Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pořadatelé pražského maratonu pod palbou vašich dotazů

Pořadatelé pražského maratonu pod palbou vašich dotazů
foto: Martin Symon

behej.com | 10.05.2011 | přečteno: 9056×

Nedělní Volkswagen Maraton Praha přinesl skvělou atmosféru a řadu rekordů, ale taktéž vyvolal bouřlivé diskuse především ohledně organizace a měření časů. Na vaše dotazy během úterního dopoledne odpovídali členové organizačního týmu Prague International Marathon. ONLINE ROZHOVOR SKONČIL

Na úvod sada nejčastějších dotazů ohledně měření a firmy, která zabezpečuje tento servis. Opět se objevily nesrovnalosti ve výsledcích, někteří běžci nebyli časomírou zachyceni vůbec.

PIM: Snažíme se stále zlepšovat v této oblasti. Na čísle byly například letos dva čipy. Procento spolehlivosti nikdy není 100% a reklamace (na ranking@pim.cz) se průběžně řeší, běžci na to mají týden.

Umístění štafet na startu před maratonce není šťastné, leckdy je třeba hned zkraje závodu pomalé účastníky předbíhat.

PIM: Umístění štafet dopředu vychází z logiky, že štafetově by měli běžci zvládnout maraton rychleji.

Po neustálých problémech s měřením (mezi)časů, neuvažujete o změně dodavatele technologie? Třeba Championchip je schopný obsloužit bez problému ty největší světové maratony, proč by tomu nemohlo tak být i v Praze? S tím souvisí další poddotaz – proč stejně jako ostatní Gold Label maratony neměříte v pětikilometrových intervalech + půlka + start a cíl?

PIM: Jsme v kontaktu se všemi důležitými dodavateli technologie měření, se současným dodavatelem máme dlouhodobou spolupráci a změna není vždycky snadná a přináší rizika. Chybovost současné technologie (a i dalších) je 0,5–1%, což v konečném součtu z 8 500 běžců jsou desítky lidí, kteří mohou mít problém. Reklamace jsou průběžně řešeny. Gold label není podmíněn určitým systémem měření mezičasů, v současné době měříme po 10 km plus půlmaraton, zatím nebyla větší poptávka po častějších mezičasech.

Proč je platba kartou „zvýhodněna“ 2,5% přirážkou? Naprosto nestandardní přístup, se kterým jsem se nikdy u žádného obchodníka ani u závodů nesetkal. Minimálně pořadatel by měl být rád za platbu kartou už jen z technologicky jednoduššího párování plateb a přihlášek, které navíc probíhá v reálném čase.

PIM: Přirážka pokrývá poplatek bance, je na běžci, jaký způsob platby zvolí. Preferujeme raději dát běžcům na výběr, než tento náklad rovnou promítnout do ceny pro všechny.

Skutečně si myslíte, že dvojí ceny (Český maratonský klub je jen zástěrkou) pro domácí a cizince jsou morální?

PIM: Vstup do ČMK je dobrovolný a bezplatný a má za cíl podporovat české běžce.

Dostupnost průběžné startovní listiny s označením (ne)příjmuté platby startovného. Proč není? Vždyť je to plus pro Vás, že se závodníci dozví, že na závod se chystají i jejich známí.

PIM: Platbu si běžec může zkontrolovat již teď v registracích. Budeme usilovat, aby startovní listina byla dostupná.

Dodržování pravidel – jak je možné, že se porušují pravidla přímo od pořadatelů (viz loňské podávání lahve z motocyklu pořadatelů v konci závodu)? Pak si z toho vezmou „příklad“ hobbíci a vypadá to, jak to vypadá. Pravidla-nepravidla, občerstvení se bere, kde to jen jde.

PIM: Loňská situace byla řešena s lidmi zodpovědnými za pravidla a nebyla vyhodnocena jako porušení pravidel. A to vzhledem k tomu, že si závodník sám vzal pití z občerstvovací stanice a motocykl mu ho jen podržel. Ostatní připomínky k občerstvení jsou neurčité, takže vám na ně nemůžeme odpovědět.

