začínám běhat, potřebuju poradit jak na to. jaké dávky, jaká intenzita
polanecka 24.03.2009 16:21:52
potřebuji trénink uspůsobit tak, abych co nejrychleji zhubla a pročistila si hlavu. pomůže mi někdo\,prosím
lusinkav 24.03.2009 17:02:41
no ja som zaciatocnik, a ja som zacinala tak ze som skusila kolko minut ubehnem v kuse ( u mna to boli dve minuty ) a nasla som si taky planik a postupne som po minute pridavala … ze prvy tyzden som si dala dve minuty beh, dve minuty chodza, a takto tri krat po sebe, a dalsi tyzden tri minuty beh a dve minuty chodza … mne to trva od rijna a v pondelok som ubehla tri serie s deviatimi minutami a po dve dvojminutove pauzy … dufam ze sa behom mesiaca dopracujem na polhodinu :) takze takto som zacala ja .. intenzitu som si dala taku aby mi to bolo prijemne a aby som sa neodpalila hned .. a aby som stihala komunikovat so psom – rozne prikazy k nohe a sem pod :) hlavne sa nepresilit a uvedomit si ze na zaciatku je to vzdycky tazke :)
Coventry UK (Považská Bystrica)
paprnek 24.03.2009 20:48:12
polanecka: bolo by vhodne keby si uviedla ako si na tom teraz, kolko si schopna ubehnut, ci uz nejako trenujes a len to potrebujes upravit, aby to bolo spravnejsie na to chudnutie alebo este netrenujes vobec, atd. Skus dat viac info, lepsie sa bude radit.
lusinkav: drzim palce, mas teda pevne nervy pridavat to po minute. Podla mna uz si schopna zabehnut polhodinu aj v kuse. Mozno niekedy nie je od veci aj trosku vybocit z planu a skusit nieco ine. Napr. by som skusil tu polhodinu v kuse, dalsi den by som to nahradil zase kratsimi a rychlejsimi behmi, ktore by som striedal s dlhsou chodzou na regeneraciu a pod. Len taky napad aby si obcas zatazila svaly aj trosku inac a nie stale rovnako stereotypne ;)
lusinkav 24.03.2009 20:52:00
paprnek> inac uz som nad tym uvazovala ze ci by som nemala aspon vyskusat kolko dam teraz vkuse naraz :) dalsi beh mam planovany na stvrtok tak mozno skusim :)
dik za povzbudenie a napady urcite vyskusam :) moj sen je ze v lete si vybehnem na zelenu vodu (je to asi pet kilakov tam a pet naspet, chodzou to dam za hodinu) so psom, tam sa okupeme a pobezime naspet :)
polanecka 24.03.2009 21:22:39
no uběhnu 15 min. strednim tempem v lese, po rovine, potrebuju sundat 10 kg, drive jsem sportovala, ale tolik kg navic mam az ted. pri behani mam sebou vzdy lahev s piti, bez vody neubehnu nic. potrebovala bych poradit jak casto behat, po jakem terenu, jestli se pred tim a jak zahrat a podobne, co je nejvodnejsi pri soustavnem treninku jist. kolikrat denne mam behat.behanm se pry nejlepe formuje postava a cisti se pri tom hlava a usporadaji myslenky.proto beh
paprnek 25.03.2009 01:24:30
polanecka: takze, na chudnutie su najlepsie behy nad 45 minut vo velmi miernom tempe.
Moje odporucania:
- beh by som zaradil 4×tyzdenne (min. 3×)
- na striedacku by som behal, to co ubehnes teraz v tom strednom tempe a pomalsi a zaroven dlhsi beh
- ten pomaly a dlhy beh samozrejme nemusi byt hned 45 minut, ale predpokladam, ze sa k tomu postupne prepracujes a jeden z tych dlhsich behov by som postupne skusil natiahnut az na hodinu.
- pred tym rychlejsim 15min. behom v strednom tempe by som zaradil 3–5 minut pomaly vyklus a po skonceni presne to iste 3–5 minut pomaly vyklus (zo zaciatku to moze byt aj rychla chodza, len sa hned neprestat hybat po tych 15 minutach). Po pomalom behu ziadny vyklus netreba, pretoze to pobezis vlastne v tom tempe vyklusu :). A pred kazdym behom sa samozrejme treba rozcvicit. Ja napriklad robim zopar aerobnych cvikov – kruzim hlavou, rukami, trupom. Pre mna je dolezite rozcvicit si najma chrbat a nohy len tak narychlo natiahnem (stehna aj lytka) a urobim zopar drepov. Na to sa prave nazory dost roznia, ci robit pred behom dokladnejsi strecing noh alebo nie. V kazdom pripade sa vsak treba rozcvicit.
