Pokles tlaku
petrp
13.02.2006 10:33:20
Zajímalo by mě, jestli taky jako já trpíte po delších bězích nízkým tlakem a jak to případně řešíte. U mě už ani to kafe nezabírá…
NNN
13.02.2006 10:56:08
[quote=petrp]Zajímalo by mě, jestli taky jako já trpíte po delších bězích nízkým tlakem a jak to případně řešíte. U mě už ani to kafe nezabírá…[/quote] Podle mého za to může vyplavení endorfínů ( celkově tlumí ) a není to nic nezvyklého . Mně např po zátěži padá i tepovka pod 40. Proto ( a pro rychlejší regeneraci ) dávám po běhu lehké jídlo aby tělo mělo nějakou práci a zvýšilo „volnoběh“.
Praha
Radek Narovec
13.02.2006 16:40:54
Není to spíše dehydratací? Taky příslušná literatura varuje, že sport dočasně zpomaluje tok lymfy, což také může způsobovat pocit malátnosti. Já včera po 23km dal v kuse dvě pivka a dva kotle čaje a koukal jsem, že to šlo úplně bez přemáhání. Zimní běh je na dehydrataci hodně zrádnej
NNN
14.02.2006 08:48:32
[quote=Radek]Není to spíše dehydratací? Taky příslušná literatura varuje, že sport dočasně zpomaluje tok lymfy, což také může způsobovat pocit malátnosti. Já včera po 23km dal v kuse dvě pivka a dva kotle čaje a koukal jsem, že to šlo úplně bez přemáhání. Zimní běh je na dehydrataci hodně zrádnej[/quote] No když zvážíš , že vzduch v plicích musíš dohřát a zvlhčit vychází mi jen ztráty vydechováním vlhkosti pro tvůj běh cca to jedno pivko. A pro zajímavost pro odpaření tohoto množsví vody musíš dodat cca 1125 kJ což je obsah piv už dvou. Pak si můžeš říci bez výčitek „Chlast -slast“.
petrp
14.02.2006 09:44:13
NNN: já to mám s tepovkou podobně, taky nemám problém dostat se pod
40. Po běhu taky dávám jídlo (mívám hrozný hlad, takže když se
neudržím, vyluxuju ledničku . Díky za rady, na jejich základě rozšířím svojí přípravu
i o pivní trénink
.
Iva
14.02.2006 10:20:09
Jen ten pivní trénink nezařazuj hned za běžecký, abys nebyl moc přetrénovanej.;)
NNN
14.02.2006 10:20:52
Po běhu .................. vyluxuju ledničku .
No pokud po treningu „řádně doplníš“ krev jde samozřejmě prioritně do zažívání. Po gurmánských orgiích jdou mnohdy mdloby i na mne. PS: já doplňuji bezprostředně po treningu jen lehce nějaké rychlé glycidy, pak regenerace ( teplá voda ) a hlavní energetické doplnění až po „zklidnění“ metabolismu
Kometa
05.04.2006 10:16:07
Já mam nízkej tlak furt, nějakejch 90/55, tep klidně pod 50, nejnižší naměřenej asi 38. A kolikrát mi je celej den blbě a dobře se mi udělá až při sportu (zvednu si tlak a je to mnohem lepší). Pokud dost piju minerálky, tak je mi pak fajn a tlak mám normální.
NNN
05.04.2006 11:10:31
[quote=Kometa]Já mam nízkej tlak furt, nějakejch 90/55, tep klidně pod 50, nejnižší naměřenej asi 38. A kolikrát mi je celej den blbě a dobře se mi udělá až při sportu (zvednu si tlak a je to mnohem lepší). Pokud dost piju minerálky, tak je mi pak fajn a tlak mám normální.[/quote] Byl jsem překvapen jak rychle jde při sportu tlak nahoru. Na zátěžovém vyšetření se kontrolně měří tlak a když jsem slyšel sestru jak hlásí 190/něco byl jsem překvapen ( normál mám 120 ).
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.