Zablokované chodidlo
P.avlam 01.02.2014 11:16:08
Mám pocit „zablokovaného“ chodidla – od prstů u nohu po kotník, každou chvíli píchá někde jinde, kloub u palce a kolem achilovky trvale, táhnou šlachy, tah jde až do lýtka. Byla jsem u chirurga, ortopeda, chodím na rehabilitace, léčebný ultrazvuk, magnetku, zdravotní cvičení… Stav trvá od srpna, kdy mi náhle začalo silně bodat v kloubu pod palcem pravé nohy. V září jsem si následně natrhla lýtko, opět téměř bez důvodu, dnes jsem přesvědčena, že za tím stála právě „blokace“ chodidla. Má někdo podobnou zkušenost a hlavně – kdo vám pomohl? Chodím od čerta k ďáblu, každý kývá hlavou že ano, že je to celé zatuhlé a že to dáme do kupy a – stále nic :/ Jsem z Prahy.
rudo 01.02.2014 22:13:26
>> P.avlam, 01. 02. 2014 11:16:08
si prilis daleko aby som to mohol fyzicky zhodnotit a riesit, ale mam takuto otazku ? ako je na tom chrbtica, a svaly okolo spodnej casti chrbtice ? ako tuto oblast systematicky posilujes ? mas tam nejake problemy bolesti stare zranenia ? ?
a dalej pokial si vylozis nohy do vysky napriklad v pozicii sviecka alebo ked lahnes na zem a nohu vylozis hore na stenu ci daco ine a zostanes tak aspom 20 minut, zmeni sa nieco ?
P.avlam 02.02.2014 16:33:26
Děkuji za reakci, Rudo :) Ano, páteř mám špatnou – 12 let vrcholový sport, nejdřív 6 let sportovní gymnastika, potom házená. Trpím spíš na bolesti a blokády hrudní a krční páteře, ale teď po natrženém lýtku a šesti týdnech pajdání o berlích zlobí i bederka, pravá kyčel, tříslo… Cvičím spinální cviky, spíš na uvolnění, posiluji koleno a stehenní sval, které nečinností dost ochably, ale všechno je takové – nestabilní, cítím nejistotu. Od natržení lýtka je to již 5 měsíců, ale stále se bojím začít běhat – vše je zatuhlé, koleno jakoby nestabilní, všude něco popichuje… Co by se mělo změnit při vyložení nohou nahoru? Ve svíčce dvacet minut nevydržím :), ale dneska večer si opřu nohy o stěnu a počkám, co se bude dít – dám vědět :) Ještě jednou ti děkuji. – >> rudo, 01. 02. 2014 22:13:26
rudo 02.02.2014 21:06:08
>> P.avlam, 02. 02. 2014 16:33:26
aha, tak podozrievam ze sa jedna o drazdeny blokovany nerv od chrbtice a akoby rerusenu zpatnu vazbu medzi chodidlom a mozgom
toto moze byt priamo medzi stavcami alebo dalej od chrbtice vo chrbtovych svaloch priapdne dalej cez panvu alebo okolo bedroveho klbu
potrebovala by si komplet pomenit system posilovania samotne uvolnovacky mozu svaly ribit len slabsimi, nachvilu to moze ulavit ale perspektivne to nic neriesi
nohy hore maju byt len test ci problem nie je sposobeny lymfatikcym systemom, nie je to zaruceny test, kedze zdvihnute nihy este nemusia prerazit lymfa cesto z chodidla hora ak su bloknute uzliny okolo clenkov, okolo kolena atd, ale niekedy to zabere aspon na chvilu a vtedy by sa vedelo ze lymfa nedobre odteka
takze som sledoval otazkami ci podozrievat nervy-chrbticu alebo podozrievat lymfa system
a chcel som to nejako ujasnit vylucit
tretia moznost by boli cviknute zily tepny do tej nohy a nedobre zasobovaanie krvou a zivinami do chodidla ale to by sa asi citilo aj inak.
myslym ze ziadne liecenie a terapia zamerane na chodidlo nemoze nic vyriesit kedze problem bude inde.
mozno najpraktickejsie riesenie pre teba ak si v Prahe by bolo ist za kondicnym trenerom co k nemu chodia aj Hejnova Rosolova atd s tym ze nech sa sustredi na trup CORE chrbticu atd, podla toho co som o nom pocul by mal mat sancu ti pomoct.
P.avlam 04.02.2014 14:56:51
>> rudo, 02. 02. 2014 21:06:08 Nohy nahoře mi nějak neudělaly nic :) Pravda je, že mi stále „hrká“ v pánvi, v oblasti bederky, každou chvíli tam lupne, cosi se uvolní – necítím ani bolest ani úlevu, jen cítím, že na různých místech cosi lupe. Taktéž lupe v koleni, v kyčli. Jméno toho kondičního trenéra nevíš, prosím? ;) Už jsem se objednala i k čínskému doktorovi, prý se přerušili nějaké dráhy – vůbec tomu nerozumím, ale jsem ochotná zkusit cokoliv.
rudo 04.02.2014 21:49:16
>> P.avlam, 04. 02. 2014 14:56:51
meno alebo kontakt ti skusim poslat cez niekoho kto ten kontakt ma
vyzera to dost jasne s tou chbrticou panvou a tie drahy energie to tiez bude mat spojenie
bolo by tiez zaujimave zacat nejaku jogu a pilates cvicenia.
myslym ze to potrva dost dlho kym si vyrobis bezecke telo aby si mohla zacat behat, ale stoji to za to pretoze to zaroven vyriesi vsetko ostatne v zivote a vsetky hroziace problemy z buducnosti
drzim palce
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.