maraton Bratislava
Praha
EvženGe 24.03.2011 12:50:24
>> Štefan, 24. 03. 2011 12:29:56
Vesec u Turnova
Strouhal Zdenek 24.03.2011 19:18:41
>> EvženGe, 24. 03. 2011 12:50:24
Vás dva pánové bych rád potkal spolu na maratonu pak uvidím kdo je rychlejší.
Praha
EvženGe 25.03.2011 08:50:53
>> Strouhal zdenek, 24. 03. 2011 19:18:41
Na obou posledních (Ústí, tam jsi byl) a Budějovice byl Štefan rychlejší.
rudo 26.03.2011 01:02:16
mrkol som predpoved pocasia a vyzera to na idealne maratonske podmienky, teploty pod 11 stupnov, takmer bezvetrie, pod mrakom ale sucho
drzim palce
PeterFabok 26.03.2011 06:05:42
ak sa stane zazrak a clenok ma pusti na start a do ciela, pokusim sa co najlepsie si to uzit…
Nina H. 26.03.2011 08:55:56
Tak zajtra ma v Bratislave čaká tohtoročná polmaratónska premiéra, dúfam, že hlavné mesto prekvapí bezvetrím, max. slabým mrholením a povzbudzujúcimi divákmi Neskutočne sa teším, aj keby sa mi nepodarilo odbehnúť pod 2:00 ako mám v pláne, chcem si to v prvom rade užiť!!! A všetkým s väčšími ambíciami na skvelé umiestnenie či nové osobné rekordy držím palce
kaifi 27.03.2011 17:46:41
>> Nina H., 26. 03. 2011 08:55:56*
Tak ako bolo Nina? Dufam, ze sa ti dnesok vydaril :) mna odstavila od behania januarova dlha choroba, takze neviem kedy sa zase dostanem k mojmu joggingu…sa bojim moje tempo pomenovat behom . BA skusim asi o rok…ked napisete, ze tam bolo fajn.
Bratislava
andyxx7 27.03.2011 18:57:33
>> kaifi, 27. 03. 2011 17:46:41
ja uz viem ako dopadla, ale nech sa pochvali sama
LemonaidLucy 27.03.2011 19:03:18
Taky jsem zvedava!:-)
Majo 27.03.2011 19:53:47
>> Nina H., 26. 03. 2011 08:55:56
Nina ci pod dve, alebo nad dve … za tie nabehane km v treningu mas moj obdiv!
A tiez ma velmi zaujimaju tvoje dojmy z behu.
Nina H. 27.03.2011 21:29:12
>> Majo, 27. 03. 2011 19:53:47
>> LemonaidLucy, 27. 03. 2011 19:03:18
>> andyxx7, 27. 03. 2011 18:57:33
Tak dnešok teda stál za to, čistý čas 2:05:18, na prvý pretek po zime som nesmierne spokojná :) mala som v pláne síce bežať s vodičmi na 2:00, ale boli na mňa dáky prirýchli Nuž a dojmy z behu, čo sa týkalo občerstvovacích a osviežovacích staníc, tie boli výborne rozmiestnené, aspoň podľa mňa presne tam, kde ich človek potreboval, organizačne to pri tom množstve ľudí bolo taktiež zvládnuté, len jedno mi chýbalo, ak to porovnám s Rajeckým maratónom (polmaratónom, na ktorom som sa zúčastnila minulý august) a to bola atmosféra…možno to bolo tou masou ľudí čo bežali, alebo škaredým (ale bežecky ideálnym) počasím, ale diváci boli väčšinou chladní…Ale inak sa mi páčilo, len do budúcnosti možno budem uprednostňovať menšie preteky, práve pre tú rodinnú atmosféru Nuž a čo sa týka behu samotného, tak počasie vyšloideálne, cca 9°a pod mrakom, pôvodne som plánovala ísť s vodičmi na 2:00, včas som si ale uvedomila, že im nestačím, takže som sa snažila udržať tempo cca 5:50/km, keďže som ale na občerstvovačkách prechádzala do kroku (nezvládam