- beh ti samozrejme pomoze schudnut, ale na to formovanie postavy by som asi zaradil aj nejaku navstevu fitka alebo plavarne a zopar brusakov po kazdom behu ta tiez nezabije.
- s jedlom ti neporadim, na to je tiez X nazorov. Ale ked preveris toto forum podrobnejsie, urcite tu najdes vela debat o jedle a o chudnuti.
- co sa tyka cistenia hlavy, neviem si predstavit lepsie prostredie ako les. Takze podla mna si si vybrala najlepsie ako si len mohla. Uplne najlepsie je to u mna pri pomalom behu az tak po hodine a pol – vyplavene endorfiny a pekne myslienky co by ma normalne ani nenapadli. Ked vsak potrebujem z hlavy nieco dostat, tak zase nasadim rychly beh, ze pri nom nedokazem mysliet na nic ine, len aby som udrzal pravidelny dych a ked pridem unaveny a zniceny domov, problemy ktore boli predtym v hlave su na vedlajsej kolaji (alebo uz ani nie su :))
Takze moj navrh ako by mohol vyzerat tvoj tyzden: Po rozcvicka, 3–5min pomaly vyklus, 15 min. strednym tempom, 3–5min vyklus Ut fitko – vseobecne precvicit vsetky svalove partie (okrem noh), lahke zavazia, neprehanat aby nebola svalovica Str rozcvicka, 45–60 minut v pomalom tempe (zo zaciatku moze byt menej, ale ked pojdes pomalsie ako v pondelok, postupne sa tam dostanes, pripadne mozes striedat pomaly beh s rychlou chodzou, aby sa to na tych 45 minut vysplhalo) Stv plavaren Pia to iste ako v pondelok (uvidis, ze aj tych 15 minut sa bude postupne natahovat s pribudajucou kondickou) So rozcvicka, 60 a viac minut pomaly beh (najskor 45, pripadne uplne zo zaciatku este menej) Ne volno (citat knizky o behani :))
Samozrejme je to len taky navrh a je len na tebe co si z toho zoberies. Dolezite su tie pomale behy nad 45 minut.
Musel som to editovat, pretoze som zabudol na rozcvicku pred dlhymi behmi.
lusinkav: vo stvrok budes podla mna milo prekvapena :)
polanecka 25.03.2009 12:38:14
paprnek:moc dekuji, ani nevis, jake je to pro me velike povzbuzeni. pristi tyden se vdavam, tak chci vypadat co nejlepe,ikdyz vim, ze zadny zazrak to nebudu. hned jdu zacit a pisnu ti,jak se dari. vidis treba na rozcvicky jsem uplne zapomela.pa
tachykardrun 25.03.2009 13:40:57
..poradím,ked môžem.skús sa infikovať vírusom HIV.myslím ,že to pomáha pri etape chudnutia.
polanecka 25.03.2009 13:50:09
tachykardum: o takovych vecech se nezertuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tachykardrun 25.03.2009 14:06:14
..máš pravdu :) ..tak sa radšej stiahnem,lebo sa obujú do mna tvoji čeští vážení kolegové a budem sa musieť zas hrabať vo svedomí…
lusinkav 25.03.2009 14:24:14
[quote=tachykardrun]..máš pravdu :) ..tak sa radšej stiahnem,lebo sa obujú do mna tvoji čeští vážení kolegové a budem sa musieť zas hrabať vo svedomí…[/quote] tak ale vazne to co je za prispevok??
clovek sa tu vazne chce poradit a ty z toho utahujes … ked mas par kil navyse ktore nechces tak zarty stranou na to je kazdy citlivejsi potom ..
tachykardrun 25.03.2009 14:27:15
polanecka:si milé dievca,nechcela by si ma? na oplátku ta naučím behať..
polanecka 25.03.2009 14:38:05
tachykardrun :pristi patek se vdavam
tachykardrun 25.03.2009 14:39:20
..a nekomolte môj vážený nick,som tachykard-run,..coš je zrýchlená srdečná činnosť pri behu.dakujem.
Exploser 25.03.2009 21:18:34
A čo tak run-tachykard, to už si vraj naozaj zabudol?
Hoďte mu raději ban…
lusinkav 26.03.2009 07:24:37
juchúúúúú, dala som polhodinu vkuse :) potom som peť minút kráčala ale bola mi zima a domov ďaleko, tak som dala ešte desať minút :) taká som pyšná na seba :) paprnek: tuším vyskúšam aj ja podobný týždeň ako si navrhol polanecke :)
paprnek 26.03.2009 20:55:46
lusinkav, gratulujem. Veril som, ze to dokazes ;)
Mozno sa v buducnosti stretneme na nejakom maratone. Beh je totizto vysoko navykovy, a ked to cloveka chyti, tak km pribudaju ako na beziacom pase (pekne prirovnanie :)) a zlepsenie kondicky uz potom prichadza automaticky.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.