Plánujete rozšířit váš seriál o další závody?

PIM: Ano, jistě víte, že se v roce 2010 uskutečnil 1. ročník půlmaratonu v Olomouci (letos 2. ročník 18. 6.) a letos chystáme novinku v Ústí nad Labem (půlmaraton a 10 km, 18. 9.). Těší nás, že popularita běhu roste a taktéž zájem jednotlivých měst. Jednáme i dalšími o možnostech uspořádání městských běhů.

Bylo by možné při registraci zvolit možnost s tričkem a bez trička? Spokojil bych se i se startovní obálkou bez dalších doplňků (batůžky, trika atd).

PIM: V tuto chvíli tuto možnost nedáváme z logistických a organizačních důvodů (plánování počtů, atd.).

Velmi nás nadchla moderní nahrávka Vltavy. Už jsem hledala dlouho na internetu, ale nenašla jsem žádné odkazy nebo informace k této krásné nahrávce. Mohli byste mi prosím pomoci?

PIM: Moderní nahrávku Vltavy hrál naživo houslista Michal Hejč. Můžete jí nalézt pod následujícím linkem na youtube: http://www.youtube.com/watch?…

Mám velkou výtku k uzamčeným mobilním toaletám na Malém náměstí. Není to bohužel na vašich akcích poprvé.

PIM: Na startu bylo 170 toalet, u pár se bohužel rozbily zámky a nešly otevřít.

Co dělalo pořadatelské auto v poli elitních běžců na startu?

PIM: Auto jelo s majákem, vyhodnocujeme, jak k tomu mohlo dojít.

Není možné vyčlenit Celetnou zcela pro běžce? Diváci často blokují i přístup do koridorů.

PIM: V podmínkách od městských částí na zábory je, že musíme zanechat průchodnost ve všech ulicích kde se koná běh, tj. nelze uzavřít žádnou ulici divákům. Praha je pro běžce nádherná, ale také bohužel občas těsná.

Stál jsem na konci startovního koridoru v Celetné a nebyl tam slyšet startovní výstřel, takže ani vodiči nemohli běžet na real time, jak plánovali.

PIM: Děkujeme za připomínku, Celetná je ozvučena, asi budeme muset dát mikrofon k pistoli nebo najít jiné řešení.

Všechna čest a díky dobrovolníkům. Ovšem ne všichni vypadali ze své práce nadšení.

PIM: Dobrovolníků je 1 200. Školíme je, mají příručku jak se mají chovat, děláme co můžeme, ale všechny neuhlídáme. Vyzýváme běžecké nadšence, ať nám tedy více pomohou a hlásí se mezi dobrovolníky!

Kapely podél trati přestávaly hrát ještě před průběhem zadní části pole. To je škoda.

PIM: Na některých místech by v podstatě hudebníci měli hrát čtyři hodiny a to je také maratonský výkon, nelze hrát pořád, někdy si musí odpočinout. Některé kapely jsou od městských částí a ty mají svůj program, který nemusí trvat celou dobu maratonu.

Máte už náplanovanou trasu 1/2 maratonu v Ústí? Kdy se objeví na vašich stránkách?

PIM: Trasu již máme připravenou, je ve schvalovacím procesu na radnici. Hned jak bude schválena, dáme na web, doufáme, že se objeví do měsíce.

Hezký den, také patřím k těm „spokojenějším“. Časomíru mám na ruce a ostatní přičítám masovosti akce. Ale naprosto šokující byl průjezd automobilu startovním koridorem plném lidí 15' před startem. Důvod?

PIM: První auto nepatřilo organizačnímu týmu. Jednalo se o vůz s majáčkem, vynutil si průjezd a městská policie ho tam pustila. Situaci vyhodnocujeme.

Loni jsem dokončil stejně jako dva roky před tím na cca 900. místě a dostanu číslo 2 900. Kde se vzalo těch 2 000 lidí ? Letos jsem doběhl 1 200.

