výběr sporttesteru plavání/běh
Aerin 17.01.2012 02:40:21
Dobrý den, potřebuju nějaký sporttester na běh a plavání, existuje něco, co se dá použít bez problémů pod vodou? pravěpodobně tedy něco bez hrudního pásu nebo si nějak nedokážu představit, že bych s tím v bazénu plaval, je to vůbec možné to použít pod vodou?…cenová relace tak kolem 3 max 4 tisíc, přemýšlel jsem o Garmin Forerunner 110 HR Premium, tedy aspoň myslím, že ten je bez hrudního pásu…další mně zaujaly Suunto t3c a Polar FT7…co z toho by byla nejlepší volba případně co jiného byste mi doporučili? předem děkuji
Liberec
Advid 17.01.2012 10:02:48
Garmin FR 110 není vodotěsný. Jestli to někde píšou, tak je tím myšleno jen proti dešti. Do vody můžeš s FR 60, ale Polar bude tutovka. Suunto nevím, neznám.
Ale jistota je stáhnout si manuál a najít typ vodotěsnosti a porovnat s tímto: http://www.aquapac.cz/…e-standardy/
martin76 17.01.2012 10:20:01
suunto t3 vylozene pro plavani neni, ale bezne jsem ho pouzival. nicmene potrebujes hrudni pas a ten ti stejne pod vodou nefunguje.
Aerin 17.01.2012 11:15:16
Hrudni pás pod vodou nefunguje? viděl jsem totiž někde fotky chlápka, jak plave právě s hrudním pásem (byla to reklama na nějaký sporttester, už nevím který)… takže pro plavání je lepší sporttester bez hrudního pásu? jestli jo, můžete mi nějaký konkrétní doporučit? a nebo by bylo prostě lepší koupit normálně s pásem a při plavání ten pás prostě nepoužívat? nevím teda jaké funkce konkrétně nebudou fungovat bez toho pásu, ale při plavání je pro mně nejdůležitejší funkce stopek a srdeční tep…
jmaselnik 17.01.2012 11:45:04
>> Aerin, 17. 01. 2012 11:15:16
poněkud překvapivě nebude bez hrudního pásu fungovat právě měření tepu. Jediné sporttestery fungující s měřením tepu i ve vodě jsou od Polaru (třeba 725-tka), protože Polar používá pro přenos dat frekvence šířící se trochu i pod vodou. Suunto ani Garmin tak nefungují. Můžeš si samozřejmě pořídit třeba něco takového: http://www.dreamsport.cz/…Beurer-PM-18 kde pás nepotřebuješ, ale zase si změříš tep jenom když přitiskneš prsty na senzor hodinek. BTW tepák je u plavání, podle mého názoru, dost na houby a taky s ním prakticky nikdo neplave. Kdybys chtěl vychytané hodinky na plavání, kup si swimm sense, nebo počkej na Garmin forerunner 910XT, které umí měřit počet temp za jednotku, počítat bazény atp. Na tepy se vykašli.
mephysto 17.01.2012 11:45:25
>> Aerin, 17. 01. 2012 11:15:16 [edit: jmaselnik ma predbehol o mikrosekundu:) ] tusim okrem starsich modelov sigmy ziadne moderne hrudne pasy pod vodou nefunguju, kedze su postavene na ANT(alebo ANT+) technologii a ta sa vo vode neprenasa. Takze vo vode mas holt problem :) Na plavanie sa pouzivaju specialne sportestery, ktore su zalozene na akcelerometroch(podobne ako Foot pody) a tie dokazu merat metriky ako pocet zaberov na dlzku, pocet dlzok, z toho potom vedia merat aj tempo(samozrejme nie vzdy aktualne, ale iba na zaklade dlzok) a podobne. Ale to su bud sportestery specialne pre plavcov(nic na beh) alebo potom Garmin co teraz vydava novu 910ku tak by to mala dokazat(ale ta stoji tak 12 tisic :) ).
