Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » operace výhřezu ploténky - konec nebo nový začátek?

operace výhřezu ploténky - konec nebo nový začátek?

Nalezené položky: 18 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Celkem 376 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:05:54 (1999)

erhard muž 01.12.2010 11:02:16

Po létech, někdy větších, někdy menších problému se situace opakovaně prudce zhoršila…magnetická rezonance určila příčinu,operace byla nutná…

a je hotovo…byl to masívní výhřez ploténky, už není… poslední týdny jsem strávil v nemocnicích, skončilo to operací. Byl jsem vcelku bez obav, bolest byla tak hnusná, že nebylo jiné řešení.Konzer­vativní léčba nezabrala, sotva jsem udělal pár kroků, sedět jsem pro bolest vůbec nemohl. A je tu problém, operace pomohla, cítím se až moc dobře, bojím se, abych neproved nějakou hloupost, neuspěchal návrat. Momentálně provádím, pouze dechové cvičení pro posílení hlubokých svalu, chodím na stále delší procházky,léky neužívám žádné.Kontrolu na neurologii mám až v púlce ledna, pak mne čeká rehabilitace a lázně. Na jaře bych rád vyběhl, myslíte,že je to možné? Co pro to mám udělat a hlavně čeho se vyvarovat, nejsem už žádný mladík…i když se tak stále cítim. Prošel jste si už někdo něčím podobným. Memám raději být rád, že jsem rád a nepokoušet osud?

Praha

Celkem 144 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:14 (2011)
půlmaraton: 1:39:10 (2010)
maraton: 4:10:03 (2010)

Rico muž 01.12.2010 11:07:10

Plotýnky jsou „sviňárna“ v rámci diplomky jsem spolupracoval s „plotýntáři“ a doufám, že se mi to nikdy nepřihodí :) Být tebou tak pokračuju v dechových cvičeních, procházkách, snažil bych se opatrně zpevnit střed těla, svaly kolem pátere, doporučuje se dnes populární pilates. Uvidíš sám, co ti sedne a až pak, podle toho jak se budeš cítít bych začal pomalinku a opatrně rozbýhat. Ale nejsem odborník:)

Gotchaboss muž 03.12.2010 15:44:32

operaci plotýnek mám za sebou..už ve svých 18-ti letech mi řezali 2 plotýnky a půl roku po operaci jsem běhal tak 2* týdně a dnes cca 3 roky po operaci běhám už asi 4–5 měsíců 6* týdně o5 naplno a se zády vůbec problém nemám..trápí mě zlatý stafylokok ale to je úplně jiné téma..

Celkem 376 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:05:54 (1999)

erhard muž 16.12.2010 11:51:02

>> Gotchaboss, 03. 12. 2010 15:44:32

v 18 po púl roce 2× týdně…na to,že mi je 56 to není pro mne moc optimistické, to abych začátek přesunul z jara na podzim… pokud se dožiji :-) žertuji, ale domníval jsem se, že podobně postižených nás bude víc. Jak já bych běhal, aspoň na lyžích,venku nádherná zima a já se povaluji doma. Já se ani nezeptal co se operaci vlastně změnilo a co bude s páteři dal, jak bude fungovat, jak můžu tělo zatěžovat atd. Byl jsem poprve ve špitálu a těšil se až od tama vypadnu. 6 týdnu klid, pak rehabilitace, nakonec, někdy během roku lázně …potřebuji se hýbat, přiměřeně, ale co to je přiměřeně… stačilo by mi tak ať neztloustnu, aby se výdej rovnal příjmu, vánoce na krku to bude masakr…jist se nemusi,ale kdo odolál Tak hezké svátky…a zimní radovánky :-)

Gotchaboss muž 16.12.2010 13:44:17

Chce to trpělivost, já jsem si taky užil svý a běhěm doby co sem neběhal sem nabral 10 kg ale to taky souviselo s problémama se štítnou žlázou, teď jsou ty kila zase zpátky dole. Jinak nevim jak to s tebou bude když jsi přeci jen o nějakou tu generaci starší než já ale co se mě týče tak já žádný omezení kvůli páteři nemám a funguju jako normální zdravej člověk, takže ti přeju ať se z toho dostaneš co nejdřív a budeš moct zase naplno běhat. Hodně štěstí.

