"Bolí nohy" - naplno dál nebo opatrná regenerace nebo klid?
Hokki 23.02.2010 19:58:25
Tak mi moje svaly něco sdělují a já vůbec nevím co. Asi 14 dní mě silně bolí obě dolní poloviny lýtek (ty jen při běhu, při chůzi ani ne) a na jedné noze sval na stehnu vzadu. Ten silně bolí i při chůzi nebo i při velmi pomalém klusu. Časově by se to mohlo shodovat se začátkem běhání čtyřstovek (celou zimu jsem běhal jen na vytrvalost), možná i se zkoušením nových bot (jen změna Asics 2130 na 2140, takže tam si myslím, že by nemusel být problém…), ale jistotu nemám. Běhat se s tím sice dá, ale mám obavu, abych něco nepokazil. V neděli jsem si dal opatrných 17 km, asi po půlhodině jsem na bolesti „zapomněl“, konec běhu v pohodě. Myslel jsem si, že jsem to „rozběhal“, ale dnes to cítím znovu a řekl bych i o něco víc. Moje otázka zní – jak mám z bolestivosti poznat (lze-li to vůbec), jestli mi svaly vzkazují: a) čím se kdo pokazil, tím se i napraví, jen nám dej další dávky, neboj, my to zvládneme – nebo b) přehnals to, dej nám pár dní oddech, už toho máme dost?
martin76 23.02.2010 21:53:42
no jestli jsi do ted behal jen vytrvalost a hned zacal divocit se ctyrstovkama… to nohy nemohly prezit. aspon u me to nefunguje, musim postupne zrychlovat, davat si rychlejsi useky v ramci dlouheho behu a nohy si postupne zvyknou. pomohla by asi kvalitni masaz.
Štúrovo / Bratislava
Bohuš 24.02.2010 08:08:40
Môžeš mať probém s Achillovou sľachou. Niečo podobné som absolvoval pred rokom (http://forum.behej.com/…bolest-lytok). Pri štyristovkách si možno viac našľapoval na prednú časť chodidla, a tým trpeli Achillove šľachy. Lýtka Ti odkazujú, že si máš dať oddych. Regeneráciu môžeš urýchliť striedaním teplej a studenej vody na lýtka. Na fóre nájdeš aj viac receptov.
radon 27.03.2010 12:29:53
mám dlouhodobě problém s bolestmi lýtek i zadní strany stehen při běhu přesahujícím délku 40min,je lhostejno zda běžím 4,45min na kilák nebo seloudám 5,40min na kilák.můj kamarád doktor mi řekl,že je to dle něj plochými nohami.mám příčně i podélně ploché nohy.řekl mi,že s plochými nohami bych měl běhat spíše tratě okolo 5km a zaměřit se spíše na kolo,kde ten problém nemám.Nějak to ale řešit musím,protože bych chtěl běhat i delší tratě a běh preferovat před kolem.běhám pravidelně 4krát týdně cca 7km na různých površích a různým tempen a k tomu si 2krát týdně dám 50km na kole.Dá se na na hradit obecná vytrvalost jízdou na kole,tak abych ty objemy nemusel absolvovat při běhu a pak prostě zkusit třeba závod na 15km?Ješztě mě taky napadlo jestli mám vhodnou obuv.Vlastním NB 1063WR a naběhal jsen v nich cca 700km.Vložky mi nepomáhají,naruší to strukturu boty a vylézají mi paty z bot-¨s tím mám negativní zkušenosti.Jěště,že vážím při výšce 179cm 69kg.kdybych měl víc asi bych,vzhledem k těm platfusům,nemohl běhat vůbec
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.