Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Kam na závod ve všední den po zbytek léta?

Kam na závod ve všední den po zbytek léta?
foto: Yan Renelt

Petr Říman | 06.08.2013 | přečteno: 1605×

V krásném letním počasí si běžcova rodina žádá své. Není to jako v mlhavém předjaří či pošmourném podzimu, kdy se na tradiční dotaz „Co se bude dít o víkendu?“ běžec dočká vysněné odpovědi: „Běž si někam na závod, my se aspoň vyspíme.“ V létě, a to i v babím, se situace mění a běžecké víkendy už tolik povoleny nejsou. Vybrali jsme tedy pár akcí, kde si lze zazávodit mimo víkend.

Jsou to závody komornější, účastníci většinou dorazí na poslední chvíli a rychle vystartují. Po doběhnutí se také nekonají žádná dlouhá povídání, ani vyhlášení vítězů nebývá pravidlem. Všichni míří k domovu. Tyto závody ale mohou být zábavnější alternativou rychlostního tréninku, máte-li jej od trenéra nařízenu ve svém kalendáři.

Kam se tedy v nejbližších dnech a týdnech vypravit? Nabízí se celoroční seriály, jako je například v Praze Vaše Liga s tratí na 5 či 10 km, či Slatiňanské Monako. Chrudimská „šňůra“ je náročnějším lesním krosem o délce deseti kilometrů.

Běžci z Náchoda a okolí mohou dorazit na další závod ze série Dobrošovských běžeckých potěšeníček, a to třeba hned ve středu 7. srpna na Dobrošovskou osmičku. Osmička v názvu upozorňuje nejen na tvar trati, ale i na její délku.

Pražské sdružení Kopec pořádá také řadu svých závodů ve všední den. Nejbližší se odehrává hned tento čtvrtek, a to výběh od Vltavy na kopec do Bohnic – Drahaňská rokle – Ládví. Výhodu je, že kopec nemusíte šlapat znovu dolů, pořadatelé vám propriety s výjimkou jízdních kol dopraví do cíle. Přesně v půli srpna si můžete na Kladně zaběhnout jinou klasickou vzdálenost, a to čtvrtmaraton po lesních stezkách.

Pokud jste z jižních Čech, můžete si změřit síly opět uprostřed týdne na městském běhu ve Strakonicích. Běží se zde dva okruhy o celkové délce přes šest a půl kilometru.

Ze závodů konajících se po zahájení školního roku uvedeme aspoň několik. Na jižní Moravě se hned začátkem měsíce září běží další ze závodů Blanenské běžecké ligy Hraběnka cup. Téměř osmikilometrový závod vede celý do kopce.

Z jiného soudku je Křišťálový kilometr konaný na Vysočině. Můžete si zde vyzkoušet, za jak dlouho uběhnete tisíc metrů na škvárové dráze. Opět do terénu se vydáme na Teplicku, v Duchcově. Běží se zde Podzimní běh bažantnicí na tratích zhruba od tří do šesti kilometrů.

Další závody – nejen ty konané v pracovní dny – najdete v sekci Termínovka. Budeme velmi rádi, když běžce pozvete i na akce mimo termínovku, třeba prostřednictvím komentářů pod tímto článkem.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

priman 06.08.2013 17:41:17

V krásném letním počasí si běžcova rodina žádá své. Není to jako v mlhavém předjaří či pošmourném podzimu, kdy se na tradiční dotaz „Co se bude dít o víkendu?“ běžec dočká vysněné odpovědi: „Běž si někam na závod, my se aspoň vyspíme.“. V létě, a to i v babím, se situace mění a běžecké víkendy už tolik povoleny nejsou. Vybrali jsme tedy pár akcí, kde si lze zazávodit mimo víkend.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.