25.Kuřimská hodinovka 14.10 2006
Brno
milan
12.10.2006 09:28:11
Uvažuje někdo z brněnských běžců o účasti ?
Brno
running-observer
12.10.2006 13:57:19
Vím, že se chystá Exploser. Určitě to dá v novém rekordu. Já budu tou dobou na svatbě neteře a pod. Takže my dva máme na sebe docela smůlu, když jsem se neobjevil na brněnské „25“. No ale plánuju tu Stromovku 21.10. Myslím, že na Kuřimské hodinovce bude i hejtman (domnívám se, že absolvuje všechny závody Kuřimské běžecké ligy).
Ty se v posledních měsících/týdnech výrazně zlepšuješ, takže
myslím, že z nich dvou Tě žádný nemůže ohrozit
Brno
milan
12.10.2006 14:34:14
[quote=running-observer]Vím, že se chystá Exploser. Určitě to dá v novém rekordu. Já budu tou dobou na svatbě neteře a pod. Takže my dva máme na sebe docela smůlu, když jsem se neobjevil na brněnské „25“. No ale plánuju tu Stromovku 21.10. Myslím, že na Kuřimské hodinovce bude i hejtman (domnívám se, že absolvuje všechny závody Kuřimské běžecké ligy).
Ty se v posledních měsících/týdnech výrazně zlepšuješ, takže
myslím, že z nich dvou Tě žádný nemůže ohrozit [/quote] Hodinovku jsem nikdy
neběžel,chtěl jsem ji zkusit jako tempový test pro jarní zlepšení
v půlmaratonu.Díky viroze jsem celý týden doma,neběhám,ale přesto si to
nechci nechat ujít,ono to nějak dopadne.Další zkušenost.
Brno
running-observer
12.10.2006 16:15:48
Viróza a týden neběhání nemusí udělat až takovou škodu… Věřím, že to dáš přes 14 km.
Brno
milan
12.10.2006 17:15:35
[quote=running-observer]Viróza a týden neběhání nemusí udělat až takovou škodu… Věřím, že to dáš přes 14 km.[/quote] Původně jsem chtěl běžet na 14,5 km,ale teď bude stačit i o 500 m méně.
sam
12.10.2006 17:41:17
To milan: Já myslím, že viróza-neviróza bys to měl dát přes 14500. Já jsem letos v Houštce běžel 14491 a tys mi nadělil v Kladně cca 5 minut.
Brno
milan
12.10.2006 18:16:47
[quote=sam]To milan: Já myslím, že viróza-neviróza bys to měl dát přes 14500. Já jsem letos v Houštce běžel 14491 a tys mi nadělil v Kladně cca 5 minut.[/quote] No je to o pár minut víc,ale Tvůj výkon v Houšťce je skvělý.Asi máš dobrý rychlostní předpoklady.Já,protože běhám v treningu pomaleji a většinou v kopcích,tak nemám konkretní představu o možném výkonu.
sam
12.10.2006 19:52:58
No to máš pravdu. Je to sedm a půl :) Ale když dáš maraton pod 3:10, tak musíš být schopný držet hodinu tempo někde kolem čtyř minut. Na hodinovce je pro mě vždy nejnáročnější odhadnout již od prvního kola přiměřené tempo, nepřepálit a nezakyselit se.
Pavel
12.10.2006 20:25:28
Svoji účast neslibuji na 100%, ale pouze na 95% Proti přepálení se pokusím
bránit kontrolováním mezičasů na hodinkách. [quote=milan]běhám
v treningu pomaleji a většinou v kopcích,tak nemám konkretní představu
o možném výkonu.[/quote] Tak třeba budeš příjemně překvapen
Brno
milan
12.10.2006 21:27:45
[quote=sam]No to máš pravdu. Je to sedm a půl :) Ale když dáš maraton pod 3:10, tak musíš být schopný držet hodinu tempo někde kolem čtyř minut. Na hodinovce je pro mě vždy nejnáročnější odhadnout již od prvního kola přiměřené tempo, nepřepálit a nezakyselit se.[/quote] Hlavním vodítkem je pro mě tepovka na 1/2M v Blansku.Je tam ještě nějaká drobná rezerva.
