Nadměrná Pronace a Spadlá klenba
Sole 17.04.2014 11:27:29
Dobrý den Běžci. Obracím se na vás s dotazem na zvoleni správné obuvi a na váš názor ohledně mého vyšetřeni a doporučeni od odborníku. Rovnou dodávám že se spíše přikláním k minimalistické obuvi.
Zhruba po měsíci běhaní jsem dostal zánět šlach v kotníku po vyšetřeni u sportovního lékaře jsem se dozvěděl , že na pravé noze mi padá klenba (levá je v pořádku) .Takže jsem dva týdny měl nohu zafixovanou v pryskyřici a teď jíž rehabilituji na posíleni klenby a chodidel.A bylo mi doporučeno navštívit specializovanou prodejnu kde podle jejich vyšetřeni jsem dostal na sledující doporučeni:
Vaše noha ukazuje při rotací takzvanou „nadměrnou pronaci“ . To znamená , že vaše noha se při zatížení silněji zahne dovnitř . Z toho důvodu potřebujete běžecké boty které jsou na vnitřní straně z tvrdšího meteriálu a mají můstek v oblasti nártu,aby se mohl kontrolovat pohyb nony. Pote jsem si nechal ještě udělat vložky do bot . Ale realita je taková že mě nohy v botách bolí a zda se mi ,že tohle můj problém nevyřeší a noha akorát víc zleniví a bojim se co to udělá s levou nohou tak by mě zajímalo jestli je pro mne běh v minimalistické obuvi nebo bosý běh vhodný ? Minimalistické boty mam a líp sem si nikdy nezaběhal. Budu rád za každý názor :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.