achilovka
Praha - Čakovice
Ozzy
19.07.2007 08:48:51
asi se jedná o „normální“ zánět, o kterym se tu už psalo, ale prostě si nevim rady a 14 dní už kvůli tomu neběhám. Poslední týden v červnu jsem si koupil nový boty (NB846), odběhnul v nich cca 30 km, pak závod 10km, pak 2 výklusy, všechno v pohodě, a pak najednou mě začla bolet spodní část lýtka/achilovka při každym kroku (běhu, jakmile jsem přešel do chůze, tak v pohodě). Dal jsem si den pauzu, pak další běh, nejdřív dobrý, ale po 22 km to začlo nanovo. Začal jsem mazat nohu fastum gelem, dal 3 dny pauzu. Pak jsem zas zkusil a zas problém (ihned). Jelikož jsem nevěděl, jestli je to problém spíš achilovky, nebo svalu, tak jsem k fastum gelu přidal masážní emulzi na lýtko a hořčíkový kapsle a protahování. O víkendu jsem zkusil kolo, po cca 20–25km začla bolet achilovka. Když jsem jel úplně volně, tak bolest přešla a bylo to dobrý. Jelikož jsem v době, kdy začly trable začal ve starejch běžeckejch botech normálně chodit, tak jsem potíže přisoudil tomuto, začal nosit sandály, dal další pauzu a dneska ráno (9 dní od posledního běhu, 4 dny od kola) zkusil lehkej výklus a po 2 km zase problém. Teď už to je teda v podstatě 100% ta achilovka, ten sval bolí jen tak „aby se neřeklo“. Ještě mě napadá varianta zkusit běžet ve starejch botech, ale jinak nevim co s tim a vidina prvního maratonu v Kladně se stává spíše fatou morganou
Kadaň, Ústí nad Labem
Tudy
19.07.2007 19:02:19
Také běhám v NB846, ale jen kratší krosy (do 15 km). A důvod ? Ty boty tlačí na achilovku! Jsou to moje 2. NB a už si je nekoupím, i když jinak mi vyhovují (mají širokou špičku, vhodnou pro mé ploutve). V silničních Asics dám i 30 km a bez problému. Takže: zkus jiné boty, třeba se to zlepší…
marcel234
17.03.2008 19:11:13
ahoj,som aktivny sportovec a som skoro styri mesiace po operacii achilovky,chcel by som sa spytat ze aka je najvhodnejsia orteza na behanie?
Sokolov
koyama
18.03.2008 07:56:33
Zkus se u doktora informovat na tohle: http://www.zdravotnipotreby.cz/…chillotrain/ Běhal jsem s tím nějakou dobu po zánětu a dobrý.
KaatjaK
18.03.2008 16:25:01
To marcel234: Já jsem používala něco podobného, jako tu odkazovatl Koyama. Tuším, že se to jmenovalo Achillo-stabil. Byla to ortéza jejíž součástí byla silikonová podpatěnka a silikonové polštáře kolem achilovky (+ podpatěnka pro zdravou nohu). Výborně se mi osvědčila a používám jí kdykoliv se ta mrška zase ozve.
polak.patrik
08.04.2008 11:17:14
Zdravím,po akej dobe po operácii achylovky(celkom odtrhnutá,sa budem môcť znovu venovať športu.Ďakujem za radu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.