Super svačinka/ druhý oběd
K4L4shNlKoV 12.07.2011 16:19:46
Ahoj,
Začal jsem si připravovat :
celozrný křupavý chléb Burger – takové tenké celozrné suchary namažu arašídovým máslem, přidám mezi ně pár velkých rozinek a položím na sebe. K tobu je dobrá sklenice odtučněného mléka a třebas banán.
Dávám si to tak 1 hod před během a jsem spokojený. Třeba to někoho bude inspirovat.
Případně, jaké svačinky máte v oblibě vy ?
Praha 4
Zdeněk68 12.07.2011 16:41:24
>> K4L4shNlKoV, 12. 07. 2011 16:19:46
Ahoj Michale,
před během, tak 2–3 hodiny nejím, jen při dlouhých běžích přes 2,5 hod si beru nějakou cereální tyčinku a vodu (většinou si dávám každou hodinu jednu) – zkouším, jak se tělo chová bez doplňování energie a s doplňováním energií – ten druhý případ mě vychází lepší.
Myslím si, že na to své běhání mám docela dobrou zásobu tuků a není potřeba se naládovat před během
K4L4shNlKoV 12.07.2011 16:52:17
>> Zdeněk68, 12. 07. 2011 16:41:24
Ahoj, jj rozumim. Pro mě je zase lepší si tu svačinku dát, protože hlavní jídlo si dávám večer. Většinou těstoviny, tortilu s masem, nebo něco podobného. A když doběhnu domů po 15 km, tak jsem bez té svačinky tak vyřízenej, že si maximálně tak zvládnu dojít do ledničky, natož něco vařit a připravovat. Ale takhle je to ok.
Brno
mulisak 12.07.2011 17:02:36
Každý máme jiné chutě a názory na výživu, ale já bych si tohle nedal. Pominu-li zbytečnost a někdy až kontraproduktivnost pojídání cukrů před během, což se tu probíralo několikrát, tak nechápu proč tučný a sladký arašídový máslo a pak odtučněný nechutný mlíko, jaký to dává smysl? A ke chlebovým sucharům taky nemám důvěru kvůli umělé chuti a vzhledu. Jestli po 15 km normálního běhu šilháš hladem, něco je špatně.
Praha 4
Zdeněk68 12.07.2011 17:56:19
>> K4L4shNlKoV, 12. 07. 2011 16:52:17
****mulisak**, 12. 07. 2011 17:02:36* Jestli po 15 km normálního běhu šilháš hladem, něco je špatně.
Nevím jak rychle běháš 15km, ale je pravda, že by tě ten běh neměl moc vyčerpat, když běháš 200 km/měsíc.
Zkus si přečíst nějaké příspěvky od Rudy, možná začneš na začátku běžet příliš rychle a tělo jede na cukry (těch je zásoba cca na 1,5 – 2hod), musíš ho naučit využívat i zásoby tuků
K4L4shNlKoV 12.07.2011 18:08:23
>> Zdeněk68, 12. 07. 2011 17:56:19
Rychle neběhám. Včera jsem zaběhl 18 km za 1:55 Při průměrné TF 145. Chtěl jsem tím jenom říct, že když se nasvačím, tak se potom cítím po doběhnutí líp a mám i náladu na vaření … kdežto když si dám poslední jídlo ve 12 a jdu běhat v 5 nebo 6 hodin, tak potom už se jen těžko k tomu donutím.
>> mulisak, 12. 07. 2011 17:02:36 No a k tomu arašídovému máslu, je v něm hodně tuku, ale je to tuk poměrně prospěný a tenká vrstva na celozrném chlebíčku s hrozinkama je ok. Mě osobně to chutná, ale chápu že se to někomu nezamlouvá … A odtučněné mléko – jiné nepiju, tak proto. S mlékem to sice nemá nic společného, ale které trvanlivé mléko ano ? Každému dle jeho gusta …
Brno
mulisak 12.07.2011 18:56:23
>> K4L4shNlKoV, 12. 07. 2011 18:08:23
Sice je vrstva tenká, ale chleba je také velice lehký, takže reálně mixuješ arašídový máslo s např. 50 % tuku plus dejme tomu 2 x tolik chleba a výsledný podíl tuku je pořád 20 %. Proč pak tedý pít nízkotučný mléko, když plnotučný má jen 4 % tuku a je chuťově mnohem lepší. A trvanlivé mléko je vůbec nejhorší – i když ho necháš otevřený v ledničce třeba měsíc, chuťově to skoro nepoznáš, to nemůže být dobrý. O zdravých tucích v arašídovým másle mám taky pochyby, podobný výrobky jsou nastavovaný nezdravými rostlinými průmýslově vyráběnými tuky, protože ty jsou levný a mylně považovaný za zdravé.
