Křížení noh při běhu
Abulafia 30.08.2011 16:03:24
Dobrý den, nevím jestli je to vůbec problém, ale nedávno jsem byla upozorněná na to, že při běhu křížím nohy. Stalo se to při výběru nových bot ve specializovaném obchodě, kde si mě obsluha natočila na video. Bohužel mi k tomu nebyli schopni říct víc, protože se s tím ještě nesetkali. Při běhu mám špičky k sobě a kladu jednu nohu do dráhy té druhé. Když to přeženu, představte si, že někdo běží tím stylem, kterým chodí modelky :). Bohužel to dělám i tehdy, když se na to snažím myslet a odstranit to. (Mnohem výraznější je kladení levé nohy do dráhy té pravé) – při chůzi tento problém nemám. Když si to teď uvědomím, mám vlastně velice podobný styl i v plavání. Nejsem schopná plavat normální prsa-nohy, ale pouze delfíní kop. Zajímalo by mě, jestli je to neškodná anatomická/fyziologická zvláštnost, nebo jestli je třeba s tím něco dělat? Běhám už několik let tak 2× – 3× týdně, moje průměrná vzdálenost se pohybuje kolem 10 km, že by mě po běhu výrazně bolely nohy nebo kolena se mi nestává.
Děkuji za odpověď
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.