Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

O víkendu se bude bojovat v Pečkách, Brně i na stovce v Plzni

O víkendu se bude bojovat v Pečkách, Brně i na stovce v Plzni
foto: Hana Tomková

Daniela Havránková | 02.03.2013 | přečteno: 1993×

Jarní závody nabírají na obrátkách. O tomto víkendu se uskuteční oblíbená Pečecká desítka, vyznavači ultra včetně neskutečného Dana Orálka budou na stovce a v dalších disciplínách bojovat o republikové tituly a Běh Drahanskou vrchovinou zavede účastníky na farmu Bolka Polívky. Také se odehraje netradiční Žabí běh „s odhadem času“, který lze i proskákat v žabím převleku.

V sobotu budete mít možnost získat další body do seriálu Mizuno Running Cup, který pokračuje oblíbenou Pečeckou desítkou. Ta je magnetem pro široké pole běžců všech výkonnostních úrovní, českou elitu nevyjímaje. Zvali jsme na ni již v samostatné pozvánce zde.

Republikové tituly se budou rozdávat o víkendu v Plzni. Štruncovy sady budou svědky šampionátu v běhu na 100 kilometrů a na 12 a 24 hodin. Vše proběhne na okruhu dlouhém 1 500 metrů, který má minimální převýšení – pouze 1,5 metru. Loni tu na stovce kralovali naši nejlepší ultra – Daniel Orálek za 7:19:14 (v roce 2011 tu běžel dokonce pod 7 hodin, za 6:54:50), který opět figuruje ve startovní listině, a Michaela Dimitriadu za 8:55:56. Celovíkendovou akci pořádá SC Marathon Plzeň a závody byly oceněny bronzovou medailí IAU.

O putovní trofej se bude bojovat na trati Modřického poháru , který je součástí „zimního“ Brněnského běžeckého poháru (BBP). V pořadí osmý závod seriálu měří necelých deset kilometrů (přesně 9,7 km), ženy poběží necelou pětku (4,8 km) a připravena je i řada kratších běhů pro mládežnické kategorie včetně těch nejmenších dětiček.

Běh Drahanskou vrchovinou na 15 kilometrů má cíl na farmě Bolka Polívky v Olšanech, kde běžce bude čekat příjemné posezení a občerstvení. Předtím však budou muset zdolat náročnou trať s nikoliv zanedbatelným převýšením. Závod pořádá Liga rekreačních sportů Vyškov, zajištěny budou kromě jiného věcné odměny a bohatá tombola.

Sedmička s názvem Těškovský okruh (okres Rokycany) má mírně zvlněný profil a běží se střídavě po asfaltu a polních a lesních cestách. Závod spadá do Poháru běžců Kladenska a Rokycanska.

Nedělním soutěžním proběhnutím může být Kobeřická dvacítka. Závod je součástí běžeckého poháru Moravskoslezského kraje a běžecké akce obce shrnuje heslo místní TJ: „Kobeřice plné běhu!“ Kdo si netroufne na celou dvacítku, může vyrazit na kondiční šestikilometro­vý běh.

V Prachově (okres Jičín) se koná Žabí běh na 7 km, netradiční závod s odhadem času. „Běžet, jít, skákat či jinak se pohybovat po vyznačené trase může každý s tím, že si dopředu odhadne čas, v jakém trasu překoná. Vítězí ten, kdo se nejpřesněji trefí do odhadu,“ upozorňují na netradiční pravidla klání jeho pořadatelé. Startovat lze i v žabím převleku či se žabími doplňky, které budou hodnoceny v samostatné kategorii. Startující získají jako bonus vstup zdarma do Muzea přírody Český ráj.

Podrobný přehled závodů naleznete v online termínovce, eventuelně můžete zakoupit i její tištěnou verzi.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

daniela82 žena 07.03.2013 06:38:50

Jarní závody nabírají na obrátkách. O tomto víkendu se uskuteční oblíbená Pečecká desítka, vyznavači ultra včetně neskutečného Dana Orálka budou na stovce a v dalších disciplínách bojovat o republikové tituly a Běh Drahanskou vrchovinou zavede účastníky na farmu Bolka Polívky. Také se odehraje netradiční Žabí běh „s odhadem času“, který lze proskákat i v žabím převleku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.