Svědící pupínky po doběhnutí
behacek 02.09.2011 13:44:34
Zdravím vás jsem tu nová, ale chtěla jsem se zeptat jestli se někomu z vás stává,že při doběhnutí mi vyskáčou svědivé pupínky po těle, nejdříve to bylo jen na stehnách, teď už na břichu. Je to jak poštípaní od komára.Původně jsem myslela,že je to změna teploty z venku, ale dělá mi to i na páse ve fitku..Neporadíte mi prosím. děkuji
Černé Voděrady
MartiNo 02.09.2011 18:28:20
>> behacek, 02. 09. 2011 13:44:34
No a není to oblečením? Máš nové? Třeba ti materiál nesedl. Nebo změna prášku. Nebo ve spojitosti s pocením: Buď na materiál, který ti obvykle nevadí, reaguješ při větší námaze alergicky, nebo i na prací prostředek (aviváž). Na běžecké trenky a triko vůbec nepoužívám prací pr., jenom to máchám, protože mě trenky po klasické pračce taky nějak zlobily.
České Budějovice
Lubis 02.09.2011 19:14:54
Podobnou reakci znám z doslechu jako alergii na vlastní pot. Někteří nadějní sportovci kvůli ní dokonce ukončili slibně nastartovanou výkonnostní kariéru. Samozřejmě se může jednat o cokoliv jiného. Zajdi se poradit k MUDr. a přeji, ať to dobře dopadne.
ZR 02.09.2011 19:33:21
Měl jsem stejný problém při používání trika SENSOR (černé se zvýšeným krkem). Při normálním pohybu perfektní, ale jakmile jsem se víc zpotil – svědění pupínky. Ještě si pamatuji, jak jsme se v Podyjí s manželkou narychlo převlékali, ona má naštěstí hroší kůži …
Pozn. : tzv. „alergie na vlastní pot“ není v drtivé většině případů skutečnou alergií na pot, ale reakcí už jinak oslabeného organismu na fyzické zatížení (viz např. Z.Kocumová).
behacek 08.09.2011 13:01:26
Děkuji za reakce, každopádně to skoro 2 roky neřešim, ale zajdu raději k doktorce. Jinak aviváží ani či oblečením to nemůže být, mám už vyzkoušeno..O té alergii na vlastní pot už jsem slyšela ale nevím. Jelikož cvičím i ve fitku a tam i když jsem spocená moc tak žádné pupínky, ale jdu běhat a začnou mně svědět hned stehna. Spíš mi to připadne že asi jak se zatíží více nohy, nevim zjistim.
Veruna a Lajka 04.10.2011 11:58:02
Mě se to stává taky, ale přisuzuju to chladnějšímu počasí…
Caupo 28.12.2011 11:43:21
>> behacek, 08. 09. 2011 13:01:26
Nevím, jak myslíš, že máš vyzkoušeno, ale kdysi jsem byl na kožním a v souvislosti s negativní reakcí mi bylo řečeno, že právě dlouhodobé používání určitých přípravků může různé kožní komplikace vyvolat. Na první pohled překvapující, ale když jsem se nad tím zamyslel, dává to logiku. Tělo se prostě začne bránit…
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.