Brno
milan
12.10.2006 21:31:15
[quote=Pavel]Svoji účast neslibuji na 100%, ale pouze na 95% Proti přepálení se pokusím
bránit kontrolováním mezičasů na hodinkách. [quote=milan]běhám
v treningu pomaleji a většinou v kopcích,tak nemám konkretní představu
o možném výkonu.[/quote] Tak třeba budeš příjemně překvapen
[/quote] Vidím Pavle,že máš
čerstvou zkušenost z Jihlavy.A vůbec ne špatnou.Věřím,že se v sobotu
potkáme.
Brno
rk
13.10.2006 08:09:26
[quote=Exploser]Všichni půjdou, já určitě taky.[/quote] Taky přijedu. Potřebuju doplnit portfolio, hodinovku poběžím poprvé.
Pavel
14.10.2006 18:25:40
Tak mě to nějak nesedlo, po půlhodině jsem vytuhl a po desítce ještě za 45 minut jsem vytuhl naprosto, za osobákem jsem zaostal víc než o kilák. rk volil ze začátku opatrnější tempo a později se kolem mě přehnal jako vítr, ale na 13 km o pár desítek metrů nedosáhl. Zato Milan o pár desítek metrů překonal 14 km a skončil třetí v kategorii! Což mi připomíná, měli bychom se při nějakém běhu potkat co nejdřív, když jsem dojedl klobásu a šel si vzít kolo, zrovna se vyhlašovalo a vskutku tě vyvolávali na bednu…tak jsem pro tebe aspoň převzal blikačku na kolo :)
Brno
milan
15.10.2006 07:54:00
[quote=Pavel]Tak mě to nějak nesedlo, po půlhodině jsem vytuhl a po desítce ještě za 45 minut jsem vytuhl naprosto, za osobákem jsem zaostal víc než o kilák. rk volil ze začátku opatrnější tempo a později se kolem mě přehnal jako vítr, ale na 13 km o pár desítek metrů nedosáhl. Zato Milan o pár desítek metrů překonal 14 km a skončil třetí v kategorii! Což mi připomíná, měli bychom se při nějakém běhu potkat co nejdřív, když jsem dojedl klobásu a šel si vzít kolo, zrovna se vyhlašovalo a vskutku tě vyvolávali na bednu…tak jsem pro tebe aspoň převzal blikačku na kolo :)[/quote] Pavle díky ,určitě se letos uvidíme,třeba na Běhu na Býčí skálu.Spěchali jsme ke švagrové,nechtěli jsme ji nechat čekat.Jinak můj výkon byl na spodní hranici odhadu.I když jsem si říkal,že viroza nic neznamená,závodem jsem se prosmrkal ke 14-ti km.Plánované tempo jsem udržel první tři km a potom jsem do 50 minuty zpomaloval na cca 4,26/km.Posledních 10 min jsem se zmobilizoval (4,13/km) a díky tomu jsem se přeplazil přes 14 km.Stejnou rychlostí jsem v červnu běžel půlmaraton v Blansku při delší trati,převýšení a nižších tepech.Co dodat ? Tělo se nedá ošidit.Teď se těším na pomalé běhání podzimní přírodou.
Brno
running-observer
15.10.2006 08:47:27
I tak blahopřeju a samozřejmě ty krásné podzimní běhy přeju též.
Na Býčinu se taky těším, i když zatím organizátoři datum neohlásili (mají na to ještě dost času). Poprvé bych to chtěl jít pod 3h, ale nesmím zabloudit těsně před cílem jako loni.
Brno
milan
15.10.2006 10:08:07
[quote=running-observer]I tak blahopřeju a samozřejmě ty krásné podzimní běhy přeju též.
Na Býčinu se taky těším, i když zatím organizátoři datum neohlásili (mají na to ještě dost času). Poprvé bych to chtěl jít pod 3h, ale nesmím zabloudit těsně před cílem jako loni.[/quote] Díky, na 30-tce se dá bloudit ?Trať je málo značená?