pitie z pohára počas behu…), približne každý 3. km som šla pod 5:30, aby som dohnala stratu a teda, od 5.km som bojovala so svojou hlavou, ktorá chcela prejsť do pohodlnejšieho a pomalšieho tempa a miestami som rozmýšľaľa, či pri TF 180 nedostanem infarkt…po 15. km ťažšie nohy, ale na rozdiel od 1. polmaratónu neprišla žiadna kríza, len celý 20.km som rozmýšľala, či záver „došprintujem“ a neodpadnem tam niekde nakoniec som aj došprintovala (smrť na jazyku…)suma sumárum: ČSOB maratón dobrý, aj keď trošku chladný, s časom som spokojná a do ďalšieho polmaratónu plánujem zaradiť šprinty a úseky (1× a 1× týždenne) a predĺžiť behy o cca 2–5km
Bratislava
Esteban 27.03.2011 21:42:07
Ja nie som Nina, ale moje dojmy:
- toto bol moj prvy maraton, celkom som nan aj trenoval (cca 1200km do oktobra) a citil som sa na 3:37 a ak vsetko dobre klapne tak hadam aj na 3:30
- napokon som zabehol 3:30:23 gun time a cca 3:29:25 samoodmerany kvazi-chip time (akurat ze ma cip nenasnimal na starte, takze nic oficialne, grrr)
- nevedel som presne co ocakavat, ale dufal som ze tie reci o tom ze maraton zacina po 30km, pride stena a tak su prehnane a mna sa tykat nebudu. Ha! Unava sa postupne zvysovala od 20km, a v cca 34–35 km mi ozaj otazeli (a rozboleli) nohy. Nevedel som (ci skor nechcel verit) ze maraton tak boli, ale tiez som nevedel ze tolko bolesti vydrzim. Napokon som tempo viac-menej udrzal az do konca a mal som druhu polku len o 55s pomalsiu nez prvu.
- pocasie bolo prakticky idealne, chladno a pod mrakom, vetrik sice citelny ale nie prisilny (aj ked vitaz sa vyhovaral ze v takom vetre sa nedal urobit lepsi cas …)
- trasa: okolo Petrzalky nuda a veterno, ale aspon dobry povrch, na hradzi pri lukach a lesoch bolo fajn. Cik-caky cez stare mesto boli trosku otravne a hrbolate, aj ked uznavam ze treba centrum ukazat. Povodne som si myslel ze toto je lahky rovinaty maraton, ale vsetky tie kopecky (hlavne most Apollo a hore k Michalskej brane) boli velmi citelne, hlavne v druhom kole
- divacka kulisa: Slaba. Som Bratislavcan a musel som sa za to hanbit. Nepoviem nic o Panonskej ceste, ale centrum bolo tiez skoro prazdne.
- organizacia: Asi OK, nemozem porovnavat, ale uschovna batozin bola absolutne nezvladnuta – obsluha poddimenzovana a nie celkom efektivna. Sposobilo to zbytocnu prisernu nervoznu chaoticku tlacenicu pred startom. Po dobehnuti zas tie schody dole k uschovni – este ze tam bolo zabradlie, inac sa skotulam hadam az do Dunaja.:-)
- nealkoholicke pivo nikdy tak dobre nechutilo ako tesne po dobehnuti
Nina H. 27.03.2011 22:09:01
>> Esteban, 27. 03. 2011 21:42:07
Klobúk dole, ja si na maratón trúfnem až o pár rokov, zatiaľ mi dáva zabrať aj polka :) a gratulujem k výbornému času!!! bohužiaľ, čo sa týka úschovien, spŕch a podobne, nemôžem sa vyjadriť, bývala som u sestry, takže maratónske mestečko som nezažila…ale na tie schody som si spomenula, keď som sa snažila kráčať domov…:-?
