Bolest paží
confuz 28.03.2012 19:10:38
Ahoj, občas se mi stává, hlavně při krosových závodech (ale i na dráze), že mě bolí celé paže. Je to podobné bolesti, při posilování (kliky..) Ruce mě začnou bolet třeba v půlce závodu a přetrvává to až do konce. Posiluji pravidelně 3× týdně, jen před závodama vynechávám tak 3 dny a nijak to nepřeháním, takže z posilování ta bolest nebude. Může to být špatným protažením rukou? Poradí mi někdo nějaké cviky na posílení nebo protažení? Předem děkuji za odpovědi.
rudo 28.03.2012 20:16:55
mozes mat bloknuty krvny obeh do ruk, nedrzis ich krcovito v pleciach v neprirodzenej polohe ?
confuz 28.03.2012 20:26:32
je možný, že ruce mám trochu v křeči, ale řekl bych, že je mám v normální poloze… co proti tomu mohu dělat?
rudo 28.03.2012 21:28:16
>> confuz, 28. 03. 2012 20:26:32
relaxovat aj pri behu, polohu treba posudit z foto alebo video alebo popytaj nejakeho trenera nech ta vidi osobne pocas rozcvicky rob kruzenie plecami
Kamil Pulicar 29.03.2012 06:13:46
Také to znám a pomáhá mi trochu uvolnit ruku. Klidně ji vytřepu a nebo se palcem dotykam ostatnich prstů jako bych hrál na kytaru. Snad ti to také pomůže.
confuz 29.03.2012 16:09:07
Ruce mám ve správné poloze. Kamile, to co jsi napsal mám dělat při závodě? :)
Kamil Pulicar 29.03.2012 19:38:14
Mě když bolí ramena, tak to pří běhu dělám je to nenápadné a pomáhá mi to uvolnit ruku. Možná to je blbost a pomůže mi to jen v hlavě. Prostě se dotýkám palcem polštářků ostatních prstů, ruku mám nadále ve stejné poloze jako při běhu. U mě to pomáhá když mám křeč v paži. Ale možná máš jiný problém než já. :)
confuz 29.03.2012 22:34:04
bolí mě celé ruce, asi to bude tím, že mám v závodě v křeči, ale zkusím tvoje rady.. děkuju :)
PeterFabok 30.03.2012 09:39:29
to bude nedostatocnym uvolnenim chrbta v momente, kedy sa ti zacne rozsypavat forma. moze pomoct vtedy upravit dychanie – pri vydychu uvolnit ramena a kontrolovat si, ci rotacia hornej polky tela je volna
děda 27.10.2013 18:54:52
Nechci tě strašit, ale u mě to byly téměř ucpané cévy na srdci. Po zavedení rozevíracích stentů to přestalo. Ale bolest rukou byla předtím při běhu vždy, ne jen občas.
flyerkuba 12.01.2014 10:47:21
taky jsem s tímto měl problém, ale zdá se mi, že už to postupně odeznívá a ruce nebolí…
taky používám metodu s palcem, já se o ní dozvěděl při čtení o Emilu Zátopkovi.
citace z wikipedie : Vždycky rád poradil jiným běžcům. Často například říkal, že při běhu je vždy třeba být uvolněný, je proto dobré se koncem palce lehce dotknout ukazováčku nebo prostředníčku. Tenhle nepatrný dotyk stačí k tomu, aby paže a ramena zůstaly uvolněné.
rudo 12.01.2014 11:05:14
palec proti prstom to je tiez trik z jogy pri meditacnych polohach moze to byt ciste zrelaxovanie uvedomele uvolnenie ale moze to byt aj uzavretie energetickeho meridianu, teda prepojenie jedneho na druhy cez prsty.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.