PIM: Čísla se přiřazují podle času, může to znamenat, že letos bylo před vámi více rychlejších běžců, loňské pořadí na to nemá vliv. V číselných řadách jsou mezery, startovní číslo neznamená, že jste měl 2 900. čas na přihlášce. Před vámi byli elitní atleti a ostatní mistrovství (MČR, policie), která jsou umístěna na začátek a jsou jim přidělena nízká startovní čísla.

Proč je voda na občerstvovačkách na prvním místě a pokud chci zapít sůl, jonťák, cukr, banán, zbývá mi houbička. Nebyla by lepší voda v zadní části?

PIM: Pravidla neurčují pořadí druhu občerstvení, je to na zkušenosti. Už jsme to v minulosti měli i naopak, ale běžci se jako první ptají po pití, tehdy kritizovali, že se pevnou stravou „dusili“. Pokud preferujete opak, je tedy třeba si kelímek pronést kolem občerstvovačky k pevné stravě.

Dobrý den, nebylo by možné místo trička zvolit občas i jiný „běžecký produkt“ v podobné hodnotě? (tílko, trenýrky, ponožky, rukavice, čepice, běžecká ledvinka apod.) Trička jsou pěkná, kvalitní, ale účastním se každý rok všech Vašich závodů v Praze, trička se mi již začínají hromadit a díky své kvalitě nejdou tak rychle opotřebovat.

PIM: Už několikrát jsme uvažovali o podobné otázce, ale vždy se trička ukázala jako nejžádanější.

Dobrý den, letos byl pro mimopražské běžce Hervis půlmaratonu problém vyzvednutí startovního čísla. Buď museli jezdit do Prahy dvakrát, nebo někoho požádat o vyzvednutí. Je to opravdu takový problém vydávat čísla i v den závodu, a to až do cca jedné hodiny před samotným závodem?

PIM: Půlmaraton startuje v sobotu ve 12 hodin a startovní čísla lze vyzvedávat do 9 hodin. Déle to opravdu nejde, lidé z expa musí potom zajišťovat jiné úkoly kolem závodu. Navíc při takovém počtu běžců se může stát, že si přijde hodinu před startem tisíc běžců pro čísla a v tom případě bychom je nebyli schopni obsloužit. Maraton startuje v 9 hodin ráno a v tomto případě je vyzvedávání čísel v den závodu zcela nemožné a ani to tak nefunguje jinde v zahraničí.

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je v plánu také jiné občerstvení během maratonu kromě pomerančů a banánů, chtělo by to něco pevnějšího, třeba nějaké kousky sladkých nebo slaných sušenek nebo musli tyčinky. Pomeranče se mně nejeví jako otimální druh ovoce, jsou kyselé, může to vyvolat žaludeční potíže, zvracení (zejména v kombinaci s ionťákem, je taky kyselý).

PIM: Vaše připomínky zvážíme, opět ale vycházíme z mnohaletých zkušeností a ohlasů běžců. Ti chtějí něco rychle sníst a sušenka na trati vzhledem k potřebě pořádně ji rozžvýkat není optimální. Pomeranče zase vycházejí ze zkušeností, lidé si je berou. Pevnější stravu, kterou je třeba více kousat, směřujeme do cíle, jako například jablka nebo Nutrend tyčinky.

Předávky štafet by se měly umístit tak, aby nepřekážely ostatním běžcům na trase. Všimla jsem si toho zejména u předposlední předávky, předávaly tři štafety najednou vedle sebe, musela jsem se skoro zastavit. Koridor byl úzký, obsazený diváky, mohl být o dost širší. Asi by to chtělo někoho na předávkách z organizačního týmu, který by to celé řídil a nedovolil divákům zúžit koridor. Jinak díky za organizaci maratonu, vím, že to není jednoduché.

PIM: Předávky musí být striktně přesně po 10 km. Tímto bohužel nemáme možnost výběru místa a překroutit celou trasu také nejde. Na každé předávce jsou lidé z organizačního výboru.