K4L4shNlKoV 12.07.2011 19:35:09
>> mulisak, 12. 07. 2011 18:56:23 říkám, že jiný mlíko nepiju. Na chuti mi nezáleží, každá bílkovina během dne vítaná. A jak víš že se cpu zrovna tím levným arašídovým máslem a ne dobrým, kvalitním ? :b
Slaný
EdCable 12.07.2011 20:23:16
>> mulisak, 12. 07. 2011 18:56:23
no ja nevim, ale levne arasidove maslo, ktere mam doma, je z 92 % tvoreno arasidy, umely rostlinny tuk je na predposlednim miste velice strucneho obsahu (pred soli a za arasidovym olejem), zadny umely konzervant nebo barvivo. Ja bych to zase nejak zasadne nezpochybnoval, byt samotne mandle jsou jiste zdravejsi, ale na chleba nenamazes. S mlikem souhlas – jedine cerstve, plnotucne a idealne nepasterizovane (tezko sehnat)..
rudo 12.07.2011 20:43:25
arasidy nie su orechy. napriek tomu ze oficialna medicina tvrdi ze v arasidoch su uzitocne tuky, skutocna veda o zdravy tvrdi ze v arasidoch su tuky skodlive. Bez ohladu na to ci je maslo z nich 100% ci je surove alebo prazene a ci je organicke alebo postrekovane. Arasidy ako rastlina by nemali byt v ludskej strave
Dnes sa daju kupit masla z roznych druhov skutocnych orechov, mandlove, macadamia, brazilnuts atd a ludia si najradsje vyrabaju sami svoje – mandle sa preplachnu viackrat nechaju sa namozene znova preplachnu a s trohou vody sa prezenu mixerom. Ludia si tako samovyrabaju aj mandlove mlieko. Mne sa s tym osobne nechce patlat, mandle po zapareni a premyti jednoducho schrumem
zdrava varianta je tiez si poliat chleba (ak uz teda sa chl;eba je, co je kapitola sama osebe), klickovym olejom, obsahuje skutocny nesynteticky vit E, skutocna pochutka je poliat si to rybacim tukom
Postrizin
SlavoK 12.07.2011 21:48:33
Ja to moc neresim, nazory na to co je v strave zdrave se meni a vyvijeji kazdych par let. Jist to co mi chutna a mit z toho dobry pocit je podle me jedna z dulezitych soucasti spokojeneho zivota. A najist se pred treninkem kdyz je pak trenink lepsi a po treninku mam lepsi pocit povazuji jednoducho za dobry napad. Nezalezi na tom jestli je mim cilem behat jenom tak na pohodu, nebo zlepsovat svoje zavodni vykony.
Kdysi kdyz jsem intenzivne posiloval, tak jsem nemohl cvicit drepy z cinkou kdyz jsem predtim vic nez 2 hodiny nejedl. Nejen ze jsem nemel silu, ale taky se mi zvedal zaludek.
tuscanygirl 01.08.2011 23:53:03
Namiesto toho mlieka je perfektná aj ryžová voda po vyvarení ryže natural (ryžu najprv však premyť v tomto prípade), hlavne regeneruje žalúdočnú výstelku a je zásadotvorná plus udržiava krvný cukor- čo je fajn pred výkonom. Keď sa nechá chvíľku na pokoji, začne tuhnúť, vtedy sa dá do tej masy zamiešať napríklad slad (jačmenný, ryžový, pšeničný, kukuričný), med alebo melasu a oriešky (mandle, vlašské – tie sú naj). No a ryžu zješ, keď dobeháš :)
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.