Zada kolem patere
Gino 06.01.2009 08:46:05
Zdravim,
uz asi mesic a pul mam problemy se zady v okoli patere (mezi lopatkama a vyse). Koncel listopadu jsem to mel tak, ze jsem cca tyden skoro ani nepohnul hlavou, jak to bolelo. Pak to prestalo a celkem to ustoupilo, ale koncem prosince se to opet ozvalo a ma to takovou stabilni bolestivost. Rukama hybat mohu, jde spise od oblasti trapezoveho svalu. Samozrejme, kdyz se to ozvalo znova a drzi se me to, chystam se k doktorovi, ale rad bych se tu zeptal, zda nekdo nema s podobnymi bolesti zkusenosti + jak jste se z toho dostali. Diky
keramik 16.01.2009 19:54:14
Gino tak jak jseš na tom?Už se to zlepšilo nebo je to stále stejné?Mě přesně toto postihlo skoro před rokem a stále s tím laboruji. Když mě to chytlo,tak to vypadalo jako klasický„houser“,ale v oblasti krční páteře.Doktor mě píchl nějakou injekci a předepsal prášky – Dorsiflex (jestli se to tak správně píše).Poté bolest ustoupila,ale stále jsem měl krční páteř zatuhlou.Když jsem navštívil jednu šikovnou masérku,tak mě to několikrát uvolňovala.A prý že jsem křivý jak paragraf,špatné držení těla,slabé zádové svaly.Takže jsem opět okusil na vlastní kůži pravdu o tom,že je třeba také posilovat a cvičit kompezační cviky. No a teď cvičím,posiluji, občas se proběhnu a jsem „hodnej“.Doufám,že od jara trochu začnu běhat trochu pravidelně.
remo 18.01.2009 12:04:55
Bolesti v oblasti krční a hrudní páteře mohou být způsobeny nejčastěji degenerativními změnami v oblasti obratlů nebo zánětem v okolí meziobratlových (intervertebálních) kloubů. Mohu doporučit neinvazívní vysoce účinnou léčbu rázovými vlnami s použitím aplikátoru V-Actor. Tato fyzikální léčba působí jak protizánětlivě, tak analgeticky (odstraňuje bolest), odstraňuje svalové ztuhnutí a zejména působí až do hloubky ke zdroji potíží – k páteři, což neumožňuje žádná jiná fyzikální léčba nebo manuální techniky. www.revmacentrum.cz www.razovavlna.eu
MX 18.01.2009 20:49:23
No já bych doporučil (samo, že až bolest ustoupí) veslovat na trenažéru. Je to kompenzace k běhání naprosto ideální a z osobní zkušenosti (má trenažér asi rok) můžu říct, že došlo k velký změně – zpevnění a narovnání, zejména v oblasti zad. Někde to tu doporučoval i Miloš Škorpil a s již hodně lidmi, kteří běhají, jsem se shodl, že to je naprosoto ideální. Není třeba to (zejména na začátku), nějak moc hnát, ale chce to vydržet delší dobu na nižší intenzitě (jako když se začíná běhat). Osobně jezdím vždy aspoň hodinu a to nejméně jednou týdně – teď v zimě i vícekrtá a o to míň chodím běhat do tý kosy co je venku… hodně štěstí při uzdravování.
Vysoký Újezd
Milda 21.10.2010 21:04:14
Ahoj všem běžcum, mám také problémy se zádama.Běhám asi 200km měsíčně a když běžim v poklidnym tempu je vše ok.Na Tesko běhu(10km) a půlmaratonu jsem si chtěl zaběhnout co nejlepší čas,taki jsem do toho dal vše.Nohy by běžely , ale hrozně mě bolely ramena a trapézáky.Měl bych je nějak posilovat?Poraďte díky Milda
Olomouc
tomaz 21.10.2010 21:24:37
>> Milda, 21. 10. 2010 21:04:14
a nemohlo by to být třeba tím, že při rychlejším běhu si nehlídáš tolik styl a shrbíš se, nebo ty ramena zatneš a ony pak bolí? Když jsem v létě začal zkoušet běhat přes špičku, docela dlouho mi trvalo, než sem se v novém stylu víc uvolnil a zrovna ramena jsem zpočátku dost zvedal a zatínal.
