Ortopedické vložky - univerzální vs. na míru
quassar 29.10.2013 10:17:11
Přeji dobré dopoledne,
měl bych jeden dotaz ohledně ortopedických vložek. Momentálně používám vložky dělané na míru, byly dešně drahé, doplácel jsem 20% (900 Kč), zbytek platila pojišťovna. Mám nárok na jedny ročně, vím že při neustálém používám určitě nevydrží. Takže se chci zeptat, tyto vložky bych si dal do běžeckých bot, přeci jen tam dostávají nohy nejvíc zabrat a ta podpora tam bude fungovat nejeektivněji a do normálních bot na běžné chození přemýšlím o tom, že bych si dal nějaké univerzální. Má to smysl, nebo ty univerzální nebudou mít ten správný efekt, případně naopak budou spíše škodit?
pallo 29.10.2013 16:54:13
>> quassar, 29. 10. 2013 10:17:11 Já používám běhací termoplastické vložky Formthotic, jsem rád, že díky nim mohu běhat bez bolesti. První pár jsem pořád přehazoval z boty do boty. Po roce jsem pořídil nový pár, v kterém běhám a ten starý občas použiji do běžných bot. Jinak se snažím cíleně posilovat plosku nohy a problém trochu regulovat.
quassar 31.10.2013 17:43:50
Díky za odpověď. Na podobné vložky už jsem koukal, nicméně nejsem si jistej, jestli je to totéž jako ortopedická vložka. Přinejmenším ta co mám já v podstatě v určitých místech „tlačí“ na chodidlo, ktežto tyto vložky jen „kopírují“ nohu ne? Mám v tom trochu hokej, přiznávám :)
RoobertG 01.11.2013 14:11:16
Formthotic lze vytvarovat přesně podle potřeby chodidla. Nechal jsem si je udělat v CASRI po testech došlapu a srdíčko pod zborcenou příčnou klenbu tam lze nalepit. Pro dlouhý běh to je vynikající pomůcka. Jsou i podstatně lehčí než klasické a lze je i několikrát přetvarovat do různých bot.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.