Takze, sportester na plavanie sa da, ale budu to de facto len stopky :) Nic viac s tym nezmeras. Takze normalne vyberat sporttester na beh s tym ze v bazene ho holt budes pouzivat bez hrudneho pasu ako stopky :) Nemozem si odpustit trosku promo, akurat predavam dobre modely od Suunta, pozri sem http://www.behej.com/…running-pack , mozem ti to dat aj cisto ako sporttester bez foot podu.
unz18 27.02.2012 14:23:28
V patek jsem si poridil Garmin Forerunner 910XT. Myslim, ze je to sporttester, ktery umi splnit plnohodnotne kombinaci beh/plavani. O vikendu jsem ho zkousel pri behu, tam neni co vytknout. Do konce tydne ho vezmu i do bazenu. Nicmene jsem videl zpusob vyhodnoceni plaveckych dat (z kryteho bazenu) na www.etriatlon.cz a pokud to funguje, jak ukazuji, tak to bude super. Melo by to umet navic i vyhodnoceni plavani na otevrene vode. Na to si ale jeste par mesicu pockam…
Mečeříž
popoběhni 20.03.2012 23:45:56
mám polar RCX 5 a pod vodou funkuje v pohodě, neb má hybrydní pás(jiný signál ve vodě a jiný na suchu). Osobně jsem dlouho řešil problém se sklouzáváním pásu při plavání- a řešení jsem našel- pás si zapínám naopak tedy vysílač na záda. I jinak myslím povedená mašinka – uvítal bych 2 vylepšení 1,GPS nezaznamenává výšku 2,GPS není vodotěsné
bjerndi 18.06.2012 10:40:52
Jsem v koncích, rozhodl jsem se koupit si nějakej lepší sporttester a měl by určitě splňovat komplexní záběr sportů ( běh, voda, běžky a zároveň bych ocenil i kdyby se dal nosit jako hodinky ) V podstatě jsem v koncích, snad každej má nějaký pro a proti. Suunto quest byl favorit, ale dočetl jsem se, že neměří převýšení a trasu ) Garmin forerunner 110 ( není vodotěsnej ) Polar RCX 3/5 není moc jako hodinky a taky má problém s GPS výškou. Garmin 305 to se nedá normálně nosit a navíc mám celkem tenkou ruku a tak to je i s Timexy ironman GPS ( ty aspoň jsou přes amazon levný ) garmin 910XT tolik dát nemůžu
Řešil někdo podobný problémy ? Možná trochu o tom pokecat s někým kdo má nezávislej pohled by mi pomohlo. Jinak jako hobby jezdím na biku, triatlony a nějaký hory atd… Rozhodně bych si koupil něco co mi vydrží felší dobu
jmaselnik 18.06.2012 10:58:06
nezávislý názor je ten, že pokud máš v požadavcích jasno, je jedinou alternativou právě 910XT. Můžeš to přežvýkávat, z které strany chceš, ale nic jiného Ti nevypadne. Píšu to jako člověk, který podobné mentální cvičení už několikrát prodělal (305 – 310XT – 910XT)
Praha
zombice 18.06.2012 11:53:01
>> bjerndi, 18. 06. 2012 10:40:52
Jestli shanis Garmin 910XT a mas potapecsky vybaveni, tak ho muzes mit levne.
Jeden se vali na dne rybniku v Predboji A to je druha vec, pokud uz
bys do nej doopravdy sel, tak bacha na ten jejich quick release kit…
Jinak ja ti s temahle pozadavkama moc nepomuzu, do 910-ky bych kvuli cene asi
taky nesel a je pravda, ze ostatni tak univerzalni asi nejsou (osobni zkusenost
nula). Ja vozim obycejnyho Polara a ke stesti mi to staci
bjerndi 18.06.2012 11:54:35
chápu, ale 10K je mimo cenovou relaci kam jsem ochoten jít. Kompromis bude muset stačit a nakonec asi rozhoduju mezi Suunto Quest a Polar RCX3 a timexy ironman GPS přes amazon. Jak je to s těma suntama, když má člověk GPS pod, jak to že to nezaznamená trasu ?