Co se týká cvičení, přínosné by mohlo být tohle video: http://vimeo.com/9807775 a byly tady svého času články o cvičení na balóně, to taky „neuškodí“
rudo 21.10.2010 23:59:03
>> Milda, 21. 10. 2010 21:04:14
tomaz to vystihol, plecia musia byt uvonene a spustene dole Ked som pozrel na tvoju fotku, tak mam dojem ze si drzis plecia hore az pri usiach a vobec nemas ziadny krk-vizualne.
Posilovanie je treba.
Niekdy bolesti vo svaloch v chrbte a specificky v trapezovom svale mozu byt sposobene virusom, napriklad z nevyliecenej chripky a pod
Summer 22.10.2010 13:43:53
Jj, chce to zapracovat na drzeni tela a to ne jen, kdyz behas, ale i kdyz treba zrovna stojis nebo sedis :) Uvolnit horni trapez a posilit hluboky stabilizacni system… nejlepe Ti asi pomuze fyzioterapeut, nebo trener, ktery se na to specializuje (treba ja:D) – Te zkoukne, co je potreba posilit a co uvolnit a vymysli Ti nejake cviceni a poradi i co pri behu…
Vysoký Újezd
Milda 24.10.2010 16:05:58
Díky všem za rady,budu cvičit a dám si pozor na styl. Tak tenhle týden musím běh vynecht,já totiž ještě hraju každou sobotu hokej,no a včera jsem dostal pěknou ránu do nártu, je celý nateklý.O to víc se budu těšit na běh.
ahoj Milan
pam65 26.11.2010 07:43:35
>> Milda, 24. 10. 2010 16:05:58
Pátral jsem po pramenech „nápravných“ cvičení. Nazývají to „functional training“, na Amazonu jsou k tomu zajímavé knížky, … Jde tu o to, že tahle cvičení nejen „napravují“, ale zlepšují styl, výkon atd.
Nelka 04.03.2011 17:39:20
Bolesti páteře je možné předcházet zdravějším sezení (mnoho problémů je z dlouhého sezení u PC nebo TV…!!) "
- Na stare kolena se mam ucit sedět? Starýho psa
novým kouskům nenaučiš.Pořídil jsem si židle Ásana. Kteri ji znáte, víte o čem mluvím. Pohodlne sezeni podle jogy.Páteř mi děkuje. http://www.zidle -asana.cz/
Jiří67 07.03.2011 08:02:54
Ahoj, tak já jsem spíš letní běžec, v zimě venku vůbec neběhám. Letos jsem byl několikrát běhat dle počasí a pokaždé mě bolely spodní záda a to i při lehkém klusu. Je to velmi nepříjemné a s tou bolestí se moc běhat nedá. Začalo to tak po 10ti minutách a bolest ustoupila jen když jsem zastavil a lehce si záda protáhl. Po vyběhnutí se ale opět ozvaly. Když neběžím, tak je to v poho a záda vůbec necítím. Jen ten běh jim vadí . Nejsem sice žádný superběžec, ale běhám každý rok pravidelně na fyzičku k jiným sportům a záda mě nikdy nebolela. Že by to přicházelo věkem ? (je mi tento měsíc 44 let).
pam65 07.03.2011 08:36:24
>> Jiří67, 07. 03. 2011 08:02:54
McKenzie o tom píše: potřeba protahovat do hyperlordózy (záklonu)!
Quilda 07.03.2011 08:56:00
>> Jiří67, 07. 03. 2011 08:02:54 Jestli spodními zády myslíš oblast kříže, tak na to je nejlepší posilovat břišní svaly. Hlavně vnitřní na které jsou nejlepší balanční cviky na rovnováhu.
rudo 07.03.2011 09:25:41
>> Jiří67, 07. 03. 2011 08:02:54
pri behu je telo naklonene dopredu. dokonca pose a chirunning tvrdia ze naklon dopredu vyuzije gravitaciu na pohyb dopredu.
naklon ale musi byt uz z clenkov, nie od pasa hore. Vela bezcov nie je naklonenych uz z clenkov (skratene a slabe achilovky, plantars, lytka a hmastrongy) a tak sa jednoducho zlomia v pase a naklonia dopredu len vrch tela.
jasne ze to spodna cast chrbta odnesie.
Taky nezdravy styl sa pozna na prvy pohlad = zadok je vystrceny dozadu.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.