Bolest chodidla
rendlik
26.07.2007 14:41:17
Koupil jsem si nové boty NB 473, ale po pár bězích jsem zjistil že mě v nich pobolívá vnější strana chodidla levé nohy. Nevíte čím by to mohlo být?
Praha|Dresden
dees
26.07.2007 14:54:49
Menil jsi znacku bot? Mne se tohle stalo pri prechodu na novou znacku bot, cca po 100 odbehnutych km to preslo, podle me to bylo trochu jinym naslapem.
rendlik
26.07.2007 20:45:47
Jo měnil. Docela mě to štve protože jsem si včera dal docela náročný trénink a dneska se na to skoro nepostavím, takže bych tomu měl dat asi chvilku odpočinek. Ale já to nevydržím a zítra už si zase určitě půjdu zaběhat.
Praha/Jičín
vkuzel
27.07.2007 08:56:51
Není možný, že je máš moc úzký, respektive jestli nemáš plochý nohy a boty nejsou dělané pro vysokou klenbu? Díky tomu by ti mohla bota nepřiměřeně tlačit na bok chodidla a mohlo by tě to bolet. Já jsem s NB udělal obdobnou, ne-li stejnou zkušenost.
rendlik
27.07.2007 12:20:42
Ploché nohy jsem nikdy neměl a úzke šířka je podle NB 2E což je už spíše širší. Co jsi dělat s těma botama, koupil jsi nové?
Praha|Dresden
dees
27.07.2007 13:14:16
Jestli mas stare boty jeste trochu pouzitelne, tak to zkus stridat. Me to bolelo vzdy jen v tech novych, ve starych seslapanych se behalo bezbolestne. Nenaslapujes taky vyrazneji pres vnejsi hranu paty? Myslim, ze nove boty tento naslap trochu „rovnaly“ a z toho byla ta bolest, ale to jsou jen me teorie.
rendlik
27.07.2007 17:36:35
Střídání to mě taky napadlo. Moc použitelné sice nejsou ale zkusím to. Jo našlapuju dost přes vnější patu a teď se snažím i alespoň trochu přestat, protože to potom tolik nebolí.
Břeclav
Adamas
27.07.2007 18:36:15
čauec, já jsem měl taky takový problém. Bolest vnější strany chodidla. Používal jsem tehdy boty Mizuno Persuite2. Pak mi někdo poradil, že mám boty moc utažené, ať je zkusím trochu povolit a najednou bolest přestala. Podle mě to chce tak den dva nohu šetřit, pak povolit tkaničky a už se bgolest nevrátí. Pokud teda neběháš na šikmé cestě.
Praha/Jičín
vkuzel
27.07.2007 23:15:53
Povolil a rozšlápnul jsem je ← tohle není zrovna to nejlepší řešení.
rendlik
28.07.2007 20:59:54
Chtěl jsem se ještě zeptat. Asi mi ty boty nezreklamujou, že?
Sokolov
Sedlčany, Praha 3 - Vinohrady
Oslík
07.05.2008 10:12:50
Ahoj, mám podobný problém. Už delší dobu (tak měsíc) mě občas podolívá ze špatných protahovacích cviků levá pata, ale i když je to při běhu, tak to vždycky tak po pěti minutách přejde, takže se s tím běhat dá. Minulé úterý jsem měl první trénink v tretrách na dráze, ve čtvrtek mě bolela při tréninku pata, tak jsem po sprše po běhu ještě párkrát prostřídal ledovou a horkou vodu na tu patu… A od pátku mě nehorázně bolí levé chodidlo, vnější polovina, obast za prsty. Při každém odrazu cítím ostrou bolest. V pátek jsem s tím odběhal, i když to bolelo, v sobotu volno, tak se to na neděli trochu zlepšilo, ale včera jsem zase měl trénink v tretrách a bolí to víc než minule. Začal jsem už tak trochu pajdat… :( Taky je ta noha o něco větší, tak nevím, jestli to bude mozol, nebo něco jinýho… Máte někdo podobnou zkušenost, jak se toho zbavit? Ledovat? Nebo něco jinýho, co zabírá na mozoly?
Mato
07.05.2008 12:10:53
V prvom rade- nebehaj hned cely trening v tretrach, ale iba poslednych par usekov, pripadne iba posledny. Tvoja bolest je jasnym dosledkom pretazenia a nezvyku na tretry. Na tretry si musis zvykat a uprimne, pokial nebehas dost rychlo, tak ta budu skor brzdit, ako Ti pomahat. Ked nebehas vyrazne pod 17 minut 5km, ci pod 4:30 1500m alebo pod 9:30 3km, tak su Ti tretry nanic a asi lepsie odbehnes zavody v obycajnych specialkach. Naviac sa nezranis ich pouzivanim pri zlej technike behu. Na beh v tretrach si musis postupne a dlhodobo zvyknut a musis mat v nich dobru techniku. V druhom rade- Tvoja bolest moze znamenat obycajne pretazenie sliach ohybacov prstov, ci namozenie zaprstnych kosticiek. Na to Ti pomoze kratka pauza a vyhybanie sa tretram. Alebo to moze byt unavova zlomenina, co sa len tazko da rozpoznat, lebo moze byt velmi tenka. V kazdom pripade si musis dat od behu na chvilu pokoj a potom uvidis.
Oslík
08.05.2008 20:29:57
díky Maťo, dnes ani včera jsem nebyl běhat a je to o něco lepší (zaklepat), tak snad zítra zvládnu kratší klus (6 nebo 8 km)… Já ty tretry bral jen na úseky 150 a 400 metrů, je to v nich bezva rychlost, ale techniku asi nemám nic moc, to je fakt, navíc jsou to krosové tretry (NB)… No zítra uvidíme, asi to bude z těch treter… :(
Oslík
18.05.2008 20:28:51
Tak dal jsem tři dny volno, pak v sobotu 6 km, v nedělí 8 km a v pondělí jsem se po zhruba 1,4 km otočil a vrátil se – při běhu noha bolela, jak jsem přešel do chůze, tak bolest ustala. Dal jsem si pauzu do soboty, dnes jsem sice zvládl 7 km, ale pořád cítím, že je to trochu nateklý a na dotek mě v jednom místě píchá. Zítra si s tím dojdu k doktoru, a snad se dozvím něco více…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.