bjerndi 18.06.2012 12:03:33
>> zombice, 18. 06. 2012 11:53:01
jakýho polara ? mně jde hlavně o tu vodotěsnost a když by byl vzhled i na normální nošení, tak super. Jinak si nemyslím, že budu žít tepama atd…Ale závodit úplně bez času mně teda taky nevyhovuje, to jsem dělal loni… Jinak zdravím, při diskuzi idnes jsem netušil, že si až tak dobrej
Praha
zombice 18.06.2012 13:09:49
>> bjerndi, 18. 06. 2012 12:03:33
Ja mam relativne obyc Polara RS300 (predtim jsem mel 200-ku a byl s nim
spokojenej, proto jsem vzal ve sleve tu 300). Vodotesny je to paradne, je to na
ruce maly a pro me to ma vsechny dulezity funkce co potrebuju – stopky
s opravdu velkym poctem mezicasu, dobrej tepak (textilni wearlink fungujici
i ve vode), footpod (ten je teda tady velkej) s dobrou a rychlou odezvou na
rychlost behu. Pro nekoho tu chybi zasadne GPS a treba kadence pri behu, ale
s tim si hlavu nelamu. GPS trasu s prevysenim si kdykoli vytvorim behem par
minut na bikemap.net nebo na bikeroutetoasteru a jelikoz jsem jednoduchej a
beham ve stale stejnych lokalitach a na kole taky zrovna dvakrat neexperimentuju
tak to nemusim delat casto a na to moje trenovani to bohate staci…
P.S.nevim cemu rikas dobrej, na tomhle foru je spousta lidi co jsou o nekolik
levelu lepsi nez ja Tys
tenkrat mozna nepochopil akorat to ctyrkovy tempo, to nebylo v hodinach, ale
v minutach na kilometr
Liberec
Advid 18.06.2012 13:11:28
Ááá, tady je někdo vtipnej.
bjerndi 18.06.2012 13:20:50
>> zombice, 18. 06. 2012 13:09:49
Díky kvalitní informace, asi nebudu holt honit všechny fce, stejně to akorát žere strašně baterku. Jinak to tempo jsem s Tebou asi nerozebíral já, to si vůbec nepamatuju.
Praha
zombice 18.06.2012 13:29:40
>> bjerndi, 18. 06. 2012 13:20:50
Aha, tak to byl asi mobilis Jinak kdyz koukam na tu RCX3 tak nevypada veru zle, moc nechapu proc je levnejsi nez RS400, kdyz ma vlastne lepsi footpod a chapu dobre, ze i moznost rozsireni o cyklo snimace, pripadne o ten GPS pod.
bjerndi 18.06.2012 13:41:17
>> zombice, 18. 06. 2012 13:29:40
No tak se mi smrsknul výběr na Suunto quest speed pack ( od toho borca co to tady vyhral a nabizi za 4 litry ) nebo RCX3. Jen by mě zajímalo co je lepší vzít jestli nožní snímač nebo GPS ( snad to není reklama, koukám na to tady http://www.amio.cz/…pq00107.html a s GPS cca o 400 stovky dráž )
Liberec
Advid 18.06.2012 15:02:13
No tak jestli to chceš i na běžky, jak píšeš v prvním příspěvku, tak se pak můžeš s tím nožním snímačem maximálně vyfotit. Takže jedině GPS.
bjerndi 18.06.2012 15:20:06
>> Advid, 18. 06. 2012 15:02:13
To je pravda. Každopádně všem dík. Posbíral jsem dostatek informací, ještě je zkusím na ruce a vyberu. Tak nějak asi nešlápnu vedle s žádnejma, u některých bych musel trochu slevit ze svých požadavků, což zas tak velkej problém být nemusí.
mumiert 28.06.2012 12:38:08
Rybník je trochu velký na tak malé hodinky a viditelnost bude asi taky dost bídná, takže bych řekl, že potápěčské vybavení bude k prdu. Btw. já mám ted nového Ambita a zatím spokojenost.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.