Majo 28.03.2011 07:27:25
>> Nina H., 27. 03. 2011 22:09:01
Nina aj Esteban este raz gratulujem k vykonom! @Esteban mozno raz sa aj ja odhodlam na maraton, ale to je hudba dalekej buducnosti :o))
Moje dojmy boli velmi pozitivne. Organizatorsky sa mi zdal zavod velmi dobre zvladnuty (uschovnu som neriesil, lebo tu som pre zmenu nezvladol organizacne ja a 5mins pred startom ako obvykle som zacal riesit kam dam igelitku, nastastie chalani z STU ktori tam vystavovali studentsku formulu boli velmi ochotny a nechal som veci u nich )
Obcerstvovacky boli aj podla mna velmi dobre rozmiestnene, kilometrovniky nechybali.
Divacka kulisa sa mi pacila .. neviem, nejak som na BA neocakaval burlivo povzbudzujuce davy, ale aj tak ma ludia miestami povzbudili, zatlieskali, rapotali rapkacmi ci strngotali zvoncom .. a dodavalo mi to energiu. A velmi sa mi pacili 3 deticky, ktore si pri konci hradze tlapkali s bezcami, to bolo velmi mile
Praha
Štefan 28.03.2011 07:47:35
Eva Seidlová běžela jako vodička na 4 h svůj 200-tý maaratón. V závěru jsem se musel dost snažit, aby mne nedoběhla. Běžel jsem asi od 23. do 35 km s jeji dcerou. Pak odpadla. Maminka jí prý říkala, že by měla běžet pomaleji, že zvolené tempo je na ní příliš vysoké. Rady maminek se 199-ti naběhanými maratony by se asi měly poslouchat. Ale chápu, že si to musí zkusit sama. Možná ta zkušenost je pro ní cennější, než o pár minut lepší čas.
Nina H. 28.03.2011 08:10:57
>> Majo, 28. 03. 2011 07:27:25
S tými troma drobcami som si ťapla aj ja, žeby budúci bežci?
Praha
Štefan 28.03.2011 08:18:01
>> Nina H., 28. 03. 2011 08:10:57
Byli bezvadní, taky jsem si plácnul. A taky mne zaujala skupinka žen na mostě Apolo. Byly tam, i když jsem běžel druhé kolo, a mohutně povzbuzovaly.
mephysto 28.03.2011 12:06:00
pocasie, organizacia aj draha super :) polmaraton v osobaku 1:37:16
Brno
lata 28.03.2011 12:44:34
Taky se tedy podelim s dojmy z vcerejsi Bratislavy. Bezel jsem tam svuj prvni pulmaraton a dojmy mam z toho smisene…
- cas v cili 1:54:19 (real time bude tak o minutu a neco nizsi… spatne jsem si v cili zmackl stopky, takze to nevim presne :D)
- na rozdil od Estebana (ac on je bratislavcan) jsem nemel pocit, ze by divaku bylo malo (na tu zimu) a nefandili, naopak. Bylo to mile !!!
- naopak z organizace jsem byl tedy dost rozladeny!!!
- prezentacni misto bylo pristupne pres strasne dlouhou okliku, az potom kazdy nasel zcela neoznacenou zkratku po neudrzovanych drevenych schodech, kde slo zase o nohy
*po dobehu do cile nasledoval naopak krkolomny vystup po zeleznych schodech, coz urcite pro nikoho nebylo prijemne hned po dobehu…
*nejhorsi situace ale byla v uschovne zavazadel. Sel jsem si tam dat veci 40 min pred startem a byl jsem rad nakonec, ze jsem byl na startu vcas. Nevim, jak to stihnul ten zbytek, zustalo jich tam jeste dost. Ono jeden pruchod a podceneny pocet obsluhujicich snad ani nemohlo dopadnout jinak. A stejne to bylo po dobehu, kdy jsme stali 20 minut v te zime, ve zpocenem tricku a vetru, abysme se dockali svych veci. Tam teda byla fakt nalada vsech pod psa.
