Bezvědomí
rudo 24.07.2015 22:35:14
>> oblivion, 24. 07. 2015 14:32:24
""" Saniťáci rozzlobení, že prý celý den jezdí pro důchodce, kolabující při sezení ve stínu, a my jsme tak nezodpovědní, že v tom závodíme. """
ano z celospolocneskeho hladiska je casto sport vrcholne egoisticka a nezodpovedna cinnost
ked v horucavach alebo silnim vetre je zakazane robit ohen aj v prirode aj na zahrade a podobne , tak aj sportovanie v extremnych poidmienkach ktore potom zbytocne zatazuje zachranarsky a nemocnicny system je nieco co by malo byt osetrene zakonom ked uz zdravy rozum nefunguje
Pce
Michal435 25.07.2015 16:50:36
Tohle se může stát i zkušenýmu běžci, o začátečníkovi nemluvě. Pokud to někdo přežene a v horkém dni běží např. závod, může to vést k takovému vypětí a přepětí organismu, že se člověk probere až na kapačkách. Chce to pozorovat svoje tělo a první varovný příznaky–zatmění před očima, zimnice, i když je 37 ve stínu, přilepenej jazyk na patře atd., okamžitě řešit---buď se zastavit a napít, nebo se na to prostě vykašlat s tím, že ten závod tady bude i příští rok. Tělo dostává dost záhul a mohlo by nám to pak v budoucnu vrátit. Na stranu druhou je někdy dost těžký na závodě vzdát a člověk se to snaží prostě nějako dorvat do cíle. Je to opravdu o pozorování sebe sama. Mě se tohle stalo vloni, kdy jsem v horku 35st. běžel 25 km a nebylo to ani žádný ultra. Prostě jsem jen vyběhl ---samozřejmě bez vody--- s tím, že doběhnu k bazénu a tam se napiju a vykoupu. Všechno bylo O.K, i když jsem už od 23 Km cítil, že se něco děje. Ale dorval jsem to. V bazénu bylo krásně a cca 0,5 hoďky jsem si ještě zaplaval. Pak jsem jel autem domů a doma-asi po čtvrthodině – se mi udělalo tak blbě, že jsem to ještě nezažil. Dal jsem i Torekanovej čípek, ale nepomohlo nic. Hodinu jsem ležel, ukusoval po drobtech kousíčky rohlíku a zapíjel je lžičkama vody. Myslel jsem, že chcípnu. Po hodině to přešlo a byl jsem tak nějako O.k. Od té doby beru vždycky pití, namáčím čepici do vody, držím se ve stínu a… neblbnu.
Praha-Dalejské údolí
oblivion 27.07.2015 14:12:45
>> Strouhal Zdenek, 24. 07. 2015 15:37:00
Teď jsem si vzpomněl, že 2 týdny po kolapsu jsem ještě běžel Žebráckou 25 – i když tak opatrně, že jsem se sotva vešel pod 2 h a před cílem už se mi opět točila hlava, tak jsem přešel na pár km do chůze, ač to bylo s kopce …
>> rudo, 24. 07. 2015 22:35:14
Ale však taková omezení jsou – po povodních se nesmělo do parků kvůli padajícím stromům, na některá území se přinejmenším v některá období nesmí (hory, řeky) též z bezpečnostních důvodů a policie má právo člověku zamezit v přístupu tam, po případě ho pokutovat za překročení zákazu.
Neobhajuji nezodpovědnost, ale zároveň se mi nelíbí přehnané omezování hraničící s totalitou. Tam, kde hrozí škoda na přírodě či životech ostatních (nejen lidí), to respektuji, ba podporuji. Ovšem tam, kde hrozí škoda jen mně samému, tam bych ocenil svobodu rozhodování, s přijetím odpovědnosti za všechny možné následky. Jsem si celkem jistý, že zdravotní péči, včetně záchranného systému, mám i při dnešních cenách předplacenou, o dobrovolném připojištění ani nemluvě.
Praha 4
Martin64 27.07.2015 14:43:43
>> oblivion, 27. 07. 2015 14:12:45 Na tu Žebráckou 25 si pamatuji, jak jsi v cíli zklamaně utrousil,,tak jsem to neuběhnul "..jsem pak dlouze přemýšlel, co jsi tím myslel..taky bych to chtěl dát pod dvě hodiny a to běžím v botách..:)))No už se to blíží :)
Ale zpět k tématu..kamarád gaučák, který skoro vůbec neběhá,nesportuje se každý rok na jaře hlásí na PIM 1/2 M ..začíná vždycky trénovat tak 2 týdny před tím. Pak běží silou vůle co to dá, občerstvením se nezdržuje. .no a vždycky pak říká , že si poslední kilometr vůbec nepamatuje – výpadek, okno..holt jsou různí běžci :)
rudo 27.07.2015 14:55:45
>> oblivion, 27. 07. 2015 14:12:45
zdravitny system je v horucavach plne vytazeny
a ak ma este pokryt sportive sutaze v 40C tak to by musel mat daleko vacsie prostroedky
ovela viac sanitiek a vyslolenych sanitakov
a tieto pocty by mimo horucav robili co ? sli by do zalohy?
okrem toho system je pretazeny v horucavach tak, ze aj keby bol vynimocne posilneny aj tak by by nezvysovali kapacity na nejake bezecke zavody.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.