Zvetsena pata a achilovka
Postrizin
SlavoK 05.12.2013 08:48:06
Zjistil jsem, ze mam pravou patu – patni kost zezadu tam kde se upina achilovka vyrazne vecsi nez levou. Taky slacha je vyrazne hrubsi. (rakl bych polomer patni osti je vecsi tak o 3mm a prumer achilovky asi o 2mm.
Vsechno je to citlve na dotyk zejmena ta patni kost – teda spis na naraz a porad tuhne – teda ta achilovka.
Da se s tim neco delat?
rudo 05.12.2013 09:02:36
>> SlavoK, 05. 12. 2013 08:48:06
vitaj v klube, ja som clenom uz 25 rokov a este som len vratnikom
Postrizin
SlavoK 05.12.2013 09:40:13
no to si mi pomohol. Tak som si aspon upravil motto nech lepsie zapadnem do klubu.
xnovak 16.12.2013 15:03:50
>> SlavoK, 05. 12. 2013 08:48:06
Hm. Tak to mame stejne. Dobreho rehabilitaka a at ti to osvetli. Bude to sofistikovanejsi :) Jde hlavne o to, ze dochazi ke zbytneni slachy z duvodu pretezovani – pretvari se svalova vlakna a bohuzel I – tvrdnou a ztraci elasticitu. Bolest bude asi pored. Proti tomu ted na utlumeni – traumaplant na noc, nechat tenkou vrstvu, zabalit do igelitaku a na to ponozku. V teble a s tou masti se to rozlezi a rano to tak neboli.
A jak proti tomu? Venovat po treningu vetsi pozornost a masaz patam a achilovkam. Idealne s nejakym kremem a poradne to uvolnit, rozmasirovat.
Odstranit se to neda, zastavit se ten process take neda, jen se da zpomalit.
A jeste jsem nekde pred par mesici cetl na chytrem webu, ze toto je nasledek pretizeni z pohledu intensity (ne objemu).
Snad to trochu pomuze. Jo a … ja to mam na prave noze od doby, co se mi utrhla prava achilovka a na leve od doby, co jsem mel troche vice popraskanou.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.