U 6-ho rocniku bych takove problemy uz neocekaval… Ale jinak pocasi vyslo (proti tomu co hlasili) skvele, takze vse dopadlo dobre.
>> Majo, Nina H.,Štefan, 28. 03. 2011 08:10:57 Ty deticky byly fakt ZLATY :D
PeterFabok 28.03.2011 13:18:36
>> lata, 28. 03. 2011 12:44:34
on to sice bol siesty rocnik, ale myslim, ze prvykrat sa program odohraval v areali obchodaku Eurovea… v sobotu pri prezencii a programe, aj v nedelu pocas behu, som rozmyslal, ze by to mali organizatori na buduci rok prehodnotit a umiestnit organizacnu zlozku inde…
… mne prisiel najzbytocnejsi ten maly okruh navyse „starym mestom“
Brno
lata 28.03.2011 13:32:36
>> PeterFabok, 28. 03. 2011 13:18:36 okruh navyse „starym mestom“ Tim starym mestom to zase bylo lepsi kvuli divacke kulise, nez na prazdne inline draze venku z mesta, ale je pravda, ze bylo docela demotivujici, kdyz clovek uz probehne kolem cila a potom ho to zase vede dlouze a klikate mestem a cil je zase v nedohlednu :D
Bratislava
Esteban 28.03.2011 13:57:18
Asi som vyznel prilis negativisticky ohladne divakov – ale ocakaval som lepsie, vzhladom na atmosferu ktoru som minuly rok zazil na behu Devin-Bratislava. Vtedy vsak bolo pre divakov prijemnejsie pocasie, a samotny beh trval stvrtinu toho co maraton, to sa lepsie fandi.
Brno
kkamill 28.03.2011 14:04:54
Přidám pár poznatků úplného nováčka co se organizovaných závodů týče. Tento půlmaraton jsem si vybral v rámci nasátí závodní atmosféry a získání závodních zkušeností v rámci tréninku na PIM. Běžel jsem první půlmaraton v životě, vůbec jsem nevěděl jak na tom po takovým 18.km budu vypadat, chtěl jsem běžet treninkové tempo max 6:00/km s výsledným časem cca 2:07hod(to je mé tréninkové tempo) s tím, že kdyžtak v závěru zrychlím. Nicméně má taktika a příprava „v hlavě“ vzala za své už po 2 km, kdy jsem zjistil, že běžím 5:25/km…to jsem se zhrozil a „zpomalil“…nicméně po dalším km jsem si naměřil 5:35/km – jenže mě se běželo neskutečně dobře, skoro jsem nebyl zadýchaný a nohy běžely uplně samy(to před startem jsem měl snad vyšší tepovku:-)), tak jsem si řekl – dobře, zkusíme to tak, jak chce moje tělo…a běžel jsem. Naprosto jsem si to užíval, pozoroval krásné běžkyně soupeřky a čekal na krizi, jenže ona nepřišla:-) Po 17.km jsem začal cítit menší únavu a do toho ten kopec na náměstí, ale místo zmírnění tempa jsem ke konci zrychloval o 10 s/km, což taky nechápu. Cílovou rovinku jsem si užil a výsledný čas 1:55:56 ještě teď považuji za neuvěřitelný.Tohle jsem od svého těla opravdu nčekal (vzhledem k tomu, že jsem tímto tempem takovou vzdálenost nikdy neběžel). Přisuzuju to kombinaci ideálního počasí, adrenalinu v krvi a závodní atmosféře. Tento můj výsledek je další motivací k běhání.