Celkem 441 km
Minulý měsíc 0 km

kyro muž 29.01.2011 21:26:56

Ahojte. Moj pripad je niekde medzi. Mam herniu velkosti 6 mm. Lekarka mi povedala, ze to nie je na operaciu, ale tiez to nemam brat na lahku vahu a na behanie mam zabudnut. Aspon zatial. Takiez hovorila, ze nevie ci do buducna bude dobre vobec o behu uvazovat. Hovoril som o tomto mojom zdravotnom probleme s kamaratom, ktory ma za sebou desiatky maratonov a on hovoril, ze su maratonci (hovoril od dvoch z vychodneho Slovenska), ktori maju rovnaky problem a behaju. Nerad by som sa uplne dokalicil, ale tiez nechcem cakat a nic nerobit, t.j. nebehat. Poctivo sa venujem rehabilitacii a „modlim“ sa za zlepsenie tohto stavu. Teraz moje otazky: Mate niekto skusenost s takymto stavom (bez operacie) ? Kedy ste zacali behat (ak vobec) ? A ako to cele vidite s odstupom casu a skusenosti ?

Kroměříž

Jita žena 29.01.2011 22:09:22

Kdy začít s během po operaci, nebo i v rámci konzervativní léčby je zcela individuální, měla jsem ve své praxi i případ, kdy se podařilo tzv. kořenové dráždění (příznaky výhřezu) natolik utlumit, že běhání nebylo překážkou. A pokud vím, dneska zvládá desítku kolem 36–37min a bez potíží. V ideálním případě by byla spolupráce s neurologem, sportovcem, ale takového neznám… Takže trpělivost. Na http://www.fyziosport.cz/…-vyhrez.html mám o výhřezu povídání, vyšlo to v posledním čísle běhej, trochu redukovaně, ale podstata, myslím, zůstala stejná. Držím palec. Jitka St.

Motto: Dopředu vlastními silami. Každý krok se počítá.

Ostrava

Celkem 3441 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:04 (2008)
půlmaraton: 1:48:24 (2008)
maraton: 4:04:44 (2008)

lenkaclenka žena 29.01.2011 22:55:19

>> kyro, 29. 01. 2011 21:26:56 Vyhřezlou ploténku jsem měla v roce 1999. Myslím, že mi k tomu přispěl denodenní aerobik. Pomohly mi infuze a pak rehabilitace. Od té doby téměř každodenně posiluji břišní a zádové svaly, jednou týdně plavu. V roce 2003 jsem začala běhat, v roce 2007 jsem běžela první maraton, v říjnu 2010 už šestý. Mám po dvou těhotenstvích. A plotýnky se drží, klepu na dřevo . Ale jak jsem řekla-poctivě posiluji!A běhám 4× do týdne.:-)

Motto: Carpe Diem!

Celkem 441 km
Minulý měsíc 0 km

kyro muž 13.02.2011 11:30:27

Dakujem Vam za informacie. Zatial cvicim (rehabilitacia). Po case sa ozvem a dam vediet, co mne pomohlo, alebo nepomohlo. Este raz vdaka.

Celkem 441 km
Minulý měsíc 0 km

kyro muž 23.12.2012 22:35:15

Pozeram, ze uz to budu skoro dva roky, co ma zacali trapit tieto problemy. Zhrniem co vsetko som absolovoval a ake boli „vysledky.“

Najprv som zacal cvicit Pilates individualne u fyzioterapeuta. Trvalo to dva mesiace. Mal som pocit, ze mi to ciastocne pomaha. Po dvoch mesiacoch som to vsak ukoncil, pretoze nebolo v mojich silach, v tom dalej pokracovat. Na jednej stane to bolo dost financne nakladne a na druhej bol problem s dochadzanim na rehabilitaciu.

Nasledne som absolvoval 1× ozonoterapiu. Spociatku som bol nadseny. Aj ked som bol upozorneny, ze zlepsenie by malo byt citit asi po 3–4 mesiacoch, ja som mal pocit ze ozonoterapia pomohla okamzite. Asi tak po pol roku sa bolest zacala vracat a … zostala doteraz.

Este som skusal skupinove cvicenie Pilates, ale mal som z nich dojem, ze ma chrbat boli menej ked necvicim, ako ked cvicim. Toto bol hlavny dovod, preco som po 3 mesiacoch s Pilatesom skoncil. Pocas celeho tohto obdobia, ked som necitil bolest, som skusal vybehnut (lesne cesticky). Po par dnoch sa bolest objavila. Otrasy pocas behu pravdepodobne nerobili dobre chrbtici. Teraz mam dojem, ze bolest je cim dalej, tym viac intenzivnejsia. Aj ked nastastie nevystreluje do noh. Cize na zaver mozem skonstatovat, ze za dva roky u mna neprislo k ziadnej zmene. Zaciatkom roku chcem ist na CT, aby som vedel ako sa „vyvija“ moja hernia. Nasledne by som chcel absolvovat dalsiu ozonoterapiu. A uz len dufat, ze bude lepsie a ze este niekedy budem behat.

