Operace kolene
JanaB 18.05.2014 11:56:05
Ahoj, vytvořila jsem web na pomoc všem, kteří mají problémy s koleny a uvažují o operaci. Web je samozřejmě nekomerční, chci jen pomoci. Je tam kompletní rozpis rehabilitace po operaci (včetně několika odkazů na youtube na správné provedení cviků), mé zkušenosti, info o koleni a o operaci, odkazy na jiné weby atd. Adresa je www.koleno.hys.cz . Jana
Valdin 28.05.2014 15:41:08
Jak brzy po plastice LCA doporučujete začít pomalu běhat? Jsem 10 týdnů po plastice a jízda na rotopedu je o.k. – 70 minut lehce a bez bolesti.
JanaB 01.06.2014 12:31:37
>> Valdin, 28. 05. 2014 15:41:08
Lékaři obecně doporučují po 3 měsících pomalu začít, ale mě to ještě bolelo, ačkoliv rotoped byl ok. Doporučuji to po 3 měsících zkusit – jít chůzí po měkčím rovném terénu a prokládat to klusem. Postupně přidávat. Já jsem začala po 4 měsících a teprve v polovině 6. jsem pomalu uběhla celý 5 km okruh. Koleno vám samo řekne. Obecně se říká, že mírná bolest nevadí, ale není dobré to uspěchat přes velkou bolest. Z vlastní zkušenosti vím, že nic neurychlíte, poslouchejte koleno, je to myslím hodně individuální. Hodně štěstí. J.
Ender 01.06.2014 15:14:21
Já začal v šestém měsíci. Dřív bych začal jen v případě špičkové profesionální rehabilitace kdy dojde k rychlému obnovení svalstva. Jinak je to rasovina na chrupavku. Při jakémkoláv natékání okamžitě přestat. Teď jsem po plastice 10 let a teď poběžím stovku..
Valdin 03.06.2014 22:50:21
Dnes jsem byl u ortopeda a kromě jízdy na kole mi povolil i lehký klus (bez sprintů a dalšího zatěžování). No po zkušebním běhu 5 km bylo koleno ok, ale svaly a šlachy druhý den byly cítit – no 3 měsíce bez běhání asi budou chtít postupně navykat na zátěž.
Gasovka 03.07.2014 19:22:22
Já byla na plastice loni v říjnu, letos v dubnu jsem dala půlmaraton a v květnu maraton. Běhání se zdá být celkem bez problémů, samozřejmě pak koleno bolí, ale to bolí tak jako tak celý člověk;-). Spíš mám problém s tím, že koleno stále nenapnu a při snaze o napnutí (či když se natáhne nedopatřením), stále dost bolí a připadá mi, že se to nelepší. Máte s tím někdo zkušenost, příp. radu co s tím? Začala jsem tancovat a dělám mi to problémy. Díky moc.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.