Lze trénovat kvalitně i bez Sportesteru?
vseosportu 19.05.2007 08:42:36
Lze trénovat kvalitně i bez Sportesteru.Nebo to bez něho nejde.Děkuji za odpovědi.
Jecminek.Maselnik 19.05.2007 16:24:55
Určitě lze trénovat i bez sporttesteru. Vždyť i ve vrcholovém sportu se používají teprve pár let a i v šedesátých, sedmdesátých letech se běhaly skvělé časy, přičemž spo sporttesteru nikdo ani nevzdechl. Myslím si, že alespoň na získání základních návyků a odhad co tělo dělá, je v začátcích sporttester vynikající pomůckou.
BOSÁ NOHA 19.08.2007 13:35:08
Až do nedávna lidé běhali bez podobných blbinek a šlo to taky tak proč by to nešlo dál?…Kdo se naučí naslouchat svému tělu a pochopí jak funguje bez podobných věcí se v pohodě obejde!…Kdo přepíná své tělo bez řádného odpočinku tomu ani sportestr nepomůže.
Liberec
Advid 20.08.2007 09:05:01
A co jako? Jestli nechceš, tak ho nepoužívej, ale nehraj si tady na spasitele. Nemluvě o tom, že už se to tady řešilo.
BOSÁ NOHA 20.08.2007 15:45:16
Jako nic…nepoužívám ho na spasitele si nehraju jenom jsem napsal svůj názor!Já ti ten tvůj taky neberu.A že se to tady řešilo a co jako má být,nemusíš se hned čertit jde o .....
Otrokovice
Sef 20.08.2007 21:47:44
Já bych řekl, že se dá určitě kvalitně trénovat bez sporttesteru. Jen to trvá týdny, měsíce a roky naučit se číst to co ti budík řekne hned. Vždy ale platí něco za něco ;)
Manětín
Kydy 20.08.2007 21:58:16
[quote=Sef]Já bych řekl, že se dá určitě kvalitně trénovat bez sporttesteru. Jen to trvá týdny, měsíce a roky naučit se číst to co ti budík řekne hned. Vždy ale platí něco za něco ;)[/quote] Máš absolutní pravdu. Tuhle jsem běžel mírným tempem do kopce a jen tak z pr… jsem si odhadl TF na 140. Bylo to 145. Běhám tak, aby mě běhání nebolelo a bavilo.
Na druhou stanu si mylím, že ten, kdo má větší sportovní ambice, než já supertragéd, najde ve sportesteru dobrého pomocníka.
Možná poprosím Ježíška… ale fakt jenom pro orientační výsledky :) WR na Maraton jsem fakt už vzdal :)
Hezký večer všem :)
ED 20.08.2007 22:30:42
a vůbec, sihá …, dej svůj nick lakotsky (nebo v jakým jazyce to žiješ)
Liberec
Advid 21.08.2007 08:27:36
[quote=BOSÁ NOHA]Jako nic…nepoužívám ho na spasitele si nehraju jenom jsem napsal svůj názor!Já ti ten tvůj taky neberu.A že se to tady řešilo a co jako má být,nemusíš se hned čertit jde o .....[/quote] No nechal jsem se trochu unést. Ale to je ve vlákně o botách tvůj příspěvek: „Na co boty?“. Ve vlákně o sporttestrech tvůj příspěvek „Na co sporttestr.“ Ve vlákně o oblečení pro změnu „Na co oblečení?“ a tak už se bojím otevřít konzervu…
:)
Praha 1
Honzarunner 21.08.2007 09:26:47
Ahoj,myslim že sporttester je dobrej jen když už mas nakej dobrej…ja si koupil nakou šunku ktera mi ani neukazuje čas! a ted lituju tech penez a beham jen podle casu:-)
Jílové (to u Děčína)
toro 21.08.2007 09:53:28
[quote=Kydy]WR na Maraton jsem fakt už vzdal :)[/quote] Nevzdáváš se zbytečně brzo? :)
Sporttester beru jako výbornou pomoc, díky němu jsem běhání v začátcích nevzdal. Teď mi pomáhá hlavně měřit vzdálenost a dodržovat plán.
Košice
deep 28.08.2007 18:19:04
Trenovat kvalitne bez pulzmetra sa da a casto to aj je kvalitnejsie nez s pulzmetrom. Ja som na maraton natrenoval bez pulzmetra. Odkedy som si ho kupil som nebol poriadne behat. A ked aj beham tak do toho v kuse pozeram a prepocitavam a hodnotim, namiesto aby som poriadne behal. Jak uz mas daco nabehane tak vies bezat podla pocitov. Ale v zaciatkoch to moze byt uzitocne.
Vsetín
Plyšák 29.08.2007 21:20:47
Mám sporttester jen asi měsíc a docela mi vyhovuje. Je jednoduchý a to je právě ono. Když chci jít AEP, vím, že mám mít TF kolem 150 a tak to držím. A stejně tak je to s jinými pásmy. Vím, že při tréninku zdokonalím to, co potřebuju. Dlouhé běhy chodím bez něj. Chci si to užít, rozhlížet se apod. Na intervaly jde použít s obtížemi, protože nemá mezičasy. Je to pro mě vítaná pomůcka. Ne ředitel tréninku.
Doudleby nad Orlicí
Mira.B. 30.08.2007 20:07:04
Kvalitně trénovat bez sporttesteru se dá. Drtivá většina starších běžců s ním nikdy neběhala a přesto dosahovali, či dosahují znamenitých výsledků. Se sporttesterem je ovšem daleko snazší ohlídat si pásma TF a tím trénovat mnohem efektivněji. Ale kdo chce dosahovat špičkových výsledků a časů, tak se bez něj dnes v tvrdé konkurenci už asi obejde jen těžko.
HonzaK 31.08.2007 21:02:27
Je to asi tou dobou „elektronickou“, kdy člověk chce o všem i o svém těle vědět co se dá a nejlépe on-line. Už se těším až nám bude sporttester promítat hodnoty přímo na sítnici a nebudu muset jukat na zápěstí a věřte nebo ne, ta chvíle se blíží mílovými kroky. Jinak si myslím, že sporttester je prima věc pro každého kdo to s běháním myslí vážně a chce se neustále zlepšovat a neustrnout na mrtvém bodě. Někomu se může zdát, že ho sporttester brzdí, ale je to v jeho vlastním zájmu pokud se nechce strhat a potom ještě několik dní hekat a vzdychat. Ale nikomu nic nevnucuju.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.