Preteky s alebo bez smartphonu s bežeckou aplikáciou
kamz0s 27.09.2017 09:28:23
Zdravím, som amatérsky bežec / začiatočník. Aplikáciu v telefóne (runkeeper) používam prvú sezónu. V tréningoch je to fajn pomôcka. V priebehu roka bežím len jedny preteky – 1/2 maratón MMM (absolovované zatiaľ 2 x).
Moja otazka znie, či je lepšie bežať preteky so spustenou aplikáciou, hlásiacou kilometrové časy, alebo bez a medzičasy si sledovať len priebežne na stopkách.
Vďaka za odpovede.
Suiciderpol 27.09.2017 23:39:18
>> kamz0s, 27. 09. 2017 09:28:23
Univerzální rada neexistuje. Stopky máš na hodinkách nebo tom mobilu? Jestli hodinky, tak se vykašli na smartphone. Jestli mobil, tak si to zapni a pak už ho nech tak. Neumím si teda moc představit, že bys běžel a koukal se během toho na mobil.
Na MMM by měli být vodiči, tak si vyber někoho s tvým časem a on by se měl postarat o tempo za tebe
Nebo to udělej tak, jak jsi na to zvyklý z tréninku.
kamz0s 28.09.2017 06:42:18
>> Suiciderpol, 27. 09. 2017 23:39:18
Stopky som mal na mysli samozrejme obycajne, na hodinkach. Pozerat na stopky na mobile mi tiez pride blbost Cloveka by to akurat zvadzalo k surfovaniu, alebo vybavovaniu mailov…
Tych vodicov tiez zvazujem. Hoci idem tretikrat, v minulosti som ich nejak nevidel a az teraz som sa o tom prvykrat docital…
Mato 28.09.2017 14:07:49
>> kamz0s, 28. 09. 2017 06:42:18
Mobil na pretek nechaj v batohu, pripadne u osoby, ktorej veris. Vlastne nielen na pretek, na beh vôbec. Cely den je clovek pripojeny, cumi do obrazovky a este aj ked mas absolvovat ocistu tela a mysle, tak budes nadratovany?
Mobil k behu nepatri, vlastne k ziadnemu sportu. Odhliadnuc od nejakých fest dlhych_nebezpecnych ultra akcii, kde by Ti v pripade nehody naozaj mohol posluzit. Avsak nie ako pacemaker, ale ako zachrana zivota.
Na MMM mas kilometrovniky dobre osadene, viditelne a v spolupraci s beznymi stopkami na hodinkach a jednoduchej matematiky, si lahko dokazes stanovit tempo a urcit cielovy cas. Od ziadneho bodu na kosickej trati to nie je tak daleko, aby si sa nedostal k satniam, ak Ta postihne nejaka nehoda, navyse su na trati zdravotaci a plno prajnych divakov, co by v pripade nudze mohli pomoct.
Sprav si sluzbu, uzi si beh, atmosferu, pretekaj a vykasli sa na mobil.
kamz0s 29.09.2017 09:42:40
>> Mato, 28. 09. 2017 14:07:49
Ok, to bude asi najlepsie. Dik za nazor.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.