"Zimní"/cross boty
lefty 05.12.2011 16:13:23
Ahoj,
chci si koupit boty na běhání v zimních městských podmínkách – tedy kluzko, mokro, sem tam trochu sněhu nebo bahna. V silničkách bych se pop první sprše zabil, tak potřebuju něco s hrubším vzorkem. Po zimě by mohly sloužit jako běžná crossová bota do mimo silnici:-) Byla mi doporučeny Adidasy Kanadia, poradíte další vyzkoušený modely? Díky!
Bratislava
andyxx7 05.12.2011 20:30:29
klasicke Mizuna (napr. Wiwe Rider alebo Precision) maju super podrazku na sneh, odbehane 3 cele zimy a uplne bez problemov. vobec neries crossky na mestsku prevadzku
lefty 05.12.2011 21:30:53
>> andyxx7, 05. 12. 2011 20:30:29
Běhám v Mizunech Wawe Inspire, ale dvakrát jistě se v nich necítím. No, uvidíme.
Praha 5
lp76 05.12.2011 21:49:24
Mám Kanadie, ale na zhodnocení teprve hóóódně krátce. Třeba na vlhký dlažbě stejně kloužou, sníh a led zatím nezažily.
Loňskou zimu jsem proběhal převážně v Salomonech Speedcross (jinak je mám do lesa). Až mě překvapila přilnavost na zledovatělý silnici. Není to 100%ní, ale já byl spokojenej.
Moc se mi líbí Icebugy se „zasouvacíma“ hřebama, do těch bych asi šel. Stojí určitě za úvahu.
Praha 4
Zdeněk68 06.12.2011 21:25:55
Adidas Kanadia TR mám skoro dva roky, na zimu docela dobrý, nicnéně moje „křivé“ nohy jsou v nich schopny běhat do 15km. Letos na podzim jsem koupil Mizuno Cabrakan 2 (nevím jak se budou chovat na sněhu a náledí), mají více samočistící vzorek a to beru jako velkou výhodu. Po zkušenostech z loňské zimy jsem koupil nesmeky (ještě nevyzkoušeno). Po zimě můžu poreferovat, kdo se mi jeví jako lepší (je to však subjektivní pocit)
Valdin 27.12.2011 16:29:51
Vyzkoušel jsem Salomony XA PRO 3D ULTRA GTX. Dobrý botky do terénu. Sníh, bláto zvládly bez problému díky goretexu. Na led by funguvaly skutečně asi jenom boty s hřeby, nebo na ně přidat nesmeky. Guma, ať má jakýkoli vzorek, tak moc dobře držet nebude. Jelikož jsou mi tyto boty velký, tak je prodávám, pokud by měl někdo zájem. Vel EUR 44. http://aukro.cz/…2073792.html
LuckaB 27.12.2011 17:07:42
Mám podobný problém, potřebuji boty na zimu a nevím, jaké zvolit…
Momentálně běhám v Adidas Kanadia, pro mne to jsou jedny boty z tisíce, které mi sedí – a to mám ještě ke všemu pánské Do lesa a terénu jsou super, jen mi trochu dělá problém když je mokrá silnice, dlažba … prostě to klouže a to tak, že docela dost. Přebíhala jsem silnici z lesa do lesa a nestačila jsem se divit, než jsem zjistila, jak reagují na jiný povrch, než je les apod. Teď si už dávám pozor. Nedám na ně ale jinak dopustit a na zimu si asi zřejmě nakonec koupím Kanadia s goratexem – bohužel mé současné ho nemají a mám studené a mokré nohy v tomhle počasí.
Dneska jsem si zkoušela Salamon do zimních podmínek, ale boužel, nebylo to ono, cítila jsem se jak na chůdách Ještě jsem koukala po Icebug, ale nejsou ty hroty pro mně zbytečné? když běhám lesem a tam moc ploch s ledem není? Tak já nevím …
fuga 19.01.2012 12:37:59
Mám NB MT573GTB s GTX http://www.behshop.cz/…t573gtb-gtx/ a v kombinaci s návleky proti sněhu a bordelu (inov-8) super; i běh v 20–25 cm sněhu se suchými nohami. Sice trochu tužší a s gtx se tak od 5–7 °C nadměrně potí noha, ale jinak spokojenost – kupoval jsem na období cca listopad – únor, tj. mokro, sníh, bláto, zima.
theatre 25.01.2012 18:56:20
>> lefty, 05. 12. 2011 16:13:23 zdravím, já bych doporučil výborné Salomon XA PRO 3D ULTRA, naběhal jsem s nimi už prvních zimních 200 km bez jakýchkoliv problémů. Výborně drží na mokru, sněhu i blátě, podrážka je kompaktní. Asi bych doporučil GTX provedení, které by mělo zabránit pronikání vlhkosti při běhání ve sněhu a vodě, které nemám. Jen někteří Goratexove materiály nedoporučují, v létě se v nich extrémně potí noha… ?! Dobrá investice, cena 2.213 Kč.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.