Běhání v centru Brna
Blahovicnik 30.10.2008 17:34:48
Ahoj,
máte nějaké tipy kde si teď na podzim a v zimě velmi „rekreačně“ zaběhat někde v centru Brna? Přes léto jsem chodila na cyklostezku, ale teď jak je brzo tma mi to tam nepřipadá moc bezpečné… díky za odpověď :) p.
Brno
Mond 31.10.2008 13:04:27
Dá se chodit běhat na stadión pod Palačákem. http://www.cesa.vutbr.cz/index.php?… Podle provozního řádu bys sice měla zaplatit 400Kč za sezónu, ale mě zatím nikdo nevyhodil. :)
Ovšem tma je tam teď taky brzo a s bezpečností to tam nejspíš bude obdobné, jako jinde. :(
Brno
milan 31.10.2008 14:21:49
Pokud to nemáš daleko na Špilberk je možno běhat tam. Většina hlavních tras je pod veřejným osvětlením a povrch většinou asfalt není v nejhorším stavu. Tak jako v každém parku počítej s častými kontakty se psy a jejich majiteli.
Kopřivnice
Darebak 31.10.2008 15:10:57
Chodim krouzit do Luzanek, tam se to po tme taky da. Ten hlavni okruh kolem parku je jakz takz osvetleny a vecer uz tam ani moc pejskaru neni.
Pokud jde o VUT stadion pod Palacakem, tam taky obcas chodim a docela mi to vadi, ze kdyz uz si clovek ten vstup zaplati, nesviti tam pomalu svetlo ani na schodech k satne! Krouzeni po ovalu ma pak jen tu vyhodu, ze nehrozi blbe naslapnuti na nejaky kamen nebo klacek..
moskyt 01.11.2008 21:06:14
Ja chodim behat kolem vystaviste, z Mendlaku na Hlinky az do Pisarek a potom okolo po Výstavní zpet… moc lidi tam nechodi, vecer prakticky nikdo, nikde zadny auta, celkem pohoda… a je to rovinka…
Brno
running-observer 01.11.2008 21:29:34
Za tmy bych nepokládal pro ženu ani osvětlené parky za příliš bezpečnější než cyklostezku… Asi nejbezpečnější a přitom dostupná je asi trasa, kterou uvádí výše Moskyt. Snad i okolo Lužánek (ne moc vevnitř) to může být zajímavé. Další možností je občas se s někým domluvit.
Já často běhám i po ulicích (po chodníku) kdekoliv po Brně, kam mě zrovna okolnosti zavedou… Výhodou je osvětlení, dostatek lidí…
Brno, (Kroměříž)
Elvard 16.11.2008 14:04:28
Kolik muze mit jeden okruh v Luzankach nebo na Spilasu? Staci odhadem casove… Nemam rad, kdyz beham porad dokolecka, ale musim neco vymyslet… Tmy je ted cim dal vic a v lese se to neda…
Brno/Havířov
forest 16.11.2008 14:20:14
Lužánky budou mít tak jednu míli, když to nějak ponatahuješ.
Brno
milan 16.11.2008 15:20:04
Na Špilasu má okruh těsně u hradeb kolem 800m. O jednu cestu níž trasa měří asi 1300m. Táto cesta je celá osvětlená. Používám ji občas na rodinné regeběhy. Pokud Ti nevadí kopcovitější terén, tak namotáš i 2km okruh.
[quote=Elvard]Kolik muze mit jeden okruh v Luzankach nebo na Spilasu? Staci odhadem casove… Nemam rad, kdyz beham porad dokolecka, ale musim neco vymyslet… Tmy je ted cim dal vic a v lese se to neda…[/quote]
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy 16.11.2008 22:25:48
Na tohle je mozna idealnejsi okruh kolem vystaviste. Jen zalezi jestli to nemas moc z ruky, ale jsou to cca 4km, takze odpada neustale krouzeni do zmagoreni :). A svetlo je tam luxusni. Trochu problem muze byt jenom hustsi provoz, ale od cca 19h to byva v klidu. Ja teda i ve tme beham (spis behaval) delsi okruh pres Anthropos a cyklostezku. Asfalt je tam rovny, takze zraneni nehrozi… Ten ma 6km :)
jusboa 28.11.2008 15:38:47
Doporucil bych Ti celovku, svitilnu. Pak muzes behat i za tmy. Ja si ji ted koupil a vesele beham na cyklostezce :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.