Bolest zadní části stehenního svalu
Doudleby nad Orlicí
Mira.B.
21.02.2008 21:06:16
Již od podzimu mě trápí bolest zadní části levého stehenního svalu. Bolestivá oblast začíní v levé hýždi a po celou délku zadního stehenního svalu pokračuje až do podkolenní jamky. Bolest vždy zintenzivní při běhu, nebo při strečinku. Po náročnějším běhu bolest vystřeluje i lokalizovaně z hýžďového svalu při sezení. Naopak – když na několik dní běh vynechám, tak se sval a úpony sklidní, nebolí, jen jsou jakoby na pohmat citlivé a jakoby svědí.Suma sumárum – běhat se s tím dá, jen mě znepokojuje, že i přes běhací pauzu na podzim a aplikaci různých mastí na poškozené a namožené svaly se mi tento problém nedaří odstranit. Máte s tím někdo zkušenost?
Bády
22.02.2008 09:02:52
Mně se na tento problém osvědčil zezačátku jemný několikráte denně opakovaný strečink s dostatečnou dobou protažení-myslím tím min.40 s.A na týden jsem vypustil.S hojivými mastmi jsem taky neuspěl. Bacha na zánět,ale myslím že ten by jsi rychle poznal.Ať se daří!
pug
22.02.2008 10:18:28
Já jsem s něčím podobným bojoval, když jsem se znovu rozbíhal po „natržení“ zadního st. sv. Můj doktor, který to zranění řešil, říkal, že sval se dost zkrátil a že je to tím. Doporučil mi strečnik se stolem. Stoupneš si bokem ke stolu, na desku stolu plus minus v rovině pasu položíš koleno nohy bližší ke stolu, a ohneš se s nataženou rukou ke špičce nohy, na které stojíš. Výdrž co nejdéle. Narovnat a znovu, aspoň 5-krát. Pak vyměnit nohy. Za tři týdny to zmizelo vlastně úplně nepozorovaně. Cvičil jsem to ráno a večer, občas v práci, když nikdo nekoukal, běhat jsem chodil jen jednou týdně tak napůl hodinky, zbytek běhu jsem vyměnil za plavání a veslování. A na lehkou váhu bych to asi nebral, protože můj kámoš-běžec-veterán problém přesně tohoto zkrácení řešil rozběháváním, a teď už asi dobře tak rok řeší chronický zánět a je rád, že vůbec chodí. Protahuje úplně stejně a posiluje přední část stehen (taky na radu lékaře).
Doudleby nad Orlicí
Mira.B.
22.02.2008 21:07:47
[quote=pug]Já jsem s něčím podobným bojoval, když jsem se znovu rozbíhal po „natržení“ zadního st. sv. Můj doktor, který to zranění řešil, říkal, že sval se dost zkrátil a že je to tím. Doporučil mi strečnik se stolem. Stoupneš si bokem ke stolu, na desku stolu plus minus v rovině pasu položíš koleno nohy bližší ke stolu, a ohneš se s nataženou rukou ke špičce nohy, na které stojíš. Výdrž co nejdéle. Narovnat a znovu, aspoň 5-krát. Pak vyměnit nohy. Za tři týdny to zmizelo vlastně úplně nepozorovaně. Cvičil jsem to ráno a večer, občas v práci, když nikdo nekoukal, běhat jsem chodil jen jednou týdně tak napůl hodinky, zbytek běhu jsem vyměnil za plavání a veslování. A na lehkou váhu bych to asi nebral, protože můj kámoš-běžec-veterán problém přesně tohoto zkrácení řešil rozběháváním, a teď už asi dobře tak rok řeší chronický zánět a je rád, že vůbec chodí. Protahuje úplně stejně a posiluje přední část stehen (taky na radu lékaře).[/quote] Díky za radu. S tím zkrácením svalu to má opravdu asi souvislost. Zjistil jsem totiž, že když vleže zvedám nataženou levou nohu, nezvednu ji tak daleko, jako zdravou pravou. ( zvednutá tvoří k podlaze menší úhel, než zdravá).
Doudleby nad Orlicí
Mira.B.
22.02.2008 21:13:06
[quote=Bády]Mně se na tento problém osvědčil zezačátku jemný několikráte denně opakovaný strečink s dostatečnou dobou protažení-myslím tím min.40 s.A na týden jsem vypustil.S hojivými mastmi jsem taky neuspěl. Bacha na zánět,ale myslím že ten by jsi rychle poznal.Ať se daří![/quote] Díky i tobě, zkrátka nic jiného než strečink a zase strečink na to asi neplatí. A klid. Měl bych asi trochu na pár dní v běhu vypustit … :)
vvoky
23.02.2008 17:36:05
Ahoj měl jsem taky tyhle problémy a jak tady říkají je to o protahování a zahřívání svalů
KaatjaK
29.02.2008 16:47:04
Ahojky, určitě vřele doporučuji hodně protahovat – a to před i po zátěži (protahování jde vždycky líp, když jsou svaly v teple). A pokud to stav dovolí, tak i v rámci možností posilovat zadní stranu stehen. Když se soustředíme jsen na tu přední, vzniká svalová disbalance a z ní následně svalová zranění. Přeju hodně štěstí – svalíky zadní strany stehen jsou pěkný mrchy :o)
KaatjaK
29.02.2008 17:10:42
Fujky, fujky, ach ten pravopis – oprava: „dysbalance“!
Jecminek.Maselnik
29.02.2008 20:27:43
u vlastních příspěvků máš volbu editovat:-)
KaatjaK
01.03.2008 22:38:52
Aha, dík za info. Teprve se tu rozkoukávám :o)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.