Pořadatelé nás na závěr požádali o tlumočení vzkazu běžcům a čtenářům behej.com:

PIM: Děkujeme všem běžcům za účast a blahopřejeme těm, kteří zdárně dorazili do cíle. Na maratonu je vítězem každý! Ceníme si všech vašich připomínek a námětů, abychom byli schopni stále zvyšovat kvalitu závodů, protože je děláme pro vás. V současné době se závodů účastní již mnohatisícové davy, což nás mimořádně těší, na druhou stranu to také klade mimořádné nároky na veškerou organizaci, kterou má na starosti poměrně malý tým. Nebojte se také občas podělit i o to, co se vám líbilo, pomůže nám to!

Komentáře (Celkem 19)

Nalezené položky: 20 První Předchozí | 1 | Další Poslední

behej.com 09.05.2011 16:46:12

V úterý dopoledne budou zodpovídat vaše dotazy a reagovat na připomínky pořadatelé nedělního Volkswagen Maratonu Praha. Své příspěvky vkládejte do komentářů pod tímto článkem. Odpovídat bude Carlo Capalbo a další členové organizačního týmu. Neváhejte položit i dotazy k jiným závodům seriálu Prague International Marathon.
Odkaz na článek

avatar

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 09.05.2011 18:51:43

Tak bych měl 5 dotazů:

  1. Po neustálých problémech s měřením (mezi)časů, neuvažujete o změně dodavatele technologie? Třeba Championchip? ChC je schopný obsloužit bez problému ty největší světové maratony, proč by tomu nemohlo tak být i v Praze? S tím souvisí další poddotaz – proč stejně jako ostatní Gold Label maratony neměříte v pětikilometrových intervalech + půlka + start a cíl?
  2. Proč je platba kartou „zvýhodněna“ 2,5% přirážkou? Naprosto nestandardní přístup, se kterým jsem se nikdy u žádného obchodníka ani u závodů nesetkal. Minimálně pořadatel by měl být rád za platbu kartou už jen z technologicky jednoduššího párování plateb a přihlášek, které navíc probíhá v reálném čase.
  3. Skutečně si myslíte, že dvojí ceny (Český maratonský klub je jen zástěrkou) pro domácí a cizince jsou morální?
  4. Dostupnost průběžné startovní listiny s označením (ne)příjmuté platby startovného. Proč není? Vždyť je to plus pro Vás, že se závodníci dozví, že na závod se chystají i jejich známí…
  5. Dodržování pravidel – jak je možné, že se porušují pravidla přímo od pořadatelů (viz loňské podávání lahve z motocyklu pořadatelů v konci závodu)? Pak si z toho vezmou „příklad“ hobbíci a vypadá to jak to vypadá. Pravidla-nepravidla, občerstvení se bere, kde to jen jde.

Děkuji za odpovědi a ne vyhýbavému chození kolem horké kaše. Výše napsané otázky však neznamená, že si nevážím práce, kterou jste pro maraton potažmo běh v Česku udělal!

Tomáš Kalina

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.
avatar

Olomouc

Celkem 149328 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:54 (2001)
půlmaraton: 1:34:43 (2002)
maraton: 3:21:17 (2002)

321919 muž 09.05.2011 18:53:25

V první řadě bych rád poděkoval Carlu Capalbovi a všem členům jeho týmu za organizaci všech jejich akcí a popřál jim mnoho sil a elánu do další práce.

Jejich práce je však poněkud znehodnocena opakujícími se problémy s časomírou. Proto bych rád věděl zda uvažují o nějaké změně v této oblasti?

Motto: Nepřestaneš běhat proto, že jsi zestárl. Zestárneš proto, že jsi přestal běhat.
avatar

Hořovice

Celkem 2611 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:38 (2013)
půlmaraton: 1:27:15 (2011)
maraton: 3:30:59 (2011)

pítros muž 09.05.2011 21:35:23

Dobrý den, nejdříve bych chtěl spíše poděkovat za kvalitně zvládnutou organizaci závodu i za práci dobrovolníků. Avšak mám i připomínku, která mne nejvíce tíží a to umístění štafety v závodě. Vybíhal jsem v sektoru G a už po 500 metrech jsme se museli vyhýbat běžcům štafet, někteří dokonce na 2.kilometru už unaveně jen šli, byl to problém, který trval nejméně do pátého kilometru. Nebylo by lepší štafetu umístit na konec a nebo je nechat startovat třeba o hodinu později, přeci jen hlavním závodem je maraton. Nebo máme podvádět a příště do přihlášek psát, že běžíme na čas 2:30, i když vím že doběhnu kolem 3:15, ale budu mít tak větší šanci se dříve prodrat dopředu po startu. Jinak ještě až na uzamčené toalety poblíž masážních stanů, nemám výtky.

