Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest lýtek

Bolest lýtek

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední

MPoky muž 30.09.2012 17:33:35

Zdravím, na začátek bych chtěl napsat, že nejsem bůh ví jaký atlet, spíše pecivál (výška cca 180cm a váha se hýbe v rozmezi 80–82kg), který se snaží alespoň trošku polepšit. Na začátku tohoto roku jsem se rozhodl, že začnu běhat, běhám vcelku nepravidelně, ale moje výkonnost postupem roku stoupala, přestože jsem na sebe nevyvíjel žádný tlak. Byl jsem spokojený a ještě jsem k tomu přidal mírné posilování, opět nepravidelné, ale zlepšení pozorovatelné. :-)

Nicméně v létě mi spoustu energie brala brigáda a já jsem zkrátka neměl chuť ještě ve volném čase ze sebe cokoliv vydávat, zlenivěl jsem a kromě pár výjimečných výběhu jsem nic moc nedělal. Teď když je škola a já mam zase síly jsem se rozhodl, že zase začnu běhat ať naberu alespoň trošku kondici, než začne být venku větší zima, ale narazil jsem na takový problém – přestože si držím +/- pořád stejné tempo (6–7 minut na kilometr na menší vzdálenost, 8–9 na větší) už od začátku roku, tak teď jsem začal narážet na problém, který jsem ani v březnu při začátcích neměl.

Jakmile se blížím k prvnímu kilometru, tak začínám v lýtkách pociťovat nepříjemný, trošku palčivý tlak, jakmile se pokusím zpomalit, nedejbože zastavit, tak se to změní na bolest a já musím buď jít pomalu, nebo si v ideálním případě na chvíli sednout.

Druhý kilometr pak musím už běžet podstatně pomaleji a prokládat jej chůzí. Běžet alespoň tři kilometry je pro mě naprosto nemyslitelné na rovince, nedejbože trošku do kopce. Také jsem si všiml, že se mi na noze při té bolest udělají dvě bouličky, které jsou měkké, jedna je hodně nízko na lýtku a druhá o kousek výše… tyto boule po pěti-deseti minutách klidu zase zmizí a nohy, resp. lýtka už v tu chvíli také nebolí.

Je pravda, že nemám běžecké boty – mám obyčejné tenisky Nike, už značně prošláplé, ale nikdy dříve jsem nepociťoval problémy, až teď.

Můj popis byl docela vyčerpávající, ale třeba mi tady někdo zkušený poradí, díky a sportu zdar. ;-)

jostibi muž 19.10.2012 18:18:59

prvú vec čo by som urobil je zmenil boty.. hoci na začiatku roka tam bolesť nebola ale to vzniká postupne…aj ja som behal jeden čas v starších botach a cítil som že to nie je ono..kúpil som si nové a je to oveľa lepšie..potom môže byť problém ešte s achlovkou..takže nové boty a uvidíš výsledok

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.