Běh na Býčí skálu 9.12 2006
Brno
milan
06.11.2006 17:14:12
Dovoluji si upozornit brněnské a zejména mimobrněnské běžce na jeden z nejtěžších krosových závodů v Evropě,s více než 30-ti letou tradicí.Jedná se o závod,který se svými extrémními podmínkami naprosto odlišuje od většiny závodů v ČR.Více naznačí http://runner.czechian.net/…cina2005.htm a převýšení přes 700 m.
Vlastik
13.11.2006 08:37:15
Na http://zhusta.sky.cz (Oddíl OB SK Žabovřesky je informace o běhu na Býčí skálu v termínu 10.12., start v 9:30
Brno
running-observer
25.11.2006 22:58:31
[quote=Vlastik]Na http://zhusta.sky.cz (Oddíl OB SK Žabovřesky je informace o běhu na Býčí skálu v termínu 10.12., start v 9:30[/quote] Na tomto odkaze již není uveden čas startu – oněch 9:30, ale na http://zbm.eob.cz/…pozice06.htm se uvádí 10:00. Letos poprvé bude tedy i symbolické startovné 20 Kč a bude to v neděli místo v sobotu.
Žďár nad Sázavou nebo Brno
Luckyboy
26.11.2006 08:54:04
Uvazuji o tom ze se zavodu zucastnim, ale vzhledem k mym jeste ne uplne rozvinutym vytrvalostnim schopnostem bych uvital, kdyby se nasel nekdo kdo pujde tento zavod spis jako „vylet“ nez jako zavod.
Pavel
26.11.2006 16:29:21
Já taky poběžím s ambicemi „hlavně doběhnout“…
alfun
26.11.2006 17:10:38
Podobný závod (v 15-ti kilometrové verzi) byl horský kros ve
Špindlerově Mlýně (15,5km, převýšení 700m)...... těch 30km to už musí
být ostrý
Brno
running-observer
26.11.2006 22:48:37
Býčina se běhá i v 15 km verzi, jen se nedoběhne na Býčí skálu, ale otáčí se v Útěchově. Výživné kopečky přiměřeně zůstávají.
Brno
milan
27.11.2006 07:30:27
[quote=running-observer]Býčina se běhá i v 15 km verzi, jen se nedoběhne na Býčí skálu, ale otáčí se v Útěchově. Výživné kopečky přiměřeně zůstávají.[/quote] Převýšení na patnástce je přes 310 m.
Luckyboy
27.11.2006 09:29:06
[quote=Pavel]Já taky poběžím s ambicemi „hlavně doběhnout“…[/quote] tak to bysme mohli spojit sily dohromady a poprat se s tou trati ve dvojici, protoze abych se tam trapil celejch 30km sam na to sem zatim jeste malej masochista:)
Pavel
27.11.2006 16:20:56
S radostí. Kopce nejsou mou silnou stránkou, no a tak dlouhé tratě taky ne, takže dohomady to bude pěkná makačka i při vycházkovém tempu.
Luckyboy
07.12.2006 18:11:39
[quote=Pavel]S radostí. Kopce nejsou mou silnou stránkou, no a tak dlouhé tratě taky ne, takže dohomady to bude pěkná makačka i při vycházkovém tempu.[/quote] tak bohuzel me sklatila nemoc. sice to neni nic vazneho, ale bezet nepujdu, takze to budes muset absolvovat bud sam a nebo s nekym jinym. kazdopadne preju prijemne probehnuti a at to ve zdravi prezijes ;)
Pavel
07.12.2006 22:02:14
Tak to je škoda.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga
08.12.2006 11:45:50
Pavel : taky ještě nejsem zrovna v top formě, takže to asi poběžím s tebou na pohodu.
Brno
milan
08.12.2006 12:26:08
Přidávám se k záměru běžet na pohodu.Je to můj letošní poslední závod a chci si jej vychutnat,tak ,jak mě umožní aktuální forma.Předpověď počasí je příznivá,v lese je jen trochu blata.Zimní podmínky na této trase jsme si se Standou užili už začátkem listopadu.Všechny Vás zdravím a v neděli nashle.
Brno
running-observer
08.12.2006 18:30:59
Pokud Milan poběží na pohodu a já se pokusím běžet vedle něho, tak se může stát, že i když budu chtít běžet na pohodu, na pohodu nepoběžím :- )))
Brno
vl001
08.12.2006 19:14:47
Poběžím na krev půlku. Třeba vám budu stačit. Aspoň prvních tři sta metrů :) Tak v neděli…
Brno/Havířov
forest
08.12.2006 20:45:11
[quote=running-observer]Pokud Milan poběží na pohodu a já se pokusím
běžet vedle něho, tak se může stát, že i když budu chtít běžet na
pohodu, na pohodu nepoběžím :- )))[/quote] ano, neboli výkonnost není
transpersonálně přenositelná [quote=vl001]Poběžím na krev půlku. Třeba vám budu stačit.
Aspoň prvních tři sta metrů :) Tak v neděli…[/quote] To se necháš
odvézt z Byčí skály autem, nebo zpátky doklušeš? (nějak mi nesedí na
tebe, že bys šel „jen“ patnáctku…)
Jinak počasí se tváří zatím optimálně, žádné nepřížnivé podmínky snad nebudou. Jinak to hodlám jít rozumně na TF 140.