A teď něco málo k organizaci závodu. Jak jsem psal, byl to můj první závod, takže nemám srovnání, ale:
- šatny – hrůza…štěrk prach, špína
- úschovna – ještě že jsem si všechno dal do auta, když jsem potom viděl tu 100 m frontu po doběhu
- sprcha – tekla jen ledová voda!!!! I v Dunaji byla teplejší (prý nefungovaly boilery)
- občerstvovačky – 2× se mi stalo, že jsem musel čekat než dostanu ionťák
- trasa – skoro rovina, idál. Jen víceméně mezi panelákama a polem, poslední kilometry cikcak městem nic moc
- diváci – když pominu start a cíl (ovšem i tady skoro nikdo), tak celkem jen pár stovek diváků, což mě naprosto zklamalo
- a abych nezapomněl na registraci – to už člověk skoro jeden pulmaraton musel zvládnout, když se chtěl dojít z galerie zaregistrovat-vždyť ta procházka byla snad přes půl Bratislavy:-)
Sečteno a podrženo: z osobního hlediska nádherný závod; z pohledu organizace bych čekal, že po několikaletých zkušenostech bude už trošku lepší.
Brno
lata 28.03.2011 14:22:32
>> kkamill, 28. 03. 2011 14:04:54
Jojo – na tu studenou vodu jsem jeste zapomnel – to bylo taky prima prekvapeni :D
kamko68 28.03.2011 14:43:09
Sprievodný program maratónskeho víkendu zakončený sobotňajším ohňostrojom ma pozitívne prekvapil-cítil som sa chvíľami ako na veľkých svetových maratónoch.Nedelný štart hlavného preteku bol už dosť amatérsky-ani náznak koridorov,pri tomto počte ľudí to už spôsobilo problémy,plynule som sa rozbehol až po cca 500 metroch a to som bol 50 metrov od štartu,na štarte chýbala časomiera,moderátor s primátorom mali hluché mikrofóny, chýbal aj nejaký hudobný podmaz.Cieľ bol presný opak – velkoplošná obrazovka,mená dobehnutých bežcov na veľkom displeji,dobrý moderátor a divácka kulisa – bol som príjemne prekvapený. Trať a občerstvovačky boli OK a 1× som v Bratislave zažil,že nefúkalo-počasie bolo pre mňa ideálne.
Majo 28.03.2011 22:24:22
>> Nina H., 28. 03. 2011 08:10:57
Verim ze ano .. a ked aj nie bezci, tak hadam aspon mladi ludia, majuci radi pohyb a sport
Inak mne sa napriklad ten prebeh Michalskou velmi ratal, a ta obrazovka s umiestnenym casom bola fajn, akurat bolo od nej krute, ze mi oznamila, ze pod 1:50 cielovy cas to urcite nebude
Majo 28.03.2011 22:31:28
Inak nevsimol si niekto nezrovnalost v case?
My mame teda casy v poriadku, ale kamarat ma udaje :
19. km cielovy strata cisty 02:19:34 02:36:22 01:32:37 02:34:55
Pritom dobehol par minutiek po mne.
Bratislava
andyxx7 28.03.2011 22:47:39
sakra, ja som si nevsimol obrazovku s casom
Brno
kkamill 29.03.2011 00:10:52
>> Majo, 28. 03. 2011 22:31:28
Me zase prislo divny zajimavy zjisteni – stopoval jsem si peclive kazdy kilometr a vsechny jsem bezel kolem 5:30/km az na jeden, a to 20.km mam zmereno za 4:37, coz mi pripada jako nesmysl (prave tento jeden km o minutu rychleji nez vsechny ostatni km). Pritom vysledny cas na hodinkach se mi shoduje s casem na tabuli. Neuvedomuju si, ze bych nejak vyrazne zrychlil a jeste v tech zatackach ve meste…nemate nekdo podobne zjisteni? Ze bych si nekde zkratil trat:-) anebo ji organizatori spatne namerili?8-O
Drnovice u Vyškova
vsacánek 29.03.2011 00:36:55
>> kkamill, 29. 03. 2011 00:10:52 Přesně, taky mi to tam nějak nesedělo. Pokud vezmu 18,6km na tabuli na Michalské bráně jako pravdu, pak koberec na měření času na 19km mi přišel nějak brzo, čekal bych ho až těsně za hudební projekcí po odbočce na Panskou.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.