neopreny
blatnicek 21.07.2008 21:13:19
Podělí se někdo o zkušenosti při koupi neoprenu, jaká značka?(osobní zkušenosti?), velikostně? co je důležitý, při vyzkoušení? případně kde koupit? díky
Liberec
Advid 22.07.2008 06:16:07
http://forum.behej.com/…-859-neopren
A tohle téma smaž.
Brno
vl001 22.07.2008 10:00:08
Tak ať ti tu aspoň někdo něco napíše :)
Když jsem kupoval neopren, zkoušel jsem v Triexpertu pokus o jejich vlastní výrobu (přišel mi však nekvalitní), pak Orcu (přišla mi tuhá v ramenou, přestože jsem ji předběžně favorizoval) a vybral jsem si značku Ironman (dnes Blueseventy). Kupoval jsem v posezonních slevách u Petra Vabrouška. Řekl mi – bude ti velikost ML, tu si vezmi. A měl pravdu, přestože jsem si v ní při zkoušení připadal dost natěsno a chtěl vzít větší velikost (L?, btw měřím 193cm a vážím 82kg). Jakmile se totiž neoprenem prožene troška vody, hned sedí jinak. Myslím, že tendence vzít „větší“ je u člověka, co neměl neopren na sobě obvyklá. Doporučuji kupovat u někoho s tak bystrým zrakem jako má Petr Vabroušek či u někoho, kdo umožní neopren zkusit ve vodě – např. na plaveckých kempech etriatlonu to jde (viz http://www.sport3.cz/…cke-neopreny ), asi se s nimi dá domluvit na vyzkoušení ve vodě i mimo termíny kempů, třeba během jejich ranních plavání…
Praha, Klatovy
Šewy 22.07.2008 10:32:43
Jak píše vl001, nejlepší je ho vyzkoušet ve vodě a hlavně ho pořádně usadit na těle. Není to jen o tom ho na sebe natahnout. Chce to pak vlézt do vody, prohnat vodou a znova usadit a víc povytahnout. Až letos jsem konečně pronikl do pořádného usazení neoprénu v oblasti ramen, ale spíš to byla lenost nebo nedostatek času před závodama. Já mám taky Blueseventy-Energii a při svých 193cm a 77 kilech mám velikost MT, Petr Vabroušek je prostě odborník a to mě ani neviděl (možná leda na fotkách). :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.