Když Vás "zlobila" kolena, jak dlouho to trvalo ?
jaja7958 24.03.2011 09:18:06
Mám dotaz – už druhý měsíc bojuji s bolestí kolen (ne příliš intenzivní ale na sportování to není). Nepomáhá nic klid, kostival, Dolgit, bolí pořád obě (!) plus minus stejně (ráno je to podstatně lepší, přes den když mám chodit je to horší). U jednoho ortopeda jsem sice byla ale v podstatě mi vůbec nepomohl, na levé noze mi našel problém s chrupavkou ale pouze mi nedoporučil doskokové sporty a jinak ať si sportuju jak chci (ale pochybuju že to je příčina mých současných potíží, chondropatické potíže – bolesti při chůze z kopce mám dlouhodobě, navíc nyní mě bolí koleně obě..). K jinému ortopedovi jsem už objednaná, ale je tam objednací lhůta měsíc, takže musím čekat. Přijde mi hlavně divné, že mám problémy s oběmi koleny najednou … Mohlo to být podceněním oblečení v zimě při běhání (běhala jsem v letních nezateplených elasťákách), možná nárazovým přetížením (víc toho nasportuju přes víkend než přes týden) .. Jinak nejsem žádný sportovec začátečník, sportuji celý život od atletiky, přes cyklistiku, běžky, turistiku, badminton, plavání atd. Je mi 32. Pomohl vám třeba nějaký strečink ? Nevím jestli zkusit ledování, to pomáhá tuším spíš při zánětech ? Mám strach abych tím něco nepokazila …
rudo 24.03.2011 21:11:33
kde je vojin Kotaz ?
skus rozlisit nasledkom ktorych sportov tie kolena zacali a po ktorych sportoch sa kolena zhorsia. napriklad kolena mozu byt zo zle nastaveneho bicykla – nizke sedlo, tazke prevody, mozu byt z lyzovania, mozu byt z turistiky (batoh dolu kopcom) a mozu byt z behania.
beh – potrebovali by sme vidiet fotky tvojho bezeckeho stylu, skoda ze si nebola na praktickom seminari bezeckej techniky v Prahe pred par tyzdnami.
Praha 9
Lubos M 24.03.2011 22:18:59
no mě už bolí kolena 4 roky, orthopedů jsem navštívil nezpočet a v podstatě nikdo moc nepomohl…jediný co mi hodně pomohlo byla změna techniky běhu, resp. došlapu, místo na paty se snažím o došlap na špičky a od tý doby je to s kolenama mnohem lepší, ale bolet to už asi bude až do smrti, s tím už jsem smířenej…
jaja7958 25.03.2011 08:33:33
>> Lubos M, 24. 03. 2011 22:18:59
Ty jo když koukám na tvůj profil, tak seš jen o 5 let starší … a to už seš smířenej s doživotní bolestí kolen ? Já toho nenaběhám zase tak moc, dělám i jiný sporty, snažím se o všestrannost a jít na to trochu s rozumem, ale jak je vidět, ani to nestačí Jen tak pro zajímavost – co ti ty ortopedové řekli, jako že všechno dobrý a že tě tam nemá co bolet ??
Černé Voděrady
MartiNo 25.03.2011 10:56:31
Kolena mě bolí od dob dospívání, tedy něco přes 30 let. Začátek přisuzuji vodní turistice (mnohahodinové klečení ve studené vodě na tvrdém) provozované od dětství a přetěžování při horské turistice s těžkým batohem, levé koleno navíc zranění prvně ve 13ti letech a pak opakovaně.
Též jsem s doživotní bolestí smířena, ovšem je mi skoro 47, takže už to není na tak dlouho…
Lékaři říkají nikoli že tam nemá co bolet, ale naopak, že kolena jsou natolik zdevastována, že jediné co lze pro ně dělat je stálý pohyb, jinak zatuhnou zcela a stanou se nepoužitelnými (operace – umělý kloub).
Každopádně to chce trpělivost (měsíční objednací doba je běžná) i jistou míru tolerance k bolesti, pokud tam již nějaké nevratné poškození je, a naopak opatrnost, pokud by se ukázalo, že určitý pohyb situaci zhoršuje – to bývají ty doskoky například – souvisí s technikou běhu.
Praha 9
Lubos M 25.03.2011 12:38:34
každej radil něco jinýho, jeden přestat běhat, druhej běhat a tejpovat(to docela pomohlo), další radil magnety,ultrazvuk(oboje k ničemu), rázovou vlnu(na ní jsem nešel), jeden mi udělal vložky do bot(to taky trošku fungovalo), ale na radikální pokrok jsem přišel až já sám, běhám jen v závodních botech bez tlumících vrstev a jinejch nesmyslů a došlap na špičku, od tý doby je bolest o 70% menší a nijak se to nezhoršuje*>> jaja7958, 25. 03. 2011 08:33:33*
delfino 28.03.2011 12:20:55
mě osobně vadila zima, bolely mě kolena pod čéškou, běhal jsem s tím po doktorech, omdlíval při obstřicích a rejdění jehlou v koleni, abych zjistil že hlavní problém byl chlad – tedy od té doby pouze windstoperové elasťáky a ve velké zimě návleky na kolena a od té doby je klid. Samozřejmě to může být způsobeno i nevhodným běžeckým stylem a mnoha dalšími důvody …
jaja7958 28.03.2011 13:09:59
>> delfino, 28. 03. 2011 12:20:55
No právě mám takovou obavu, že u mě to zapříčinilo totéž – podcenění oblečení při zimním běhání Nějak jsem si naivně myslela že nohy se u toho běhání zahřejou, ale zapomněla na to, že klouby ne – tam je nemám moc co prokrvovat … aspoň je to poučení pro budoucnost
Černošice
Mary 28.03.2011 14:07:18
>> jaja7958, 24. 03. 2011 09:18:06 Já jsem si před 25 lety velmi šikovně porodila fyzioterapeutku. Jako bych tušila, že na stará kolena začnu sportovat. Po dlouhém běhu z kopce mne začala ukrutně bolet kolena, nic na ně nazabíralo, Běchovice jsem protrpěla. Tak jsem se svěřila své dcerušce, ta mi diagnostikovala nejaký problém s vazy (to, že bolí kolena, neznamená, že problém je primárně v kloubu!!) Pak mně doporučila kamarádku, která umí metodu tejpování http://www.mtc-tejping.cz/ a stal se zázrak. Opravdu to fungovalo 100%.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.