bolest stehenního svalu
Sedlčany
Václav Baudisch
26.02.2008 16:12:17
mohl by jste mi někdo poradit ? Poslední tři měsíce mi při běhu jakoby tuhne stehno pravé nohy – cítím tupou bolest někde uvnitř svalu – začíná to asi 10 cm nad kolenem a stoupá tak 25 cm nahoru. Stehno ale nebolí celé ale asi jenom jedna hlava svalu – připadá mi jako by se nedokrvoval – tahle situace nastává pravidelně po 1 – 1,5 km. rychlejšího běhu.Pokud ale bolest překonám tak kolem 6 km přichází postupné uvolnění svalu a na desátém km už si na to ani nevzpomenu. Když začínám běh v pomalém regeneračním tempu tak se mi to nestane. V obou případech jsem před během rozehřátý a nohy mám protažené . pokud máte někdo podobné zkušenosti ,pomozte mi prosím radou – díky Vašek B
PRIM
26.02.2008 20:05:01
Momentálně prožívám podobné bolesti. Téměř dva měsíce jsem registroval podobné pocity a nyní mi už sval začíná vypovídat službu. Patrně drobná ruptura jednoho snopu svalových vláken ( tedy jestli se vyjadřuji správně). Přes veškeré snahy o průběžné léčení svalu Liotonem 100000 se musím před přírodou sklonit a omezit běhání. Otázka je, když už takový problém nastal, jak nejrychleji z něj, protože za měsíc je Pražský půlmarathon a ani další sezóna moc nepočká.
Vašku, moje doměnka je, že poškození svalu nastalo v důsledku příliš jednostrané zátěže. Je potřeba do tréningu zapojovat i jiné aktivity. Nevím jak u tebe, ale domnívám se, že by to mohlo být podobné.
Sedlčany
Václav Baudisch
27.02.2008 16:49:56
díky za zprávu ale to by nebylo potěšující– taky mě čeká Pražský půlmaraton a potom můj první maraton . Já ještě dělám triatlon takže dost jezdím na kole a tam se to vůbec neprojevuje a to ani při vysoké zátěži a myslím si že kdyby byl nějaký problém přímo ve svalovém snopci tak to bude přetrvávat po celou dobu běhu a to i málo intenzivnim – Ten Lioton 100 000 – co to je ? mastička ? dík za odpověď
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.