Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest zad - hrudní páteře

Bolest zad - hrudní páteře

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Celkem 81 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 1:00:06 (2012)

ysatnaf žena 18.02.2012 00:13:15

Ahoj, běhám tak dvakrát třikrát do týdne pár kilometrů a kontinuelně mě bolí v zádech v horní části tak někde kolem 4 hrudního obratle cca a přisuzuji to běhu…ale nejsem si jistá, co dělám špatně. Napadlo mě, jestli by to nemohlo být i botama třeba…nemám běžecké, mám takové Alpine Pro, mají nějakou dobře tvarovatelnou vložku a jsou na běh docela pohodlné. Ty záda mě fakt dost štvou a tak nevím, jestli mám pilovat běžecký styl a jak a nebo koupit boty :D. Máte s tím někdo zkušenost? Díky a pěkný den. Jsem v podstatě začátečník…běhám tak rok, ale intenzivně tak půl, tak se kdyžtak omlouvám za hloupý dotaz.

Sloviensko

rudo muž 18.02.2012 01:38:00

pokial behas s tuhymi nepokrcenymi kolenami a teda nerobic perovanie v stehnach a zadku, tak otrasy prejdu celou chrbticou a mozu vyvolat problemy hocikde na botach az tak moc nezalezi ide o techniku, ku behu si trochu sadni dole akoby si stale bola v miernom podrepe.

druhy problem moze byt hrbatenie, zvednute plecia dopredu a hlava ovisnuta dole tahajuca napinajuca zbytocne siju a chrbtove svaly.

snaz sa mat chrbticu vzpramenu dohora, hlava hore pozerat pred seba do dialky a plecia drzat dole ale dozadu, otvorit hrudnik

Motto: you can't stop, what is coming !

Kroměříž

Jita žena 18.02.2012 12:21:43

>> ysatnaf, 18. 02. 2012 00:13:15

Jaký hloupý dotaz? Bolesti v hrudním úseku jsou často spojené také s blokádami hrudní páteře a samozřejmě žeber. Blok obvykle nebolí, bolí úsek nad nebo pod blokem, protože ten musí kompenzačně zvýšit svou pohyblivost. S hrudníkem je to trochu složitější, protože jeho celková pohyblivost (páteře) je omezena díky spojení páteře s žebry a hrudní kostí. Proto je nutné držet mobilitu žeber a páteře jaksi dohromady. Pohyblivost žeber souvisí především s dýcháním a jedná se o specifické rotační pohyby žeber. Pokud chceme „rozmobilizovat“ hrudník, je potřeba jej nejdříve napřímit, připomínám vztahy z pozicí pánve, vzpřímený trup je potom potřeba přenést do běhu. Není to jednoduché. Změna stereotypu se počítá na týdny a měsíce. Jsou to pohyby řízené, tzn., že je nutné se soustředit. K tomu je potřeba „dáti dohromady“ svaly kolem lopatek a na paži. Tady znova připomínám unikátní účinky metodiky SMS (www.smsystem.cz) na vzpřímený trup, terapeuta(cvi­čitele, lektora) lze najít po celém česku (seznam je na těch stránkách), vyškolených lidí je už dost. A kompenzovat běžeckou zátěž každý (!!!) den. JitkaSt.

Motto: Dopředu vlastními silami. Každý krok se počítá.

Celkem 81 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 1:00:06 (2012)

ysatnaf žena 18.02.2012 20:10:44

Díky moc za obě odpovědi, je pravda, že sama o sobě ani nechodím úplně vzpřímeně, takže je možné, že to do běhu přenáším, hlavu myslím mám dobře, ale je fakt, že asi celkově nejsem úplně vzpřímná…díky moc za odpovědi :)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.