Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Neustupující bolest paty (zespodu)

Neustupující bolest paty (zespodu)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Climber muž 18.10.2013 20:43:53

V jiném vlákně ( http://www.behej.com/…roblem-jinde ) tu popisuji že jsem v červenci začal běhat, v Triexpertu koupil boty, držel se plánu pro začátečníky atd, ale v poslední době mě zradilo tělo. Bolí mě kolena, zatuhlý kotníky, pata levé nohy. Běhávám obden, aktuálně 10km za 50–55 minut. Podle toho co jsem tu vyčetl jsem problémy přisoudil špatné technice běhu a mám v plánu začít běhat na špičky.

A teď k problému. Bolesti kolen a zatuhlé kotníky mi odezní druhý den, takže můj týden v poslední době vypadá tak, že první den běžím, odpoledne už pajdám, druhý den se tělo dá do pořádku a třetí den zase nanovo. Naposledy jsem běžel ve středu, kolena a kotníky během čtvrtka v pohodě, ale pata bolí tak, že nemůžu pořádně chodit. Při každém došlápnutí ji cítím, bolí, i když ne nijak dramaticky, ale musím pajdat po špičce. Překvapuje mě, že bolest neustupuje, netušíte někdo co za problém to může být? Snažil jsem se najít odpověď v diskuzi, ale nenašel jsem nikoho, koho by pata bolela zespodu. Bolí to lokálně, na pravé straně (jde o levou nohu) – skoro až u hrany chodidla. Nemá tento problém souvislost s něčím jiným? Děkuji za vaše názory

Praha 9

Celkem 30689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:21 (2012)
půlmaraton: 1:14:39 (2014)
maraton: 2:40:34 (2012)

Lubos M muž 19.10.2013 17:29:12

>> Climber, 18. 10. 2013 20:43:53 já mám tyhle problémy neustále, loni 6 měsíců levá noha, teď mám problém zas na druhý noze. Může se jednat o zánět plantární fascie(místo jakoby na okraji klenby těsně před patní kostí), nebo to může být zdevastovaná měkká tkáň pod patní kostí. doporučuju navštívit sportovního orthopeda

Motto: Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.

Náměšť nad Oslavou

Celkem 7861 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:59 (2010)
půlmaraton: 1:35:32 (2011)
maraton: 3:47:06 (2012)

Rico05 muž 19.10.2013 19:07:27

>> Climber, 18. 10. 2013 20:43:53 Podle příznaků to vypadá na plantární fasciitis. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že do vyléčení zánětu je dobré s během přestat a potom začít pomalu znovu se zaměřením na techniku. Raději než běhat přes špičky (zvlášť pokud sis takové zranění „vyrobil“ už po třech měsících běhání) bych doporučil soustředit se na dopad na střed chodidla pod těžiště.

Climber muž 19.10.2013 20:33:29

Hm… přečetl jsem si příznaky plantární fasciitis a sedí to na 100%…

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.