Brno
running-observer
09.12.2006 09:53:17
To jsem zvědavej, jestli to TF=140 udržíš i do kopce… samozřejmě to jde…
Brno
milan
09.12.2006 16:17:39
Obávám se,že díky vytrvalému dešti poběžíme všichni na krev s výslednými časy jako bychom běželi na pohodu.A to jsem si ráno v lese liboval jak nám cestičky vysychají…
Křenovice (VY), Velká (PR)
Honza Škrdla
09.12.2006 18:13:14
Už se těším, já si to zaběhnu jako součást tréningu, dneska jsem si
dal cvičně půlmaraton s cekl. převýšením kolem 300m, čekám, že to
bude zítra větší chuťovka.
Snad to s tím deštěm nebude tak akutní.
Pavel
10.12.2006 15:57:16
Tak co dojmy? Osobně jsem nadšen! Se Standou jsme vyběhli volným tempem (akorát jsem sebou jednou flákl na bahně). S krpálem do Útěchova jsme si nedělali násilí a hezky ho vyšli. Za Útěchovem začalo po sebběhu Standu zlobit koleno a tak jsem přijal návrh na rozdělení a ušetřené síly využil k solidní tempové i tepové kudle, motivován vidinou, že bych to třeba mohl urvat pod 3 hodiny. Už symbolický asi 50 m kufr před Soběšicemi mě měl varovat. Někde mezi Soběšicemi a cílem jsem asi blbě odbočil, seběhl prudkej sráz a najednou cesta nikde. Nechtělo se mi vracet a nakonec jsem se lesem nějak prodral do Mokré hory. Kolem nějakýho lomu a garáží jsem doběhl k Lachemě a pak podél potoka a železnice až do Zamilca. Tak nakonec 3:15. Trať parádní, kopce skutečně výživný (ostatně to úváděli i v propozicích :)).
Brno
vl001
10.12.2006 16:05:33
Osobně jsem taky nadšen, neboť mne téměř nebolí koleno :) . No a protože jsem díky své lenosti (čti ženské poloviční trati) přece jen déle doma, více dojmů je už na blogu.
Brno
milan
10.12.2006 16:18:22
Tak máme za sebou „možná nejtěžší kros v Evropě“.Moje předsevzetí běžet na pohodu vzalo za své v prvním stoupání do Soběšic.Běželo se mě velmi dobře a na obrátce jsem měl po 1h 14 min dost sil,které mě zůstaly i po divném ionťáku od pořadatelů.Někteří běžči pojali obrátku jako piknik a tak jsem tam čtyři předběhl.Už mě nedoběhli i když jsem jim dal v kopci do Útěchova příležitost,protože jsem kus nejprudší části po odbočce šel.Pravděpodobně na tom byli stejně nebo hůř než já,protože za Útěchovem jsem je už neviděl.V závěru při seběhu do Zamilce jsem doběhl jednoho borce na rovince před cílem jsme si společně zaspurtovali. V cíli jsem byl o 15 min rychleji , než jsem počítal.Bláta jsme si všichni užili víc než dost,(stejně jako silných zážitků),někteří ho měli i na zádech.Fakta až ve výsledkové listině.
Brno/Havířov
forest
10.12.2006 17:30:48
Já jen doplním za svoji osobu – jít to na pohodu, tak to byl výmysl asi v temnější chvíli mé mysli. On takový krpál do Útěchova a cestou zpět znovu na pohodu moc nejde. Možná by to byl příjemný výlet, kdyby mezi Kr. Polem a Adamovem byla rovina… Jinak jsem rád, že klaplo počasí (občas zasvítilo i slunko, ne?). Bahno sice bylo, ale dalo se to ustát. Jinak po seběhu do Adamova mě málem omylo, když jsem se otočil – na 20. km vybíhat takový kopec, tak to je fakt „zážitek“. Dobíhám těsně pod 2:45 (sám jsem překvapeý), ale už s pocitem, že ještě pár kiláčků a byla by krize jak z maratonské čítanky. Jak už jsem řekl, je to suprový závod, akorát je štěstí, že se běhá jen jednou za rok!
Brno
running-observer
10.12.2006 23:00:22
I mně se to velmi líbilo. Fajn počasí. Nevím, jak to organizátoři dělají… Jediný, co mi trochu vadilo, bylo blato, ale kdo se s tím na trati má uklízet, že…
Oproti loňsku jsem se polepšil asi o 13 minut na 2:52:18 (podle mé časomíry), obě půle jsem běžel skoro stejně dlouho a sil ke konci zbylo dost. Taky jsem si po závodě dal ještě malý výklus…
Musím se ale přiznat, že jsem ten nejostřejší úsek stoupání z Adamova (přes klády v tom těžkém krosu) šel chůzí, nebo indiánským pochodem, abych zbytečně nepřekračoval tepovou frekvenci 165, což dělám jen u krátkých závodů…
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga
11.12.2006 09:19:22
Jo bylo to pěkný. Celý jsem to dal na pohodu, až v posledních 5km se v sebězích začalo ozývat koleno, takže jsem musel zpomalit. Navíc jsem se k závěru opět lehce zakufroval. Konečný čas tedy 3:16h. Bez toho kolena a kufrování to možná mohlo být i 3:10h. Takže příští rok …
Brno
running-observer
13.12.2006 23:16:00
Tak už jsou výsledky z Býčiny. Viz http://zbm.eob.cz/zavody/bycina/ Je tam i pěkné povídání od Ivo Douška a 4 fotky.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.