Bolestivá kyčel
mara464 08.01.2012 11:08:27
Dobrý den, je mi 17 let a ze dne na den mě začal bolet pravý kyčelní kloub. 3 roky závodně běhám. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Děkuji.
pam65 08.01.2012 16:34:38
Mán takové slabiny:
- levé koleno
- pravé chodiodlo (plantární fascitida; vytáčení špičky ven)
- pavá kyčel
- zkrácený levý kvadrátus (nebolí. ale je tam asymetrie při protahování)
- pravý trapéz (dělám s počítačem)
Problémy se střídají, ale když si to namaluješ, je to cik-cak od šlapek k hlavě. Zkus takto zpytovat své tělo, pokud jsi na tom podobně, začni protahovat a posilovat po celém těle (asymerie se řetězí). Na YouTube si pro začátek najdi najdi stretching a strengting hip abductors.
Rokycany
pes 22.05.2012 20:49:38
Tak mam stejný problém…dva týdny nazpět mě překvapivě zrovna po lehkém výklusu začala dost nepříjemně bolet pravá kyčel. Polevil jsem v tréninku a bolest pomálu ustupovala…dneska sem dal pár rychlých kiláků a je to zpět. Trénink sem sice dokončil podle plánu, ale při vyklusání zas ta bolest, že ani jít skoro nešlo. Po protažení a chvíli klidu už je to lepší.
Nejsem si ale jistý jestli je to kyčelní kloub nebo nějaký kyčelní úpon- na ten to typuju. Protože minulý týden bolela trochu i levá kyčel. Po úvaze jsem shodil vinu na posledních cca 300km na kole a převážně v hrazdě- což nejspíš ukazuje na špatný posed a navíc na disbalanci v šlapání (možná kratší noha nebo co). V závodě při vyšší intenzitě a síle v kopcích jsou právě kyčelní úpony cítit.
Neměl jste někdo podobný problém v triatlonový přípravě?8-O
Activity Lanškroun
forest a rix 23.05.2012 10:08:00
Mám podobný problém rovněž pravá kyčel jsem pravák a táhám více pravou nohou, vrací se to každé léto, souvisí to samozřejmě s vyšší zátěží, pomáhá mi plavání a prohřát na sluníčku. Ideálně moře, slunce a denně si tam klidně po ránu mohu dát 15km a super pocit nic nebolí a při běhání regeneruji. Taky se mi osvědčila konopná mast z lékarny před a po běhu.
Praha 9 - Prosek
hf 23.05.2012 12:21:52
Bolest levého kyčle jsem silně pocítil v roce 2009, kdy jsem poprvé a naposled posiloval v posilovně. Stalo se mi to při cvičení, kdy jsem seděl na křesle, nohy byly pokrčené a zdvihal jsem jimi závaží. 2. den jsem nemohl stoupnout na levou nohu. Byl jsem u dr., který mi hned řekl. Vy jste posiloval ve studené místnosti. Přešlo to po týdnu neběhání. Teď se mi skoro po 3 letech vrátila bolest levého kyčle, když jsem stěhoval skříň. Zřejmě už u kyčle mám poškozené úpony a velkém silovém zatížení se bolest vrací. Jediné co pomůže je odpočinek. Nejhorší na tom je, že 1 den je člověk O.K. a 2. den nohu s bolavým kyčlem za sebou tahám a nemohu ji pořádně zvednout. Lze s tím jen hodně pomalu klusat. Další den pak bolí stehenní sval, který tahá nohu nahoru a další den bolí druhý kyčel. Prostě tělo je složitý organismus, který když někde narušíš, tak se pak bolest jako dominový efekt přenáší na další části těla.
Rokycany
pes 23.05.2012 18:00:40
Tak to budou úpony…jo tělo je dobrej stroj, ale nenechá si líbit všechno :)…bohužel mám teď před sebou dva důležitý závody- v neděli kratší triatlon a příští víkend Czechman (1/2 IM) …takže o nějakym intenzivním odpočinku si můžu nechat jen zdát. Dneska lehce kolo 3 hodiny a spojovací klus 20 minut, cítit to bylo, ale jen tlak bez bolesti. Nezbývá než doufat, že mě to nechytne zrovna při závodě- to by zvlášť na půlce byla konečná. Je to časovaná bomba.
Rokycany
pes 24.05.2012 14:24:16
Tak nová myšlenka od zkušenějšího kamaráda…možná ty kyčle začaly zlobit zařazením častějších spojovacích tréninků- výběhů hned po kole.
darala 21.07.2012 19:49:38
zdravím..:) …nemáte někdo prosím zkušenosti s artrozou kyčle versus běh ??..byla mi zjištěna artroza kyčle v pokročilém stádiu stupeňIII…ortoped mi sdělil,že je to úplný konec mého běhání ,což samozřejmě nesu těžce…s díky moc za jakýkoliv názor
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.