Budem vdacny, za kazdu informaciu ako sa z dlhodobejsieho hladiska darilo ostatnym bezcom „hernistom“ a co Vam pomohlo.

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 24.12.2012 13:05:22

>> kyro, 23. 12. 2012 22:35:15

asi pred 6tyzdnami mal dr. Smisek prednasku na temu vyhrez plotenky a navrat ke sportu. Zovna v tom case som mal s tym problem. Na vysetreni som nebol, ale priznaky odpovedali.

SM system od dr Smiska ma velmi dobre ohlasy. Sidlo ma v Prahe ale cvicitelia su aj na Slovensku. VIem to urcite pretoze nezavisle az po tom co som bol na tej prednaske a zacal cvicit doma, som hovoril s otcom, ktori je uz vela rokov po operacii chrbta a tiez mu toto cvicenie odporucali aj mu pomahalo. Bohuzial chyba mu motivacia pravidelne cvicit.

Najdolezitejsie je ale spravne drzania tela pri cviceni a jeho zafixovanie si aj v beznom zivote. Ci budes cvicit pilates, SMS, yogu, thai chi, to je jedno. Ale potrebujes instruktora ktori da pozor na tvoju techniku. Nasledne mozes cvicit aj sam, dolezitejsie nez opakovania, a pocit ze si tvrdo makal, je to aby si cvicil technicky spravne. Nasledne ked si uvedomis a ustrazis spravne drzanie chrbtice a panvy, moze byt dostatocnou rehabilitaciou aj chodza a aj beh. Pokial ale budes mat zle drzanie, tak si chodzou a behom budes viac skodit.

Žďár nad Sázavou

půlmaraton: 1:42:51 (2011)

pam65 muž 24.12.2012 15:11:13

Doporučuji zvážit kmitací tyč – má jednu vyjímečnou vlastnost, že sama řekne, když člověk cvičí špatně – prostě nekmitá. Nemusí se jezdit za expertem.

Další věc jsou cviky – ty nabízené nic moc, je třeba pracovat v tangenciálním (tečném) směru (zapojení svalů je pak jako u Smíška). Na frontálním (skupinovém) cvičení je to těžké nacvičit.

Motto: No toto!

Kroměříž

Jita žena 24.12.2012 21:49:41

Opět po delší době vstupuji do diskuze… přátelé, SM systém kompletně změnil můj způsob běhu, rovná, protažená záda a rotace trupu, lehký nášlap přes přední část chodidla. Cvičím půldruhého roku. Smíškův koncept je kauzální léčbou výhřezu disku, skoliózy, vadného držení těla, perfektní kompenzace jakéhokoli sportu… Pro ty z vás, kteří nevědí tak nechť si počtou zde: http://www.fyziosport.cz/…en-sm-system A pro ty, kteří to nemají do Kroměříže daleko, tak 16. 1. 2013 přednáší přímo autor metodiky MUDr. R. Smíšek. Mějte se vánočně :-). Jitka Stehlíková

Motto: Dopředu vlastními silami. Každý krok se počítá.

půlmaraton: 1:34:23 (2011)
maraton: 5:09:21 (2015)

Stefan123 muž 15.01.2013 08:03:22

Slavo, ahoj ! ak mas nejaky konkretny kontakt, alebo poznatok kde su ti cvicitelia na Slovensku, napis mi sem nejaku info,ak to nechces zverejnit, mozes aj na mail stefan.zatroch@eustream.sk dakujem >> SlavoK, 24. 12. 2012 13:05:22

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 15.01.2013 08:15:48

>> Stefan123, 15. 01. 2013 08:03:22

Ja ziadny kontakt nemam, mozno y som dokazal zohnat nieco v Kosiciach. Ale tu myslim najdes co hladas:

http://www.smsystem.cz/index.php?…

půlmaraton: 1:34:23 (2011)
maraton: 5:09:21 (2015)

Stefan123 muž 15.01.2013 08:32:41

dakujem pekne, tu si uz nieco najdem, KE sú nedaleko tak sa maj pekne a nech ti to beha!!!! >> SlavoK, 15. 01. 2013 08:15:48

KalinaMichal muž 21.01.2013 13:03:35

ještě bych doporučil používat při sportu nebo práci bederní pás, mě vyhovuje bederní pás dr. med s nefrity http://www.mojepece.cz/…ity-dr--med/

Brno

Celkem 22207 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:30 (2011)
půlmaraton: 1:23:40 (2007)
maraton: 2:55:30 (2011)

milan muž 21.01.2013 13:20:42

>> KalinaMichal, 21. 01. 2013 13:03:35

Pane Kalino, vy na tom musíte být zdravotně opravdu špatně. Nebylo by lepší začít využívat výrobky jiných firem?

Nalezené položky: 18 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.