lucie Sekanová (USK Praha). Skončila tak vítězná série Květy Peckové, která na jihu Čech doběhla druhá. Na poloviční distanci byl nejrychlejší Milan Kocourek, mezi ženami Valerie Soukupová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.