Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Běhání po operaci ACL (přední křížkový vaz v koleni)

Běhání po operaci ACL (přední křížkový vaz v koleni)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Def muž 05.08.2012 08:24:15

Ahoj všem.

Nyní jsem 5 měsíců po operaci ACL. Hybnost nohy v koleni mám téměř jak u zdravé nohy a na kole vydrží obě nohy stejně.

Jediný problém mám s běháním… Nemůžu uběhnout ani 30 metrů, aniž by mě v koleni silně nepíchalo. Když doběhnu (i tuto krátkou vzdálenost), bolest asi do 10 minut odezní. Doktor říká, že to chce cvičit – co ale čtu, úplně běžné to není…

Jak to probíhalo u vás? Netušíte co s tím?

Celkem 46 km
Minulý měsíc 0 km

zajicek8 žena 09.08.2012 10:09:11

Ahoj, taky jsem po plastice ACL (1 rok), ale hybnost se mi nevrátila a před necelýma 2 měsícema jsem byla na operaci, kdy mi odstranili kostní výrůstky, srůsty a Hoffovo těleso (pod čéškou, čéška po něm klouže a to umožňuje pohyb nohy). Abych pomohla rehabilitaci, rozhodla jsem se běhat. První zážitek byl téměř totožný s Tvým, uběhla jsem pár desítek metrů a musela přestat. Tak jsem doma na koberci zkoušela „běhat“, až jsem přišla na takový zvláštní typ běhu, možná spíš klusu. Dělám úplně maličkaté krůčky, hodně pomalu (8,30min/km) a uběhla jsem tak nejdřív 2,5 km a druhý den 5km. Když si koleno zvyklo na zátěž, tak zkusím vždycky na pár metrů přidat rychlost a protáhnout krok a když se zase ozve, tak zpomalím, ono se zklidní. Pořád nohu úplně nenatáhnu, takže se u běhu dost legračně kolíbám, jedna noha běží po špičce (operovaná) a druhá přes patu, tak můžeš zkusit i běh přes ty špičky ;) Jestli to třeba nepomůže.

Držím palce!

Def muž 27.08.2012 06:40:43

Tak uz beham. Problem byl 1) v tom ze jsem na koleni nemel dostatek svalu. Opticky i merenim to vsak nebylo Poznat, upozornil me az lekar. 2) musel jsem pri behu jit hodne pres bolest. Zrejme sby se v tom koleni vsecko „osoupalo“ a „ojezdilo“. Rychly start mi jeste dela potize, stejne jako delsi beh, pri kterem Se snazim delat co nejdelsi kroky – i tady je ale poznat, ze beh od behu je to lepsi.

Rada pro vsechny, kteri resi to co ja: Kousnete se a vydrzte, uvidite, ze to pujde! :)

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 27.08.2012 09:36:33

>> Def, 27. 08. 2012 06:40:43

V tomto případě se mi rada „jít přes bolest“ zdá docela nebezpečná. Rozhodně bych tomuto řešení nepřikládal obecnou platnost.

Motto: ...kam až?
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.