SERIÁL: Vstříc srpnové Krkonošské výzvě [článek]
kubátováv 16.04.2014 12:18:19
V srpnu mám absolvovat 67km dlouhý závod Krkonošemi. Šedesát. Sedm.
Kilometrů. V polovině března jsem uběhla jedenáct kilometrů… Což
o to, běželo se krásně. Ale běželo se prakticky po rovině. Kdežto
v srpnu mě čeká přesun přes kopce: z Pece do Špindlu, pak vystoupat na
Mísečky, Dvoračky, Labskou, po hřebenech na Luční, zdolat Sněžku a odtud
se vydat na závěrečné (a nepochybně vražedné) klesání zpátky do
Pece.
Odkaz
na článek
Stranná
DASK 16.04.2014 13:40:48
Člověk si má dávat velký cíle. Jen bych snad upozornil na to, že člověk, který začal běhat a max. je 11km, tak logicky nemůže během půl roku adaptovat tělo na to, aby zvládlo bez újmy na zdraví 67 km v horách. je to teď velká móda a boom, dělat extrémy. Ale všeho moc škodí. I ten maraton (silniční i horský) je jen pro ty, kteří mají odběhané roky a roky a tisíce a tisíce km v postupném tréninku. Je rozdíl, přijít do cíle vyčerpaný, anebo zhuntovaný tak, že nemůžu pak týden chodit a k tomu si na zbytek života můžu poškodit třeba kolena.
Vjerkaaa 16.04.2014 14:50:57
>> DASK, 16. 04. 2014 13:40:48 Tenhle komentář je zcela na místě, protože z článku opravdu vyznívá, že jsem vítězoslavně pokořila 11 km a šmitec. Nicméně ráda bych podotkla, že tahle nepřesnost z části vznikla krácením textu a z části tím, že nebyl prostor vysvětlovat, že jsem byla zraněná a znovu se rozběhávám. O tom až příště. A pak je taky důležité zdůraznit, že nejsem blázen a nemám ambice to uběhnout. Chci to jen absolvovat a přežít. Taktika zní: Co budu moct, uběhnu. Co nezvládnu uběhnout, ujdu. A pak tam mám manžela, který mě v nejhorším zbytek ponese… :) PS: A když to nepůjde, vzdát se to dá vždycky. ;)
Stranná
DASK 16.04.2014 23:21:03
>> Vjerkaaa, 16. 04. 2014 14:50:57
Problematika tréninku na ultratraily je dobře vysvětlená tady:
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.