Viroza před vrcholem
České Budějovice, Bratříkov
fuji
20.04.2008 12:34:40
Stalo se vám to také? Celou zimu jsem dřel a byl v pohodě. Posledních 14 dní před vrcholem (13. dubna 7. OMV Linz Donau marathon) jsem chytl virozu – týden bez tréninku, horečky, zduřelé mandle. Poslední týden před závodem jen 3× lehký klus. Samotný závod byl takovým trošku utrpením… V noci jsem nespal, od začátku mi to nešlo a musel jsem tahat, abych držel tempo. Na 30. km to pomalu začalo jít dolů a najednou z ničeho nic přišla deka. Km 37 – 40 jsem odešel a musím se přiznat, že když mě tam ti diváci povzbuzovali a probíhal jsem kolem sektoru s klasickou hudbou, chtělo se mi brečet. Tříměsíční příprava a nakonec vybouchnu! Poslední dva kiláčky jsem zase běžel. Musel. Nechtěl jsem zklamat ty, co tleskali kolem. Říká se, že na vrcholu formy je organismus oslabený a vrcholoví sportovci občas chytnou lehčí nemoc. Mám pocit, že jsem moc chtěl, v hlavě mi to šrotovalo… Možná jsem si to přivodil sám… Kamarád, který se mnou trénoval šel 3:00,13 hod. Takhle jsem před závodem dopadl poprvé. Dva dny po závodě už jsem byl v pohodě. Teď plavu, jezdím kolo, běhat se mi zatím nechce. Stalo se vám něco podobného? Jak na to pohlížíte a co proti tomu dělat? Díky.
Manětín
Kydy
20.04.2008 13:12:33
To je přesně můj případ před Pardubicemi, úplně stejný průběh.
Z boje o čas se stal boj o dokončení a posledních 5 km to byl kvalitní
chodecký výkon . Taky
jsem uvažoval o příčinách. Asi bude něco na tom, že v plném tréninku
je organismus náchylný na onemocnění. U mě při tom tréninku byla
i velká motivace schodit nějaké to deko a asi došlo k oslabení i z toho
důvodu. Tak jsem si fakt ty Pardubky „užil“ a snad jsem poučen pro
příště. A dnes den po závodě cítím, že se dostávám do normálu…
že by to bylo i trochu psychické?
Dobříš, Plzeň
Šera
20.04.2008 14:00:15
Ahoj, tak bohužel mám teď to samé co ty. Minulé pondělí jsem se na tolik oslabil, bohužel mi pošel pes a já nějak nemohl jíst ani spát a důsledek je ten že už 6 dní mám rýmu a nějakou virozu (naštěstí bez horeček). V klidu jsem docela v pohodě, ale běhat nemůžu… Další vývoj předpokládám jako u tebe fuji. Rozběhat se půjdu asi až ve středu a do neděle jen lehce, no a v neděli maraton ve Vídni. Ani se mi tam nechce.
fuji
20.04.2008 14:51:56
Já pořád přemýšlím, kde jsem udělal chybu. Cítil jsem se fajn, pak konec a teď pohodička. to raĎes: chápu, že tě pejsan vzal. Přeci jenom je to člen rodiny a možná s tebou občas i běhal… V neděli přeji hodně štěstí, ještě naber síly a zdárně dokonči! :)
Dobříš, Plzeň
Šera
20.04.2008 15:07:07
ono udělá své i počasí myslím si, že na jaře a na podzim je to nejhorší.
ironman
20.04.2008 17:03:25
stalo se mi to vloni, na soustredku v teple jsem dostal virozu. A nadejna forma byla v tahu. Zavod pak postradal z moji strany jiskru.
ED
21.04.2008 08:02:15
je to tak banální až by člověk brečel. ale je to extrémně časté. prolez si starší vlákna, třeba z loňského podzima, je tam toho plno – nářků i vysvětlení. vysoká forma = náchylnost k nemoci; celoroční příprava = přemotivovanost… osobně si myslím že je to jakási osudová daň za sofistikovaný a dlouhodobý trénink, že nám Pánbu říká: jo, holečku, fšechno nejde naplánovat. a čím víc se snažíš, čím vic periodizuješ trénink na jeden dva vrcholy v roce, tím víc jsi vydán „náhodným“ chorobám a „náhodným“ zraněním navíc seš relativně mladej, jedno hloupý jaro Tě nemůže rozházet ;) vím že blbejma kecama Ti ztracenej závod nevrátím, ale nejsi sám, fakt.
(už sem se s tím protě smířil že to k dlouhým běhům patří. letos chci proto jít několik závodů z plnýho: zimu sem musel odpískat a kdybych se teď měl chystat jenom na jeden „velký závod“ na podzim a zase se na poslední chvíli „něco“ stalo…)
fuji
21.04.2008 15:46:05
[quote=ED]je to tak banální až by člověk brečel. ale je to extrémně časté. prolez si starší vlákna, třeba z loňského podzima, je tam toho plno – nářků i vysvětlení. vysoká forma = náchylnost k nemoci; celoroční příprava = přemotivovanost… osobně si myslím že je to jakási osudová daň za sofistikovaný a dlouhodobý trénink, že nám Pánbu říká: jo, holečku, fšechno nejde naplánovat. a čím víc se snažíš, čím vic periodizuješ trénink na jeden dva vrcholy v roce, tím víc jsi vydán „náhodným“ chorobám a „náhodným“ zraněním navíc seš relativně mladej, jedno hloupý jaro Tě nemůže rozházet ;) vím že blbejma kecama Ti ztracenej závod nevrátím, ale nejsi sám, fakt.
(už sem se s tím protě smířil že to k dlouhým běhům patří. letos chci proto jít několik závodů z plnýho: zimu sem musel odpískat a kdybych se teď měl chystat jenom na jeden „velký závod“ na podzim a zase se na poslední chvíli „něco“ stalo…)[/quote] nekdy je tech nahodne nahodne moc… Ale rikam si: „Nahody skladaji osu…“ Ted se chystam o vikendu na petku, tak uvidim. Diky a fajn behani preji.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.