Boty na HIIT
Intervalka
06.02.2015 11:28:13
Dobrý den, v letošním roce bych ráda intervalový trénink (pro neznalé např. 20 sec intenzivní běh, 40 sec chůze a toto opakovat např. 6×). Hledám vhodné boty. Nikdy jsem neběhala, nevím co to se mnou udělá. Měla jsem nadváhu a problém s koleny, proto potřebuji max. tlumení. I po asfaltu musím chodit v trekingových botách, aby mě kolena nebolela. Běhat budu jen po nezpevněné polňačce. Mám 72 kg/172cm. Na druhou stranu HIIT budu dělat 2× týdně, celé to zabere 20 minut, proto nechci platit tisíce za boty. Ale na trhu jsou i běžecké boty za pár stovek. Má cenu je kupovat? Např. Lotto apod?
pam65
06.02.2015 15:42:11
>> Intervalka, 06. 02. 2015 11:28:13
HIIT bys neměla dělat způsobem, který technicky nezvládáš – v jaýchkoli botech. Když to budeš zvládat, na botech nebude až tak záležet.
drmitau
06.02.2015 17:23:04
A co si od takového tréninku slibuješ? Jestli máš problém s koleny, které tě zlobí i při chůzi, je otázka, jestli krátké intervalové běhy jsou pro tebe zovna to pravé. Se špatnou technikou běhu si akorát tak ublížíš. A na to, abys myslela při běhu na techniku, je mnohem lepší volnější běh. Bez základního osvojení si běžeckého pohybu bych ty intervaly opravdu nedoporučoval.
Jinak na botech opravdu nezáleží – věřím, že máš doma nějaké
nízké boty, v kterých bys mohla začít běhat a po pár výbězích pro
tebe bude mnohem snažší si boty vybrat. Já třeba začal běhat
v Prestigích a taky to šlo – protože nejsou moc měkké, tak jsem v nich
automaticky běhal i se správnou technikou
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.