Motto: běhám prostě rád.. http://endorfinzavislak.blog.cz/
avatar

Příbram

10 km: 0:47:50 (2011)
půlmaraton: 1:56:14 (2011)
maraton: 5:22:00 (2010)

Janotik muž 10.05.2011 09:48:55

Plánujete rozšířit váš seriál o další závody?

Motto: Co bolí, to sílí :)
avatar

Celkem 10672,18 km
Minulý měsíc 12,4 km
10 km: 0:45:02 (2014)
půlmaraton: 1:41:12 (2014)
maraton: 3:56:52 (2012)

RoobertG muž 10.05.2011 10:05:14

Dobrý den,

bylo by možné při registraci zvolit možnost s tričkem a bez trička? Spokojil bych se i se startovní obálkou bez dalších doplňků (batůžky trika atd)

Motto: spěchej pomalu
avatar

Praha 5

Celkem 35500 km
Minulý měsíc 53 km
10 km: 0:39:53 (2011)
půlmaraton: 1:28:21 (2014)
maraton: 3:07:53 (2017)

MilosPanco muž 10.05.2011 10:30:30

Máte už naplanovanou trasu 1/2 maratonu v Ústí. Kdy se objeví na vašich stránkách?

avatar

Ruderer muž 10.05.2011 10:34:42

Hezký den, také patřím k těm „spokojenějším“. Časomíru mám na ruce a ostatní přičítám masovosti akce. Ale !
1.Naprosto šokující byl průjezd automobilu startovním koridorem plném lidí 15' před startem. Důvod? 2. Loni jsem dokončil stejně jako dva roky před tím na cca 900 a dostanu číslo 2900 . Kde se vzalo těch 2000 lidí ? Letos jsem doběhl 1200 :-( 3. Proč voda na občerstvovačkách je na prvním místě a pokud chci zapít sůl, jonťák, cukr, banán zbývá mi houbička. Nebylo by lepší voda v zadní části ?

avatar

České Budějovice

Celkem 2928 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:56 (1992)
půlmaraton: 1:26:14 (2007)
maraton: 3:14:55 (2010)

Muscul muž 10.05.2011 10:35:28

Dobrý den, nebylo by možné místo trička zvolit občas i jiný „běžecký produkt“ v podobné hodnotě? (tílko, trenýrky, ponožky,rukavice, čepice, běžecká ledvinka apod.) Trička jsou pěkná, kvalitní, ale účastním se každý rok všech Vašich závodů v Praze, trička se mi již začínají hromadit a díky své kvalitě nejdou tak rychle opotřebovat.

Motto: Malý ten, kdo malé má cíle..
avatar

Brno

Celkem 1772 km
Minulý měsíc 0 km

tomlee muž 10.05.2011 10:49:24

Dobrý den, letos byl pro mimopražské běžce Hervis půlmaratonu problém vyzvednutí startovního čísla. Buď museli jezdit do Prahy 2×, nebo někoho požádat o vyzvednutí. Je to opravdu takový problém vydávat čísla i v den závodu, a to až do cca 1 hodiny před samotným závodem ?

avatar

Praha

Celkem 53203 km
Minulý měsíc 100 km
10 km: 0:47:15 (2010)
půlmaraton: 1:46:26 (2010)
maraton: 3:46:35 (2012)

mapo žena 10.05.2011 10:50:04

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je v plánu také jiné občerstvení během maratonu kromě pomerančů a banánů, chtělo by to něco pevnějšího, třeba nějaké kousky sladkých nebo slaných sušenek nebo musli tyčinky. Pomeranče se mně nejeví jako otimální druh ovoce, jsou kyselé, může to vyvolat žaludeční potíže, zvracení (zejména v kombinaci s ionťákem, je taky kyselý).