Brno
running-observer
15.10.2006 13:22:50
Myslím, že asi 1 km před cílem nějací záškodníci (ale asi i jinde, kde to tak nevadilo) strhli fáborky. Běžci, kteří doběhli dřív, tam to značení ještě měli a ti průměrní a podprůměrní už to tam neměli. Museli jsme (bylo nás několik běžců) na křižovatce zastavit a dohodnout se, že každý zkusí jedno možné pokračování, dokud nenatrefí na fáborek. V nejbližších 200 m nikdo nenarazil na fáborek, takže jsme každý pokračovali, jak nám velela intuice. Tak jsem si přidal asi 1 km …
Brno
milan
15.10.2006 15:07:00
[quote=running-observer]Myslím, že asi 1 km před cílem nějací záškodníci (ale asi i jinde, kde to tak nevadilo) strhli fáborky. Běžci, kteří doběhli dřív, tam to značení ještě měli a ti průměrní a podprůměrní už to tam neměli. Museli jsme (bylo nás několik běžců) na křižovatce zastavit a dohodnout se, že každý zkusí jedno možné pokračování, dokud nenatrefí na fáborek. V nejbližších 200 m nikdo nenarazil na fáborek, takže jsme každý pokračovali, jak nám velela intuice. Tak jsem si přidal asi 1 km …[/quote] Takže se můžeme připravit na orientační běh,nebo budeme po Ivo Douškovi vyžadovat mapky.
Brno
running-observer
15.10.2006 18:27:01
[quote=milan]Takže se můžeme připravit na orientační běh,nebo budeme po Ivo Douškovi vyžadovat mapky.[/quote] Nevím, já bych mu nechtěl přidávat starosti… Při tom nulovém startovném bychom mu přidělávali další náklady… Spíš by to chtělo se lépe seznámit s tratí po cestě k Býčí skále (zejména ten počáteční úsek).
Brno
milan
16.10.2006 06:44:17
[quote=running-observer][quote=milan]Takže se můžeme připravit na orientační běh,nebo budeme po Ivo Douškovi vyžadovat mapky.[/quote] Nevím, já bych mu nechtěl přidávat starosti… Při tom nulovém startovném bychom mu přidělávali další náklady… Spíš by to chtělo se lépe seznámit s tratí po cestě k Býčí skále (zejména ten počáteční úsek).[/quote] Předpokládám,že trať je tradiční a stejná v obou směrech.V tom případě by nám mohl pomoci Dao.Protože cest ze Zamilce do Soběšic vede poměrně dost.
Brno
running-observer
16.10.2006 08:22:43
No on to tam má dobře proběhaný, ale nevím, jak by nám mohl pomoci; v době kdy se dostaneme na tu osudnou křižovatku, bude už fotit cílové fotografie (pokud se závodu zúčasní). Leda že by nám šel naproti…
Exploser
17.10.2006 16:28:46
První krok se podařil – dva roky starý rekord z téhož místa byl překonán. Bylo to dobré rozehřátí na tuto sobotu. Brzy po startu jsem však cítil zžíravý pocit hladu a měl jsem pochyby, jestli se na ten rekord vůbec dostanu. Budu se muset v sobotu před startem asi pořádně naprat :) Nakonec se to podařilo, i když mírně pod potenciální optimální špičkovou úroveň 13,5 – 13,8 km. V pořadí hitparády jsem tak přeskočil jenom stj, ale vl001 už ne. Milana ani rk jsem nepoznal, Pavla Kroupy jsem si všiml, když přebíral cenu za Milana. Zdál se mi ale moc mladý (i když vím, že má 19 let) :)
Pavel
17.10.2006 21:07:46
Pokusy o identifikaci Explosera byly, ale nikdo z nás tě osobně neznal, takže skončily neúspěšně. Jo asi vypadám mladší než na 19 – běhání omlazuje? :)
Brno
milan
17.10.2006 21:22:27
[quote=Exploser]První krok se podařil – dva roky starý rekord z téhož místa byl překonán. Bylo to dobré rozehřátí na tuto sobotu. Brzy po startu jsem však cítil zžíravý pocit hladu a měl jsem pochyby, jestli se na ten rekord vůbec dostanu. Budu se muset v sobotu před startem asi pořádně naprat :) Nakonec se to podařilo, i když mírně pod potenciální optimální špičkovou úroveň 13,5 – 13,8 km. V pořadí hitparády jsem tak přeskočil jenom stj, ale vl001 už ne. Milana ani rk jsem nepoznal, Pavla Kroupy jsem si všiml, když přebíral cenu za Milana. Zdál se mi ale moc mladý (i když vím, že má 19 let) :)[/quote] To mě mrzí,že sis nás nespletl.Když mě pošleš adresu a startovní číslo (nebo jiný identifikační údaj),pošku Ti foto.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.