Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Články na Běhej.com » Červená řepa: popelka, která prodlouží život [článek]

Červená řepa: popelka, která prodlouží život [článek]

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Celkem 3208 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:07 (2007)
půlmaraton: 1:48:00 (2007)
maraton: 3:51:21 (2007)

Šnek muž 06.02.2008 08:16:40

Tak to bych teda nemohl.

Motto: Poslouchej své tělo http://behyaostatni.blog.cz/
avatar

listopad muž 06.02.2008 11:12:16

Nic proti řepě, specielně originální „boršč“ bez řepy není boršč. Pozor však u lidí, kteří mají dispozice k onemocnění dnou. Ty jistě dnavý záchvat nemine.

avatar

Vsetín

Celkem 3112 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:32 (2011)
maraton: 3:36:41 (2007)

Plyšák muž 06.02.2008 13:57:34

Vynikající jsou brambory, cibule a řepa, vše nakrájet na zhruba stejně velké kousky (na půlměsíčky), promíchat s olejem, solí, pepřem a hodit na plech do trouby horkým vzduchem na cca 160 stupňů a až to bude hotové (podle brambor za cca 30 minut) to zbaštit. Dobré samostatně i jako příloha k masu. Fakt skvělé.

Motto: Velcí trpaslíci to mohou dotáhnout až na malé obry.
avatar

Vsetín

Celkem 3112 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:32 (2011)
maraton: 3:36:41 (2007)

Plyšák muž 06.02.2008 13:59:29

Zapoměl jsem poměr řepa:cibule:bram­bory=1:1:1

Motto: Velcí trpaslíci to mohou dotáhnout až na malé obry.
avatar

Brno

Celkem 21234,8 km
Minulý měsíc 118,4 km
10 km: 0:42:31 (2011)
půlmaraton: 1:38:10 (2010)
maraton: 3:56:28 (2011)

hugo muž 06.02.2008 17:41:38

Řepu jím velmi často za syrova. Velmi dobrá a taky levná :-).

Motto: „Zemi nedědíme po předcích, nýbrž si ji jen vypůjčujeme od našich dětí.“ Antoine de Saint-Exupéry
avatar

Praha-východ

Celkem 4388 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:39 (1970)
půlmaraton: 1:31:16 (1970)
maraton: 3:22:27 (1970)

Vanda žena 08.02.2008 18:35:51

sama si na ni netroufnu, školní jídelny asi taky udělaly své. Zato v Govindě si na ní vždycky pochutnám. Umějí ji skvěle udělat (jako všechno)

Motto: We are the champions, my friendwe keep on fighting till the end...
avatar

Falknovan muž 03.03.2010 11:20:21

Plně nesouhlasím s větou, že červená řepa není vhodná pro diabetiky. Vždyť podle tabulek má 10,6% sacharidů a to je podle mých zkušeností diabetika tak akorát pro jídlo. Dostane do sebe dostatek jídla (aby nebyl prázdný žaludek) a sacharidů. Pouze je potřeba nepřidávat suroviny bophaté na sacharidy.

administrator 03.04.2010 13:32:21

Červená řepa byla známa již ve starověku. Pochází ze středomoří a v současné době se nejvíce pěstuje ve východní Evropě a USA. Existuje řada kulturních odrůd, které se liší barevným odstínem i tvarem.


Odkaz na článek
avatar

medmik muž 26.08.2012 11:52:45

Malá oprava – řepa nebyla za socíku kompot, ale zeleninka k jídlu. Rodiče toho navíc měli plnou špajzku a podobně jako ve vývařovně se to dávalo k jídlu. Mor. Jinak pár zajímavých starořímských receptů, jak jak řepu zpracovat je tady Ale stejně za nejlepší a nejchutnější považuji ranní životabudič, kde odšťavním řepu, neoloupané jablko a k tomu malý kousek oloupaného zázvoru. Zdravost z tohodle zemitého drinku úplně sálá a člověk dostane opravdu hodně energie, a to skutečné, ne te falešné z kafe.

Nalezené položky: 9 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.