Předávky štafet by se měly umístit tak, aby nepřekážely ostatním běžcům na trase. Všimla jsem si toho zejména u předposlední předávky, předávaly 3 štafety najednou vedle sebe, musela jsem se skoro zastavit. Koridor byl úzký, obsazený diváky, mohl být o dost širší. Asi by to chtělo někoho na předávkách z organizačního týmu, který by to celé řídil a nedovolil divákům zúžit koridor. Jinak díky za organizaci maratonu, vím, že to není jednoduché.

Martina Němečková

Motto: ------------------ vytrvale jako smrt
avatar

Kockinsz muž 10.05.2011 11:49:03

Dobrý den. Když nemám 3 mezičasy, je ještě šance, že se ve výsledcích objeví? Sám jsem si čas neměřil, takže bych je ocenil. Jinak děkuji za krásný závod. David Moučka

avatar

Celkem 11787 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:25 (2010)
půlmaraton: 1:42:48 (2011)
maraton: 3:41:20 (2011)

ctiborb muž 10.05.2011 12:21:08

prečo sa nedajú šatne umiestniť za štartovací koridor (ako napr. vo viedni)? v dosť veľkom predstihu cca 20 min som mal problém vstúpiť do koridoru a tlačil som v lieviku po bokoch celetnej … odpoved spoplatnenia platby kartou sa mi nepáči, spoplatnený pre zahr. účastníkov je aj bankový prevod. pre solventnu klientelu mozno smiesne sumy, ale sponzoring banky by to v pohode vyriešil. prip to potom aj pomenujte. rozumiem, ze ide o biznis a dlhodobo nesmiete byt v strate, ale takto by si kazdy ucastnik dokazal porovnat pomer cena/benefity. marketing a PR mate skvely, bohuzial realita, ktoru som zazil, za takto vytvorenym obrazom zaostavala

avatar

Praha 4

Celkem 28987 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:32 (2017)
půlmaraton: 1:31:11 (2016)
maraton: 3:22:15 (2015)

sklena27 muž 10.05.2011 13:37:52

Předpoklad, který vedl k umístění koridoru štafet na začátek startovního pole, je nám asi všem jasný, nicméně po zkušenostech z ½ maratonu i z maratonu se ukazuje jednoznačně jako chybný, opravdu by se nedalo toto řešit rozmístěním do koridorů stejně jako u hlavního závodu? Stačila by otázka v registračním formuláři na odhadovaný čas běžce na 1. úseku a podle toho by se snadno daly štafety rozřadit do odpovídajících sektorů. Odpověď na otázku ohledně penalizace platby kartou je opravdu velmi úsměvná, poplatek za tuto službu je zcela v souladu s logikou věci účtován bankou příjemci platby a nikoliv odesílateli, protože pro příjemce je tento způsob platby nejkomfortnější a nejrychlejší, mě jako plátci naopak žádný zásadní přínos oproti běžnému převodu nepřináší, je sice pravdou, že je jen na mě, pro kterou možnost se rozhodnu, ale poplatek i vysvětlení je opravdu velmi absurdní :-? Pokud by mi stejně argumentoval prodavač např. v supermarketu, šel bych bez váhání ke konkurenci, což já jako rozumně uvažující člověk v tomto případě neudělám, ale dovedu si představit, že to někdo jiný udělat může. Jinak ale díky za skvěle zorganizované závody, ty drobné chyby by sice být nemusely, ale jinak jsou závody PIM fajn!

Motto: Nesmí se chtít hned do druhého patra, když ještě nejsou schody. Emil Zátopek
avatar

Praha

Celkem 53203 km
Minulý měsíc 100 km
10 km: 0:47:15 (2010)
půlmaraton: 1:46:26 (2010)
maraton: 3:46:35 (2012)

mapo žena 10.05.2011 15:21:23

po on line rozhovoru: Co se týče např. musli tyčinek a jiného „pevného“ občerstvení kromě ovoce, tak např. v Curychu na maratonu (letos) byly k dispozici, také 2 x malé gely. Takže to určitě jde, když se chce. Většinou se člověk stejně napije, ať předtím než sní něco pevného nebo potom, takže se nedusí, protože se potrava namočí. A vyzvedávat číslo vč. čipu tam také šlo i v den závodu ráno. Samozřejmě se musí zohlednit velikost maratonu (počet účastníků), a v Curychu jich bylo určitě méně než v Praze. Přes to všechno si myslím, že by to mělo být vyjímečně možné, třeba s doporučením, že se doporučuje vyzvednutí den a více předem.

Motto: ------------------ vytrvale jako smrt
avatar

půlmaraton: 1:44:29 (2012)
maraton: 3:48:06 (2012)

JirkaN muž 10.05.2011 17:07:44

Na mezicasech nebylo zaznamenano 5,83% prubehu bezcu, kteri probehli cilem. To je vyrazne vic nez deklarovane 1% Jediny rozumny byl ten prvni s chybou 0.7%. Je jasne, ze nekteri podvodnici opravdu nektere mezicasy neprobehli, ale tolik snad ne.

avatar

Celkem 3059 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:54:10 (2011)
půlmaraton: 1:55:58 (2011)

Hokki muž 10.05.2011 18:26:08

Jedna z věcí, na které jsem se v Praze těšil (i když přiznávám, že nebyla tou nejpodstatnější), byla Smetanova Vltava. Snad nejsem sám, koho doslova nabíjí emocemi. Až z tohoto článku jsem se dozvěděl, co jsem to vlastně těsně před startem slyšel. Jsem si vědom, že na tak emotivní záležitost, jako je vnímání hudby, natož hudby takzvaně vážné, bude celé spektrum názorů. Na rozdíl od tazatelky v článku jsem však touto nahrávkou vůbec nadšen nebyl, dokonce si dovolím odhadnout, že autor se musel v hrobě obracet. Když už by tam i příště musela tato „inovace“ být, velmi bych prosil alespoň trochu otočit „knoflíkem“ hlasitosti (dál do Celetné to stejně nedolétlo…) – takhle to bylo nastaveno pro několik desítek metrů před startem téměř až na prahu bolesti.

avatar

Praha, Jičín

Celkem 3779 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:30 (2009)
půlmaraton: 1:34:41 (2011)
maraton: 3:32:34 (2009)

Sandera muž 11.05.2011 02:28:59

>> Hokki, 10. 05. 2011 18:26:08

Nová verze Vltavy se mi taky nelíbila. Prostě to nebylo ono a emoce se hned na začátku vytratily.

avatar

Brno

Celkem 1366 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:55 (2011)
půlmaraton: 1:47:41 (2011)
maraton: 4:26:57 (2011)

lata muž 11.05.2011 12:42:26

>> Hokki, 10. 05. 2011 18:26:08

Musim se pridat k tomuto nazoru – letosni verze „Vltavy“ me nemile prekvapila… Vloni, kdyz jsem sledoval start PIMu jeste u televize, tak mi sel uplne mraz po zadech, jak jsem vnimal start a tu atmosferu, tesil jsem na to, jak to zaziju letos na vlastni a kazdemu jsem to rikal, ze ten start je diky tomu jeste silnejsi zazitek a bohuzel. Pri nejake jine prilezitosti bych si toto podani jiste vychutnal, ale ke startu PIMu v „historicke“ Praze mi nejak vic sedi i ta „historicka“ Vltava :-D

avatar

Brno

10 km: 0:36:12 (1999)
maraton: 3:06:00 (2000)

martin76 muž 11.05.2011 13:52:52

>> Hokki, 10. 05. 2011 18:26:08

>> Sandera, 11. 05. 2011 02:28:59

>> lata, 11. 05. 2011 12:42:26

divali jste se na ten klip? tam na konci pod mostem pres vltavu proletnou stihacky:). uprava skladby me neurazi, ale na startu bych si radeji poslechnul original, pri tom nastupu smyccu mam vzdycky „zimomriavky:)“.

Motto: i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergillia v originále
Nalezené položky: 20 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.